«Οι εγκλωβισμένοι του ξενοδοχείου Ντόουμ»| Νέο βιβλίο της Ρήνας Κατσελλή

«Οι εγκλωβισμένοι του ξενοδοχείου Ντόουμ». Έτσι τιτλοφορείται το ιστορικής καταγραφής βιβλίο της κερυνειώτισσας συγγραφέας Ρήνας Κατσελλή, στο οποίο περιγράφει τα όσα βίωσαν όσοι παρέμειναν πεισματικά  στο ξενοδοχείο Ντόουμ στην Κερύνεια κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Πρόκειται για ένα δίτομο έργο, από τις Εκδόσεις Αρμίδα ( https://www.armidabooks.com/book/domehotelkyrenia/ ) σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο Κερύνειας, στο οποίο παρουσιάζονται τα ιστορικά γεγονότα με χρονολογική σειρά, πρωτογενές φωτογραφικό υλικό, καθώς και αυθεντικές μαρτυρίες εγκλωβισμένων που παρέμειναν στο ξενοδοχείο.

Οι εκατοντάδες αυτοί άνθρωποι φύλαξαν τις δικές τους Θερμοπύλες παραμένοντας, για σχεδόν δύο χρόνια, εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο Ντόουμ, και, παρά τις αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να αποτελέσουν ένα σθεναρό σημείο αντίστασης, αναφέρει ανακοίνωση των εκδοτών.

Ειδικότερα, στον πρώτο τόμο περιγράφονται όλες οι κακουχίες και ο ψυχολογικός πόλεμος που υπέστησαν οι εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο Ντόουμ. Οι καταγραφές δίνονται με χρονολογική σειρά από την πρώτη μέρα της εισβολής (20 Ιουλίου 1974) μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου 1976, όταν κι εκδιώχθηκε από το ξενοδοχείο ο τελευταίος εγκλωβισμένος. Στο επίμετρο του τόμου δίνονται στοιχεία για τους τελευταίους εγκλωβισμένους Κερυνειώτες στα σπίτια τους, ενώ τον τόμο ολοκληρώνει το πλούσιο αυθεντικό φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώθηκε.

Ο δεύτερος τόμος περιλαμβάνει τις αυθεντικές μαρτυρίες μερικών εγκλωβισμένων, τις ημερολογιακές καταγραφές, καθώς και τις σχετικές επιστολές. Όλες οι παραπάνω μαρτυρίες και καταγραφές παρατίθενται με απώτερο σκοπό ο αναγνώστης να διεισδύσει ο ίδιος στην ψυχοσύνθεση των εγκλωβισμένων και να διαμορφώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων. Στο επίμετρο του τόμου δίνονται οι λίστες με τα ονόματα όσων παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο.

Η ανακοίνωση προσθέτει πως πρόκειται για την πρώτη συνολική καταγραφή των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στο ξενοδοχείο Ντόουμ, «με το μήνυμα η παρούσα μελέτη και τα όσα έζησαν οι άνθρωποι κατά την περίοδο αυτή, να φωτίσει το δρόμο των επερχόμενων γενεών και να οδηγήσει στην επανόρθωση της αδικίας σε βάρος των γηγενών κατοίκων της Κερύνειας».

You May Also Like

“Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού” στο Πάνθεον

  Το 2009, ο Γιώργος Λάνθιμος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις Κάννες με τον ...

Η Κίκα Γεωργίου παίζει στο “The New Pope” με τον Τζούντ Λο

Η Κίκα Γεωργίου συνεργάστηκε με τον Πάολο Σορεντίνο στην επικείμενη τηλεοπτική σειρά ῾The New ...

Θεατρικές χορηγίες: «Το ΥΠΠΑΝ θα δώσει σύντομα λύση»

Στο πάγωμα της διαδικασίας μέσα από την οποία παραχωρούνται οι χορηγίες στα ελεύθερα θέατρα ...

Ξεκίνησε ο διάλογος για το Αρχαιολογικό Μουσείο

«Δεν μπορώ να διασφαλίσω ότι τα 40 εκατ. ευρώ θα επιστραφούν για τον σκοπό ...

Συνοικέσια και γάμοι των Lusignan της Κύπρου

Κατά τα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Πέτρου Β΄ Lusignan είχε ξεσπάσει ο γενουατικός ...

Για πρώτη φορά, βίντεο με Lennon και Ono να κάνουν πρόβα του “Give Peace a Chance”.

Στη δημοσιότητα έδωσε το John Lennon Estate ένα ακυκλοφόρητο βίντεο με τον John Lennon ...

X