Τιμητική αναγνώριση από την Βασίλισσα Ελισάβετ σε Κύπρια εθελόντρια

Η Αυτής Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, ως επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, επιβράβευσέ τη Νικολέττα Πολύδωρου, από την Κύπρο, ως την 153η παραλήπτρια του βραβείου Commonwealth Points of Light, για την  εθελοντική προσφορά της στην στήριξη περιθωριοποιημένων παιδιών και νέων μέσω της μουσικής εκπαίδευσης. 

Η Νικολέττα διδάσκει μουσική και διευθύνει το «Sistema Cyprus», ένα μουσικο-κοινωνικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2018, με στόχο να προσφέρει σε παιδιά και νέους από ευάλωτες και περιθωριοποιημένες κοινότητες δωρεάν μουσική παιδεία. Το Sistema Cyprus παρέχει μουσικά όργανα, δωρεά του ‘Yianis Christodoulou Foundation’ και προσφέρει εβδομαδιαία μαθήματα μουσικής σε περισσότερα από 200 παιδιά. Πολλά από τα παιδιά είναι προσφυγές ή μετανάστες, και η δημιουργία ορχηστρών και χορωδιών επιτρέπει την ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και αυξάνει τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Τα μαθήματα και οι πρόβες πραγματοποιούνται σε κτιριακές εγκαταστάσεις που παρέχει ο Δήμος Λευκωσίας, ο οποίος έχει στηρίξει τον οργανισμό από τα πρώτα του βήματα. Στην Λάρνακα το πρόγραμμα τρέχει σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας.  Η παιδική Ορχήστρα και Χορωδία του Προγράμματος παρουσιάζουν τακτικά συναυλίες για το κοινό. Ακαδημαϊκά ιδρύματα προσφέρουν επίσης υποτροφίες σε διάφορους κλάδους για τους μαθητές του Sistema Cyprus.

Μετά από την Σύνοδο Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας στο Λονδίνο το 2018, η Βασίλισσα – ως επικεφαλής της Κοινοπολιτείας – ευχαριστεί εθελοντές από τα 54 έθνη της Κοινοπολιτείας, οι οποίοι κάνουν τη διαφορά στις κοινότητές τους, αναγνωρίζοντας κάθε βδομάδα ένα εθελοντή από κάθε χώρα της Κοινοπολιτείας.

Γνωστοποιώντας αυτές τις ιστορίες, τα βραβεία Commonwealth Points of Light αναδεικνύουν πράξεις εθελοντισμού που αποτελούν παράδειγμα για όλη την Κοινοπολιτεία και έμπνευση σε άλλους ανθρώπους να συνδράμουν στην αντιμετώπιση μερικών από τις μεγαλύτερες κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας.

Η Νικολέττα  παρέλαβε το βραβείο από τον Αναπληρωτή Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας, κ. Ian Whitting, στη Λευκωσία, και δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μου τιμή που λαμβάνω το βραβείο αυτό ως αναγνώριση της εθελοντικής μου εργασίας. Νιώθω πως το βραβείο αποτελεί επιβράβευση σε όλους τους εθελοντές που μοιράστηκαν το όραμα μου και συμμετείχαν σε αυτό το υπέροχο ταξίδι. Η πορεία ήταν και εξακολουθεί να είναι δύσκολη, αλλά το βραβείο αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Το ‘Sistema Cyprus’ δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα – είναι μία οικογένεια, όπου τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς ήταν μέρος κάθε απόφασης. Το «φως» [του Commonwealth Point of Light] που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας είναι να επικεντρωθώ σε ένα έργο, εμπλέκοντας την κοινότητα με κύριο στόχο να συνεργαστεί μαζί μας, παρά να εργαστούμε εμείς για αυτήν. Και αυτό είναι το κύριο επίτευγμα,» δήλωσε η Νικολέττα.

Ο Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας, κ. Ian Whitting, δήλωσε:

«Είναι με μεγάλη χαρά που παραδίδω το βραβείο Commonwealth Points of Light στη Νικολέττα, ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου που ηγείται με το Sistema Cyprus. Μέσω της μουσικής, η Νικολέττα και η ομάδα της συμβάλουν ενεργά στην ένταξη ευάλωτων ομάδων στην ευρύτερη κοινωνία, καθώς επίσης και στην  εκπαίδευση νεαρών ανθρώπων στη δύναμη της μουσικής που τους φέρνει πιο κοντά».

 Η Κοινοπολιτεία είναι μία κοινότητα 54 εθνών, τα οποία συνεργάζονται για την προώθηση της ευημερίας, της δημοκρατίας και της ειρήνης. Η Σύνοδος Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας συγκεντρώνει  ηγέτες από τα 54 κράτη μέλη, για να επιβεβαιώσουν τις κοινές αξίες, να αντιμετωπίσουν κοινές παγκόσμιες προκλήσεις και να συμφωνήσουν σε τρόπους συνεργασίας για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους πολίτες, και ιδιαίτερα τους νέους. Η εθελοντική υπηρεσία αποτελεί σημαντικό μέρος της ατζέντας, γι’ αυτό και η Αυτής Μεγαλειότητα Η Βασίλισσα επέλεξε να αναγνωρίσει εθελοντές με εξαίρετη υπηρεσία σε όλη την Κοινοπολιτεία με το βραβείο Commonwealth Points of Light. Η Νικολέττα είναι η τρίτη παραλήπτρια του βραβείου στην Κύπρο μετά τον περιβαλλοντικό ακτιβιστή Κλείτο Παπαστυλιανού και την υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών Μινέ Γιουτζέλ.

You May Also Like

Σε άθλια κατάσταση οι αρχαιότητες στα κατεχόμενα

Ανησυχίες ότι εδώ και αρκετά χρόνια, οι αρχαιότητες και τα ιστορικά μνημεία είναι ασυντήρητα ...

Ταινίες μικρού μήκους για τη μικρότερη μέρα του χρόνου

Δεν θα μπορούσε παρά ως Παγκόσμια Μέρα Ταινίας Μικρού Μήκους να οριστεί η μικρότερη μέρα του ...

Ένα γκράφιτι πρότζεκτ στην Κοφίνου

Πρόσφυγες, μετανάστες, Σύριοι, Αφγανοί, Παλαιστίνιοι, δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι. Ο καλλιτέχνης Rock the ...

Πάφος2017 | Το μεγάλο ταξίδι αρχίζει

Το ερχόμενο Σάββατο, 13 Ιουνίου, ξεκινά το μεγάλο ταξίδι της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ...

Διάκριση του Ανδρέα Γεωργαλλίδη από την Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών του Παρισιού

Η Διεθνής Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών που εδρεύει στο Παρίσι θα τιμήσει τον ...

«Γυναίκες Επιστρέφουν»

«Οι «Γυναίκες Επιστρέφουν» δεν βγήκαν στους δρόμους το 1987 για μια συνηθισμένη διαδήλωση. Με ...

X