Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα το Animation και Α.Ι από τη Sony Pictures Animation

H εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, μας οδηγεί σε μια νέα πιο δημιουργική περίοδο. Οι υπολογιστές μπορούν πλέον να παίζουν παιχνίδια, να ζωγραφίζουν, να χρωματίζουν, να γράφουν μουσική και να συνθέτουν. Ο Γιώτης Κατσαμπάς, Διευθυντής Τεχνολογίας της Sony Pictures Animation, θα μας παρουσιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και πως η χρήση της μπορεί να βοηθήσει τους παραγωγούς ταινιών και τους καλλιτέχνες να επικεντρωθούν στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Γιώτης ελπίζει να εμπνεύσει μια νέα γενιά καλλιτεχνών στην Κύπρο, να ασχοληθεί με την δημιουργία και την αφήγηση ιστοριών κινουμένων σχεδίων, καθώς και με άλλες τέχνες και να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Παρακολουθήστε ζωντανά το Webinar την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 18:00. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του RISE, www.rise.org.cy, είτε στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του RISE, @RISEupCyprus.

Ο Γιώτης Κατσαμπάς είναι Διευθυντής Τεχνολογίας της Sony Pictures Animation. Με καταγωγή από τη Λευκωσία, ο Γιώτης Κατσαμπάς έχει λάβει αρκετές τιμητικές διακρίσεις στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου του Τιμητικού Μεταλλίου Λευκωσίας (2019), που απονεμήθηκε από τον Δήμαρχο Λευκωσίας κύριο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη για τα επιτεύγματα του στην Sony Pictures Animation και για τη συμβολή του στη δημιουργία της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Spider-Man: Into the Spider-Verse» και του Man of the Year in Arts (2008). Ο Γιώτης Κατσαμπάς ήταν επίσης ο παραλήπτης του Hollywood Post Alliance Engineering Excellence Award (2013) για το ρόλο του στη δημιουργία λογισμικού Flix, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα στάδια της προ-παραγωγής ταινιών.

Ο Γιώργος Χρυσάνθου είναι Διευθυντής Έρευνας του Ερευνητικού Κέντρου RISE (Centre on Interactive Media, Smart Systems and emerging Technologies). Είναι επίσης Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του είναι στην ευρύτερη περιοχή των γραφικών υπολογιστών, με περισσότερη έμφαση τα τελευταία χρόνια, στο computer animation και τους εικονικούς χαρακτήρες, εξερευνώντας λύσεις που βασίζονται κατά κύριο λόγο στην τεχνίτη νοημοσύνη.

 

You May Also Like

Έκθεση φωτογραφίας από τον Ευαγόρα Ξυδά

Τις «Εν-τυπώσεις» του παρουσιάζει στην πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας του ο Ευαγόρας Ξυδάς, από ...

Ο Παύλος Παυλίδης με νέες ενορχηστρώσεις στο YouTube του Ιδρύματος Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής, με μια σειρά ...

«Ο Σπανός τζαι οι Σαράντα Δράτζοι» από το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε

Τα 20χρονα του γιορτάζει φέτος το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε και στο πλαίσιο της επετείου ...

Ακροάσεις από την AMP Filmworks

Η εταιρεία AMP Filmworks αναζητεί ηθοποιούς όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων για πρώτους, δεύτερους ...

«Περιμένοντας τον Γκοντό» από το θέατρο ΑντίΛογος

«…Καμιά φορά αναρωθκιούμαι… Τόσα χρόνια, αν δεν ήμουν εγώ, τί ήταν να γίνεις εσύ;» ...

X