Πρόγραμμα Θεατρικών Εργαστηρίων ΕΘΑΛ

Tα Θεατρικά Εργαστήρια της ΕΘΑΛ εμπλουτίζουν το πρόγραμμα τους και επιστρέφουν για άλλη μια χρονιά για να μυήσουν μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στη φιλόξενη στέγη του Θεάτρου της ΕΘΑΛ θα λειτουργήσουν τρία τμήματα θεατρικών εργαστηρίων:
• για παιδιά του Δημοτικού
• για έφηβους (Γυμνασίου/Λυκείου)
• για ενήλικες (άνω των 18 ετών)

Επιπρόσθετα στο φετινό πρόγραμμα των εργαστηρίων θα λειτουργήσει και τμήμα προπαρασκευαστικών μαθημάτων για εισαγωγή σε Σχολές Υποκριτικής Τέχνης (Ελλάδα, Αγγλία και Αμερική).

Εμψυχωτές των φετινών εργαστηρίων θα είναι για άλλη μια χρονιά η ηθοποιός και σκηνοθέτης Μαρίνα Βρόντη, η θεατρολόγος και χορογράφος Χλόη Μελίδου και η ηθοποιός Άνθη Κάσινου.

Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Σάββατο πρωί στο Θέατρο της ΕΘΑΛ στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ (Ακίνητα Δήμου Λεμεσού – Κτίριο Α, ΣΑΛΑ).

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι συμμετέχοντες σε συνεργασία με τους εμψυχωτές ετοιμάζουν την παράσταση του κάθε εργαστηρίου, αρχίζοντας με την επιλογή ενός θεατρικού έργου. Ακολουθεί η διδασκαλία των ρόλων, η προσαρμογή των ηθοποιών στον κόσμο της σκηνής, οι πρόβες, οι γενικές δόκιμες με τους απαραίτητους φωτισμούς, τα σκηνικά και τα κοστούμια.

Πρώτη συνάντηση: Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 (10.30π.μ.-12.30μ.μ.)
Έναρξη μαθημάτων: Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 στο Θέατρο της ΕΘΑΛ

Δίδακτρα: € 40,00 μηνιαίως Για δύο αδέλφια: € 70,00 μηνιαίως
Σε περίπτωση τρίτου παιδιού της ίδιας οικογένειας η φοίτηση είναι δωρεάν. Τα δίδακτρα προκαταβάλλονται στην αρχή κάθε μήνα.

Εμψυχωτές θεατρικών εργαστηρίων:

Μαρίνα Βρόντη (τμήματα εφήβων)

Αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Γ. Θεοδοσιάδη μέσω του Υπ. Πολ. της Ελλάδος. Έχει συνεργαστεί με τα θέατρα/ομάδες ΘΟΚ, ΕΘΑΛ, ΣΑΤΙΡΙΚΟ, Γκολ!, Τσούκου-Τσούκου, Πηγή, Srudio υπό το 0, Φτωχολογιά, Φανταστικό Θέατρο, Αlpha Square, Θέατρο Τσέπης, Σόλο για Τρεις κ.α. και έχει λάβει μέρος αρκετές φορές στο Φεστιβάλ Κύπρια και το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Έχει συγγράψει και διασκευάσει με τον Β. Κόκκινο αρκετά θεατρικά έργα τα οποία έχουν ανέβει στην Κυπριακή Θεατρική Σκηνή. Έχει επίσης σκηνοθετήσει για το θέατρο σε Ελλάδα και Κύπρο. Στο Θεατρικό Εργαστήρι της ΕΘΑΛ διδάσκει από το 2010 σε παιδιά και εφήβους.

Χλόη Μελίδου (τμήμα παιδιών / ενηλίκων)

Η Χλόη Μελίδου σπούδασε χορό στο Laban Center for Movement and Dance, BA(Hons) Dance Performance- Choreography (1996). Το 2005 με 2009 σπούδασε στο Παρίσι Πανεπιστήμιο Paris8, πτυχίο Χορογραφικών Σπουδών (2007), Πτυχίο Θεατρικών Σπουδών (2007) Μεταπτυχιακό στις Θεατρικές Σπουδές (2009). Διδασκαλία: Τεχνικές σύγχρονου χορού, μπαλέτο, αυτοσχεδιασμό και θεατρικό παιγνίδι. σε ιδιωτικές σχολές. Χορός, εισαγωγή στην χορολογία, θεατρικό παιγνίδι, και αυτοσχεδιασμό, σε μαθητές θεάτρου (θεατρικά εργαστήρια Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ), Ανοιχτό Θέατρο (Αλεξίας Παπαλαζάρου, Λευκωσία), Θεατρική Πορεία Λεμεσού, Ανοιχτό Σχολείο Αγ. Αθανασίου, Δ’ νηπιαγωγείο Λεμεσού (ζώνη εκπαιδευτικής προτεραιότητας). Από το 2015 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του τμήματος Υποκριτικής Τέχνης του Intercollege.
Καλλιτεχνική Δραστηριότητα: Το 1999 ιδρύει το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε, και είναι βασικός συντελεστής ως χορογράφος και χορεύτρια. Η Ομάδα έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα 30 έργα, με συμμετοχές στην Πλατφόρμα Χορού, Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού της Νέας Κίνησης, στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού και συμμετοχές σε φεστιβάλ στο εξωτερικό. Στο Παρίσι έχει παρουσιάσει τα χοροθεατρικά έργα: «Labyrinthe Quotidien» 2007 και «Il Était Chaque Fois» 2008 φεστιβάλ Printemps des Poêtes, «Il était Chaque Fois 2» 2009 θέατρο Epée de Bois. Έχει συνεργαστεί με την θεατρική ομάδα Famille Mundi σαν χορογράφος στο έργο «Όνειρο Θερινής Νύχτας» (2008-2009). Συνεργάζεται τακτικά σαν χορογράφος με επαγγελματικά και ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα της Κύπρου (Θ.Ο.Κ, Ε.Θ.Α.Λ, Ανοιχτό Θέατρο, Θεατρική Πορεία, κ.α).

Άνθη Κάσινου (προπαρασκευαστικά μαθήματα)

Δίπλωμα υποκριτικής από το Lee Strasberg Theatre and Film Institute of Los Angeles. Πτυχίο θεατρικών σπουδών από το Brunel University of London. Παρακολούθησε σεμινάρια μουσικού θεάτρου και την τεχνική Bob Fosse στο Pineapple Studios London, Film Fighting με τον Cody Davis και σεμινάρια για την τεχνική Alexander. Συνεργάστηκε με το Sapnay School of Dance ως χορογράφος και με τους σκηνοθέτες Anne Desalvo, Gavin Thatcher (physical theatre) και Sonnie White. Συνεργάζεται για πρώτη φορά με τα θεατρικά εργαστήρια της ΕΘΑΛ αναλαμβάνοντας τα προπαρασκευαστικά μαθήματα για εισαγωγή σε Σχολές Υποκριτικής Τέχνης σε Αγγλία και Αμερική.

Πληροφορίες: 25877827 | www.ethal.com.cy | Facebook: Θεατρικά Εργαστήρια ΕΘΑΛ

You May Also Like

Pafos2017 | Ανοιχτή πρόσκληση σε ένα street art square

Στη μεταμόρφωση ενός αφημένου χώρου στάθμευσης στην λεωφ. Μακαρίου της Πάφου στοχεύουν οι διοργανωτές ...

Η καρτ ποστάλ του Χριστόφορου Σάββα από το Παλάτι των Εθνών

Γράφει ο Σάββας Χριστοδουλίδης Ο Χριστόφορος Σάββα, επιστρέφοντας από το Παρίσι στην Κύπρο τον ...

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στη μουσική σκηνή RED

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα βρίσκεται στη Λευκωσία για δύο συναυλίες στις 26 και 27 ...

Θέατρο Ριάλτο: Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις Μαρτίου

Σε συνέχεια της χθεσινής κυβερνητικής ανακοίνωσης για τη διαχείριση του covid-19, το Θέατρο Ριάλτο ...

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Εκδηλώσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό

Με τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις σήμερα, τη Δευτέρα και την Τρίτη γιορτάζεται και στην Κύπρο ...

Στον Αντρέα Χριστοδουλίδη το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου

Ο Αντρέας Χριστοδουλίδης, ιδρυτής του Θεάτρου Ένα και καλλιτεχνικός του διευθυντής μέχρι σήμερα, τιμήθηκε ...

X