Ανδρέας Παύλου

Ποιος είσαι;

Είμαι ο Ανδρέας Παύλου. Ο Ανδρέας είναι αυτός που βαριέται εύκολα. Ο Παύλου απο την άλλη, είναι αυτός που είναι εθισμένος στην τέχνη. Γι’ αυτό, ο Ανδρέας Παύλου είναι εικαστικός υπό εξέλιξη αφού βρίσκεται σε μια συνεχή καλλιτεχνική ανησυχία. Σπουδάζει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ενδυματολογία – Σκηνογραφία Θεάτρου στο Καποδιστριάκο και στην Δερματοστυξία – Τατουάζ στο ΙΕΚ. Ασχολείται με οτιδήποτε μπορεί να οριστεί ως τέχνη αφού ο ίδιος πιστεύει πως προσεγγίζει πάντα το φάσμα των τεχνών ως εικαστικός. Δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους, φωτογραφίζει, τραγουδά, παίζει κιθάρα, θέατρο και βαράει τατουάζ. Θέλει να μην βαριέται αλλά να αναπτύσσεται, να μαθαίνει, να πετυχαίνει, να αποτυγχάνει. Άλλωστε, η αποτυχία είναι μέρος της διαδικασίας. Είναι αυτός που θα μετατρέψει ένα απλό καφέ με φίλους σε κάτι δημιουργικό και μελλοντικά θα υλοποιηθεί.

Τι κανείς;

Κάνω πάντα αυτό που αγαπώ. Έμαθα απο το παρελθόν μου να μην φιλτράρω τις προθέσεις μου ή να βάζω “θα” μπροστά σε αυτα που πρόκειται να κάνω. Την συγκεκριμένη περίοδο βρίσκομαι στην τελική ευθεία (τελευταίο χρόνο) για το πτυχίο της Καλών Τεχνών. Παράλληλα, για πρώτη φορά θα προβληθεί η ταινία μου με τίτλο “Α ή Β” στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ ΓκΛΑΤ Ταινιών Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για μια μικρού μήκους ταινία που πραγματεύεται την σεξουαλικότητα και την θέση – στάση της κοινωνίας σε αυτή την διαδικασία απέναντι σ´αυτήν. Η ίδια η ταινια αποτελεί ειρωνικό σχόλιο. Ανυπομονώ και είμαι ευγνώμων για κάθε καλό και βοήθεια που παρουσιάζεται στο δρόμο των προσπαθειών μου. Φίλοι και αγαπημένοι άνθρωποι πλαισιώνουν αυτή μου την προσπάθεια και τους ευχαριστώ.

Τι θέλεις;

Σε αυτη την ερώτηση ξέρω πάντα τι θα απαντήσω. Εκτός απο φαγητό, του οποίου είμαι λάτρης, θέλω να ειμαι υγιής! Χωρίς υγεία τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει, είτε σωματικά είτε πνευματικά, όσο κλισέ κι αν το κάναμε να ακούγεται στο πέρασμα των χρόνων. Ορμώμενος αυτού λοιπόν και όντας υγιής στον τομέα της εκπαίδευσης, θέλω φέτος να έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου. Καλλιτεχνικά, θέλω να έχω τελειώσει έγκαιρα τα επόμενα πρότζεκτ που έχω ξεκινήσει και η ανάγκη μου για δημιουργία να μην εξαντληθεί ποτέ. Κοινωνικά, μέσα απο τις δουλειές μου θέλω να αφυπνώ, να ενημερώνω και να ενισχύω την αποδοχή της ελεύθερης έκφραση. Σε οποιαδήποτε μορφή ή τρόπο προσέγγισης της. Το θεωρούμε δεδομένο, μα έλα που δεν είναι. Θέλω να ξέρω πως όλοι μπορούν να έχουν μια θέση στην κοινωνία. Συναισθηματικά, θέλω να είμαι ήρεμος και να μην αναλώνομαι, ενώ μέσω των “Συστάσεων” θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχαριστώ την οικογένεια και τους φίλους μου, αυτούς που με έκαναν να καταλάβω, να προβληματιστώ, να ξεβολευτώ. Ευχαριστώ αυτούς που ήταν περαστικοί και γεμάτοι μαθήματα για εμένα. Ευχαριστώ τον Θεό.

Μπούμ!

Instagram – andrikkos_

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Νικολέττα Κυπριανού

Η Νικολέττα Κυπριανού ψάχνεται και ζητά επανάσταση Τι κάνεις; Πειραματίζομαι, ψάχνομαι, δημιουργώ, εξελίσσομαι. Θέλω ...

Downtown Grooves

Οι Downtown Groves παίζουν και μαζί και μόνοι, και ποπ και ροκ και ποπ-ροκ ...

Άντρεα Χατζηνικόλα

Η Άντρεα Χατζηνικόλα ενώνει ασύμμετρες γραμμές δημιουργώντας μοναδικά κομμάτια ένδυσης Τι κάνεις; Έχω δημιουργήσει ...

Φούλη Στυλιανίδου

Η Φούλη Στυλιανίδου ακολουθεί το όνειρό της με βήματα χορευτικά Τι κάνεις; Τελειώνοντας το ...

Έλλη Αλωνεύτου

Η Έλλη Αλωνεύτου κυκλοφορεί ανάμεσα σε παθιασμένους καλλιτέχνες Πού περπατάς; Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ...

Σταύρη Φράγκου

Η Σταύρη Φράγκου σχεδιάζει και μοναδικά κομμάτια, και για το μέλλον Τι σχεδιάζεις; Σχεδιάζω ...

X