«For the Love of Europe» από τον Ρικ Στιβς

Μετά τη συγγραφή ταξιδιωτικών οδηγών, άρθρων σε εφημερίδες και παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών τις τελευταίες δεκαετίες, ο Ρικ Στιβς, αυθεντία στα ταξίδια στην Ευρώπη δημιούργησε το «For the Love of Europe: My Favorite Places, People, and Stories», μία συλλογή 100 ιστοριών, στην οποία καταγράφει τις πολύτιμες εμπειρίες του από την περιπλάνηση στην ήπειρο.

Με λυρικές περιγραφές, χιουμοριστικά στιγμιότυπα και συγκινητικά εδάφια ο Αμερικανός συγγραφέας μοιράζεται τις ιστορίες ταξιδιών 50 χρόνων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Από το 1973, ο Ρικ Στιβς περνά περίπου τέσσερις μήνες τον χρόνο εξερευνώντας την Ευρώπη. Αποστολή του είναι να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να κάνουν ταξίδια στην Ευρώπη, διασκεδαστικά, προσιτά, διευρύνοντας τους πολιτιστικούς τους ορίζοντες.

Μεταξύ άλλων στα κείμενα που συνοδεύονται από εντυπωσιακές φωτογραφίες περιγράφει περιπέτειες στην Πελοπόννησο, στη Λισαβόνα, στο Ελσίνκι, στη Μπριζ, στο Ντουμπρόβνικ σε χωριά των Άλπεων, σε εγκαταλελειμμένα κάστρα.

Ο Ρικ Στιβς είναι δημιουργός ταξιδιωτικών οδηγών και παραγωγός τηλεοπτικών σειρών και ραδιοφωνικών εκπομπών με έδρα την πόλη Έντμοντς κοντά στο Σιάτλ των ΗΠΑ και οργανώνει περιηγήσεις μικρών ομάδων που μεταφέρουν πάνω από 30.000 ταξιδιώτες στην Ευρώπη ετησίως.

«Καθώς η πανδημία του νέου κορονοϊού πλήττει τις ΗΠΑ και οι Αμερικανοί εξακολουθούν να μην μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, το “For the Love of Europe” προσφέρει σε όσους παραμένουν στα σπίτια έναν τρόπο να ονειρεύονται τη διαφυγή» αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου που κυκλοφορεί ως έντυπο και ακουστικό βιβλίο.

«Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο που θα διαβάζεται στο σπίτι, από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν για διάφορους λόγους, ή από εκείνους που έχουν επισκεφθεί τα μέρη αυτά και έχουν πολλές υπέροχες αναμνήσεις. Είναι επίσης για εκείνους που ονειρεύονται να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και ενθαρρύνονται να βιώσουν ίδιες εμπειρίες» ανέφερε ο Ρικ Στιβς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η μεταμόρφωση της Λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων σε έναν «εξαιρετικό κήπο»

Η πιο διάσημη λεωφόρος της Γαλλίας, η λεωφόρος των Ηλυσίων πεδίων, η αλλιώς Avenue ...

5ο ετήσιο Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Με μηνύματα αποδοχής και αλληλεγγύης, αλλά και ανάδειξης της συμβολής των προσφύγων στην κοινωνία ...

Οι σήραγγες των μονομάχων κάτω από το Κολοσσαίο ανοίγουν για πρώτη φορά στο κοινό

Η αποκατάσταση του Κολοσσαίου έχει προκαλέσει σεισμό στην Ιταλία με την προσθήκη ενός πατώματος ...

Το μπαλόνι «μωρό Ντόναλντ Τραμπ» ανήκει πια στο Μουσείο του Λονδίνου

Το μπαλόνι – μωρό που απεικονίζει τον Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο πέταξε πάνω από ...

Shakespeare & Co: Σήμα κινδύνου από ένα ιστορικό και διάσημο βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Ένα από τα πιο εμβληματικά βιβλιοπωλεία του κόσμου, το Shakespeare and Company στο Παρίσι, ...

X