Αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Δουμά το σημερινό Google Doodle

Αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Δουμά και έναν από τους πιο διάσημους ήρωές του, τον «Κόμη Μοντεχρίστο», είναι το σημερινό doodle της Google.

Σαν σήμερα, το 1884, η παριζιάνικη εφημερίδα Les Journal des Débats άρχισε να δημοσιεύει σε σειρά το περίφημο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Με αυτή την αφορμή, η Google τιμά τον Δουμά, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους Γάλλους συγγραφείς του 19ου αιώνα, δημιουργώντας ένα doodle slideshow, με «σκηνές» από τον «Κόμη Μοντεχρίστο».

Ο Dumas Davy de la Pailleterie γεννήθηκε το 1802 στο χωριό Βιγιέρ- Κοτρέ της Γαλλίας. Έγινε γνωστός ως Αλέξανδρος Δουμάς, καθώς αργότερα υιοθέτησε το επίθετο της γιαγιάς του από την πλευρά του πατέρα του. Ήταν μια γυναίκα αφρικανικής καταγωγής, σκλάβα στη σημερινή Αϊτή.

Ως παιδί, ο Αλέξανδρος Δουμάς διασκέδαζε με τις ιστορίες από τα κατορθώματα του πατέρα του, ο οποίος ήταν υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού. Αργότερα, κάποια από αυτά τα στοιχεία, τα συμπεριέλαβε στο έργο του.

Μετακόμισε στο Παρίσι το 1822 και έγινε επιτυχημένος θεατρικός συγγραφέας, προτού αρχίσει να γνωρίζει επιτυχία με τα μυθιστορήματά του. Εκτός από τον «Κόμη Μοντεχρίστο», έγραψε τους «Τρεις σωματοφύλακες», το «Μετά Είκοσι Έτη», «Βασίλισσα Μαργκό», «Ο Υποκόμης της Βραζελόνης», μεταξύ πολλών άλλων βιβλίων.

Χάρη σε αυτά τα έργα, είναι ακόμη και σήμερα ένας από τους πιο δημοφιλείς Γάλλους συγγραφείς στον κόσμο και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες.

Πηγή: LiFO

 

You May Also Like

Θερινός Κινηματογράφος στα Κάτω Πολεμίδια

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018», που διοργανώνει ...

Ο πόλεμος των παιδιών: παιδιά στρατιώτες 1ης και 2ης γραμμής

Με αφορμή την παράσταση «Ήχος από κόκκαλα που σπάνε» στις Αποθήκες ΘΟΚ. Του Βαγγέλη ...

Εικόνες από την 1η μέρα στο σχολείο σε διάφορες χώρες του κόσμου

Επιστροφή στα θρανία για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες σε όλον το κόσμο υπό την ...

Με 22.000 δολάρια η Καπέλα Σιξτίνα στο σπίτι μας

Λόγω του «δεύτερου κύματος» της πανδημίας τα μουσεία κλείνουν και πάλι και δεν γνωρίζουμε ...

Α-ΠΕ-ΛΠΙ-Σί-ΤΟ και Λάκης Λαζόπουλος στην Κύπρο

Ο Λάκης Λαζόπουλος παίρνει τον 11μελή θίασό του κι έρχεται να ξεσηκώσει το κυπριακό ...

X