«Χειρονομία αυθορμητισμού» στην Apocalypse Gallery

Τη πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής, “Χειρονομία αυθορμητισμού”, παρουσιάζει η Μαρίλια Γαβριηλίδου.

Αν και η τέχνη βρίσκεται από τα παιδικά της χρόνια στη ζωή της, εντούτοις τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να προχωρήσει επαγγελματικά. Ακολουθεί το δύσκολο δρόμο του πειραματισμού και της αναζήτησης, της σπουδής της εικαστικής αποτύπωσης και των χρωματικών συνθέσεων, για να καταλήξει σ’ένα γοητευτικό χρωματικό νεοεξπρεσσιονισμό.

Αφήνει το χρώμα να γίνεται έκφραση της ψυχής της. Από το γαλάζιο της θάλασσας, στο χρυσοκίτρινο του φθινοπώρου και από εκεί στο γκρίζο και το μουντό σκούρο του χειμώνα, εώς τους απαλούς τόνους του πρασίνου της άνοιξης, μας ταξιδεύει στα τοπία της ψυχής διαμέσου των εποχών. Ένα ταξίδι στο φως και τις κραυγαλέες αποχρώσεις με πλήρη αρμονία των χρωμάτων. Έργα μιας εσωτερικής επικοινωνίας ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον θεατή, μαγεύουν και καλούν σ’ένα εσωτερικό διάλογο, αναζητώντας την γαλήνη και την ηρεμία πέραν από τις συμβατικές φόρμες και τις εικόνες της καθημερινότητας.

Τα μυστικά των χρωμάτων και του φωτός δημιουργούν μαγικές και μεταλλασσόμενες εικόνες, με την ελπίδα πάντα του αναπάντεχου που αιφνιδιάζει ακόμη και με τον ίδιο τον δημιουργό. Ελεύθερες χειρονομίες με πινέλο, σπάτουλα και ακρυλικά δημιουργούν συνειρμούς. Προσωπικές εντυπώσεις και αισθήματα είναι τα έργα της Γαβριηλίδου.

 

 

Η πρώτη έκθεση ζωγραφικής της Μαρίλιας Γαβριηλίδου, είναι η δουλειά των δύο τελευταίων χρόνων και έχει τον γενικό τίτλο «χειρονομία αυθορμητισμού». Θα περιλαμβάνει 40 περίπου έργα σε καμβά διαφορετικών μεγεθών και έργα σε ψηφιακή μορφή σε μικρότερες διαστάσεις.

Η ίδια η καλλιτέχνης προχωρεί ένα βήμα παρακάτω και παρουσιάζει ακόμη κάτι διαφορετικό στην έκθεσή της. Διάφορες συνθέσεις έργων της εκτυπώνονται σε καθαρό μετάξι, όπου δημιουργεί υπέροχες σάρπες και καθημερινές tote bags (τσάντες ψωνίσματος), με την υπογραφή και την μοναδικότητα του καλλιτεχνικού αντικειμένου.

Η έκθεση θα ανοίξει την Τετάρτη 7 του Οκτώβρη στις 19:00 το απόγευμα και θα διαρκέσει εως και τις 24 του ίδιου μήνα.

Οι ώρες επισκέψεων είναι Τρίτη-Παρασκευή, 11:00-13:00 και 16:00-19:00 και Σάββατο, 10:30-13:00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

You May Also Like

“Vasily Kandinsky: Around the Circle”

Το έργο του Βασίλι Καντίνσκι παρουσιάζεται σε αντίστροφη χρονολογική σειρά, από τους τελευταίους πίνακές ...

100 χρόνια Bauhaus

Ένα αιώνα μετά τη γέννησή της , η επιρροή της μεγάλης Γερμανικής σχολής καλών ...

Ξεναγήσεις στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας

Μια σειρά από ειδικές ξεναγήσεις στις περιοδικές του εκθέσεις ανακοίνωσε το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο ...

«Αγωνίες» του Αδαμάντιου Διαμαντή στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Πιστή στη δέσμευσή της να ερευνά και να εμβαθύνει στην ιστορία της κυπριακής τέχνης, ...

Ένας Υπηρέτης με δύο Αφεντικά

Η γνωστη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, «Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά» της Κεντρικής Σκηνής ...

DANCE WAVES FESTIVAL 2021

Νέα έργα πολλά υποσχόμενα ή και υφιστάμενα έργα με διεθνή αναγνώριση: Έργα – φορείς ...

X