Phytorio Artists-in-Residency 2020, Open Studio: II

Πραγματοποιείται στο Φυτώριο, την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020, το Phytorio Artists-in-Residency 2020, Open Studio: II, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του δεύτερου προγράμματος φιλοξενίας με τους Μιχάλη Χαραλάμπους και Όθωνα Χαραλάμπους. Οι φιλοξενούμενοι εικαστικοί ανοίγουν τον χώρο στο κοινό και παρουσιάζουν την έρευνα και δουλειά τους σε εξέλιξη.

«Η αφή είναι η αίσθηση που επιτρέπει στην ουσιαστική κατανόηση ενός όγκου, μιας επιφάνειας, μιας μορφής, υφής, μεγέθους, και τον επαναπροσδιορισμό μέσα από την αλληλεπίδραση που έρχεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ δύο διαφορετικών πρακτικών. Η συνεργασία διαπραγματεύεται την επανερμηνεία της τρισδιάστατης μορφής σε δισδιάστατη επιφάνεια, την απόδοση του όγκου σε μια επιπεδότητα, και αντίθετα, επαναπροσδιορίζοντας πράγματα που μπορεί να μας φαίνονται οικεία με τρόπο που μεταλλάσσει την ουσία που γίνεται αντιληπτή σε μας μέσα από διαφορετικές εκφάνσεις της υλικότητας. Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος της αφής στη διαδικασία μας, να αυξάνεται ουσιαστικά η κατανόηση που έχουμε για τα πράγματα.»
——————————————————————————————————————
O Μιχάλης Χαραλάμπους είναι εικαστικός καλλιτέχνης. Η πρακτική του περιλαμβάνει κεραμική, ζωγραφική, filmmaking και ψηφιακά μέσα. Χρησιμοποιεί αναφορές από αρχαία αγγεία διαφορετικών πολιτισμικών περιόδων τα οποία αναμιγνύονται με ποιητικές αφηγήσεις και γλυπτικές πρακτικές οδηγώντας σε νέες υβριδικές φόρμες. Εξερευνά επίσης τα όρια ανάμεσα στο χώρο, το σώμα, το αντικείμενο και την ταυτότητα χρησιμοποιώντας ψηφιακή τεχνολογία και παραδοσιακά μέσα. Αποφοίτησε από της Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ (2013) και στο MA, στο τμήμα Πολιτιστικών Σπουδών Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (2019). Έχει συμμετάσχει στην 16η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας (Κυπριακής Συμμετοχή, 2018) και στην 6η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης Σύγχρονης Τέχνης (2017, “Imagined Homes”)
Ο Όθωνας Χαραλάμπους είναι εικαστικός καλλιτέχνης με έδρα τη Λευκωσία. Η πρακτική του, αντλώντας από την κατάρτιση του στο σχέδιο και τεχνολογία μόδας (fashion design and technology) εξερευνά συμβάσεις, τεχνικές και μεθοδολογίες που καθορίζουν την κατασκευή ‘ειδών πολυτελείας’ (luxury goods), και που παραμένουν εγκλεισμένες στο συγκεκριμένο πλαίσιο, επανακατευθύνοντας τις προς την ανάπτυξη μιας νέας γλυπτικής προσέγγισης που επιχειρεί να εκφράσει εναλλακτικές σχέσεις μεταξύ υλικότητας και διαφορετικών χωροχρονικών αφηγήσεων. Ο Χαραλάμπους είναι κάτοχος μεταπτυχιακού MA Fashion Design Technology από το University of the Arts London, αποφοιτώντας το 2014.
——————————————————————————————————————

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους.
Ώρες: 18:30 – 22:30

Για πληροφορίες / For info:
https://www.facebook.com/events/301003657784568/

www.phytorio.org

You May Also Like

Couch-19: Ένας καναπές 10.000 χρησιμοποιημένων χειρουργικών μασκών από τον Tobia Zambotti

Ο Ιταλός σχεδιαστής Tobia Zambotti δημιούργησε το έργο “Couch-19”, για να καυτηριάσει το περιβαλλοντικό ...

Laughing: ποιητική ανάγνωση στο The Island Club

Το The Island Club παρουσιάζει το ποιητικό δρώμενο του καλλιτέχνη Wojciech Kosma με τίτλο ...

Palimpsest of voices: Λεόντιος Τουμπουρής σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Oakgrove

Το Palimpsest of voices είναι ένα συμμετοχικό πρότζεκτ που ανέπτυξε και συντόνισε ο Λεόντιος ...

Τι παίζει σήμερα – Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Η σημερινή ατζέντα του Παραθύρου περιλαμβάνει τρεις ταινίες, τέσσερις συναυλίες, δύο θεατρικές παραστάσεις και ...

The Trip: προβολή στο The Island Club

Την ταινία  τ@ διακεκριμέν@ Αμερικαν@ ποιητ@ Eileen Myles* με τίτλο The Trip προβάλλει από τις ...

«Η Ιστορία έχει Πρόσωπο»

Σε Έγκωμη, Παραλίμνι και Κυπερούντα παρουσιάζεται η υπαίθρια έκθεση για τα 200 χρόνια από ...

X