«Χειρονομία αυθορμητισμού» στην Apocalypse Gallery

Τη πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής, “Χειρονομία αυθορμητισμού”, παρουσιάζει η Μαρίλια Γαβριηλίδου.

Αν και η τέχνη βρίσκεται από τα παιδικά της χρόνια στη ζωή της, εντούτοις τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να προχωρήσει επαγγελματικά. Ακολουθεί το δύσκολο δρόμο του πειραματισμού και της αναζήτησης, της σπουδής της εικαστικής αποτύπωσης και των χρωματικών συνθέσεων, για να καταλήξει σ’ένα γοητευτικό χρωματικό νεοεξπρεσσιονισμό.

Αφήνει το χρώμα να γίνεται έκφραση της ψυχής της. Από το γαλάζιο της θάλασσας, στο χρυσοκίτρινο του φθινοπώρου και από εκεί στο γκρίζο και το μουντό σκούρο του χειμώνα, εώς τους απαλούς τόνους του πρασίνου της άνοιξης, μας ταξιδεύει στα τοπία της ψυχής διαμέσου των εποχών. Ένα ταξίδι στο φως και τις κραυγαλέες αποχρώσεις με πλήρη αρμονία των χρωμάτων. Έργα μιας εσωτερικής επικοινωνίας ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον θεατή, μαγεύουν και καλούν σ’ένα εσωτερικό διάλογο, αναζητώντας την γαλήνη και την ηρεμία πέραν από τις συμβατικές φόρμες και τις εικόνες της καθημερινότητας.

Τα μυστικά των χρωμάτων και του φωτός δημιουργούν μαγικές και μεταλλασσόμενες εικόνες, με την ελπίδα πάντα του αναπάντεχου που αιφνιδιάζει ακόμη και με τον ίδιο τον δημιουργό. Ελεύθερες χειρονομίες με πινέλο, σπάτουλα και ακρυλικά δημιουργούν συνειρμούς. Προσωπικές εντυπώσεις και αισθήματα είναι τα έργα της Γαβριηλίδου.

 

 

Η πρώτη έκθεση ζωγραφικής της Μαρίλιας Γαβριηλίδου, είναι η δουλειά των δύο τελευταίων χρόνων και έχει τον γενικό τίτλο «χειρονομία αυθορμητισμού». Θα περιλαμβάνει 40 περίπου έργα σε καμβά διαφορετικών μεγεθών και έργα σε ψηφιακή μορφή σε μικρότερες διαστάσεις.

Η ίδια η καλλιτέχνης προχωρεί ένα βήμα παρακάτω και παρουσιάζει ακόμη κάτι διαφορετικό στην έκθεσή της. Διάφορες συνθέσεις έργων της εκτυπώνονται σε καθαρό μετάξι, όπου δημιουργεί υπέροχες σάρπες και καθημερινές tote bags (τσάντες ψωνίσματος), με την υπογραφή και την μοναδικότητα του καλλιτεχνικού αντικειμένου.

Η έκθεση θα ανοίξει την Τετάρτη 7 του Οκτώβρη στις 19:00 το απόγευμα και θα διαρκέσει εως και τις 24 του ίδιου μήνα.

Οι ώρες επισκέψεων είναι Τρίτη-Παρασκευή, 11:00-13:00 και 16:00-19:00 και Σάββατο, 10:30-13:00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

You May Also Like

Στήριξη στον -ζωτικής σημασίας- πολιτισμό

«Οι καλλιτέχνες δεν είναι μόνο απολύτως αναγκαίοι αλλά -ιδιαίτερα αυτήν τη στιγμή- ζωτικής σημασίας». ...

Είναι αλήθεια πως θα με περιμένεις πάντα; – Ασώματες Δυνάμεις και Fusionia Quartet

Είναι αλήθεια πως θα με περιμένεις πάντα; Η νέα δουλειά από τις Ασώματες Δυνάμεις ...

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες | 16 – 24 Απριλίου 2021

Με φυσική παρουσία, μετά από ένα χρόνο αισθητής απουσίας, επιστρέφουν οι Κινηματογραφικές Μέρες – ...

5ος Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας «Γκρεμίστε τα τείχη»

“Τείχη” Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη. ...

Σάλτσμπουργκ: Πώς διοργανώνεται ένα φεστιβάλ εν καιρώ πανδημίας

Στο διάσημο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ συντελείται φέτος ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό «πείραμα». Πώς μπορεί να ...

Ενημέρωση για τις προσεχείς εκδηλώσεις του Δήμου Στροβόλου

Ο Δήμος Στροβόλου πληροφορεί το κοινό ότι με βάση τα νέα μέτρα που εξέδωσε ...

X