«Ο Hρακλής και οι 12 άθλοι του»

Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ «Ο Hρακλής και οι 12 άθλοι του» είναι η νέα υπερπαραγωγή που ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Act Theatre της Έλιας Ιωαννίδου και σενάριο, απόδοση λόγου και παραγωγή της Ρέας Ιωαννίδου Μαδέλλα.

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας και στη συνέχεια σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Το μιούζικαλ περιγράφει με ένα εντελώς ξεχωριστό τρόπο τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή, μια ιστορία που αποτελεί ένα δυνατό κομμάτι της Ελληνικής μυθολογίας, αγαπητό και γνωστό όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Οι θεατές, Κύπριοι και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τραγούδι, χορό, λόγο και κωμικά επεισόδια τους ουράνιους θεούς του Ολύμπου και να ζήσουν τον ρομαντισμό, τις αθλητικές τέχνες, την αγάπη, τη δύναμη, το θάρρος και όλες τις άλλες αρετές που πρέπει ο άνθρωπος μέσα από τα έργα, τις σκέψεις και τις πράξεις του να εφαρμόζει. Το έργο, προβάλλει την πολιτιστική μας κληρονομιά με ένα ψυχαγωγικό τρόπο, μέσω του μουσικού θεάτρου, που αποτελεί πηγή χαράς και τέρψη οφθαλμού.

Οι εκάστοτε παραγωγές του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου έχουν τύχει αναγνώρισης από το σύνολο του θεατρόφιλου κοινού τόσο για την ποιότητα όσο και για τις απαράμιλλες τεχνικές προδιαγραφές, τα σκηνικά, τα κοστούμια, τη μουσική, τις φωνές, τους στίχους, τα κείμενα, στοιχεία που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της δουλειάς του Ομίλου και των ανθρώπων του, κατατάσσοντας τον πολύ ψηλά στα θεατρικά και όχι μόνον δρώμενα της Κύπρου.

Μουσική, χορός, τραγούδι και χιούμορ.

Το μιούζικαλ «Οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή» είναι μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, μουσική χορό, τραγούδια δοσμένα με αγάπη, πάθος και μεράκι από όλους τους συντελεστές του. Στο τραγούδι ιδιαίτερα ξεχωρίζουν οι θαυμάσιες φωνές που κινούνται από απλούς ρυθμούς μέχρι και οπερετικούς. Στο έργο εξιστορούνται τα πάντα. Η ιστορία αρχίζει από την γέννηση του μυθικού Ηρακλή και φτάνει μέχρι τα μεγάλα του κατορθώματα. Οδηγεί τους θεατές βήμα προς βήμα στους δώδεκα άθλους του μυθικού ήρωα, στην υπερφυσική δύναμη του την οποία μερικές φορές δεν μπορούσε να δαμάσει, στην μάχη με το καλό και το κακό, την αρετή, και την κακία.

Η σκηνοθετική εφευρετικότητα της Ελιας και το ευκολονόητο κείμενο της Ρέας

Η διασκευή του σεναρίου έγινε από την Ρέα Ιωαννίδου Μαδέλλα σε ευκολονόητη γλώσσα, ενώ η ευρηματική σκηνοθεσία βρίσκεται στα χέρια της πολυτάλαντης ηθοποιού Έλιας Ιωαννίδου, η οποία έχει στο ενεργητικό της σωρεία υπέροχων παραστάσεων, με κύριο χαρακτηριστικό την εφευρετικότητα στα εφέ και τις καινοτόμες σκηνοθετικές προσεγγίσεις της. Το μιούζικαλ εισάγει τον θεατή στον μαγικό κόσμο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και θυμίζει τον μαγικό κόσμο της Ελληνικής μυθολογίας, μιας μυθολογίας η οποία θαυμάζεται διεθνώς αφού τα δείγματα της εκτίθενται σε περίοπτες θέσεις στα μουσεία όλου του κόσμου με αγάλματα, αγγεία, τοιχογραφίες. Δείγματα της ασφαλώς υπάρχουν και συντηρούνται αιώνες τώρα στα αρχαία μας θέατρα και τους ναούς που είναι αφιερωμένοι στους Ολύμπιους θεούς.

Το έργο του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας

Στόχος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας είναι ιδιαίτερα η μεταλαμπάδευση του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος και των ιδανικών του στους νέους και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση τους. Στο ενεργητικό του Ομίλου υπάρχουν εξαιρετικές θεατρικές/μουσικές παραγωγές. Μερικές από αυτές, που άφησαν εποχή και την αρτιότητα αλλά και τον φαντασμαγορικό τους χαρακτήρα, είναι, τα έργα: Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές, Ποιά Ελένη, Η μικρή γοργόνα, Η Τοσοδούλα, «Σρεκ ο βασιλιάς του βάλτου», «Φρόουζεν», «Η Παναγία των Παρισίων», και «Ομήρου Οδύσσεια». Ολες οι παραγωγές συγκέντρωσαν χιλιάδες θεατρόφιλων οι οποίοι τις καταχειροκρότησαν θερμά.

 

 

Η ταυτότητα της παράστασης:

Απόδοση Λόγου-Σενάριο: ΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ / Σκηνοθεσία-Χορογραφίες-Κοστούμια-Ειδικές Κατασκευές: ΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ / Αυθεντική Μουσική-Διδασκαλία Τραγουδιών: ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΡΟΛΕΜΟΥ / Μουσική Επένδυση-Διδασκαλία Χορωδιακών: ΕΜΙΛΗ ΤΣΙΑΝΟΥ / Βοηθός Χορογράφος: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ / Στίχοι: ΞΕΝΙΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ / Ενορχήστρωση: ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΙΑΝΤΗΣ / Σκηνικά:  ΕΜΜΕΛΕΙΑ / Μακιγιάζ-Περούκες: ΛΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ / Ήχος-Φώτα-Σχεδιασμός: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΣΙΑΣ / Φροντιστής-Τεχνικός: ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΑΤΣΙΑΣ / Μάρκετινγκ: ΡΕΒΕΚΚΑ ΤΡΑΤΤΟΥ / Παραγωγός: ΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ (www.reamadellaioannidou.com)

Επι σκηνής εμφανίζονται οι: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΟΥΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΛΟΙΖΙΔΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΖΑΜΠΑΚΙΔΗΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΖΑΦΑΝΙΔΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΗ  ΧΡΙΣΤΟΦΗ, ΕΜΙΛΗ ΤΣΙΑΝΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΕΤΡΟΥ.

Όπως προαναφέρεται η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας την Τετάρτη και την Πέμπτη 7 και 9 Οκτωβρίου 2020, στις 17.00

Στη συνέχεια θα δοθούν οι ακόλουθες παραστάσεις:

ΠΑΦΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΩΡΑ 11:00 ΚΑΙ 16:00.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 ΚΑΙ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΖΗΝΑ ΠΑΛΑΣ, ΩΡΑ 11:00.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1, 8, 15, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΖΗΝΑ ΠΑΛΛΑΣ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΩΡΑ 11:00

Γενική Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ

Προπωλήσεις: Tickethour και καταστήματα ACS

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο της Ρέας Ιωαννίδου Μαδέλλα και του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.reamadellaioannidou.com

You May Also Like

Έκθεση ζωγραφικής της Κωνσταντίνας Λαμή στην γκαλερί Opus 39

Η γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει την πρώτη έκθεση ζωγραφικής της Κωνσταντίνας Λαμή από τις ...

«Υπερος», το νέο έργο του Κώστα Μαννούρη, στη Λευκωσία

Μετά από έναν sold-out κύκλο παραστάσεων στην Μπιενάλε της Λάρνακας, το θεατρικό έργο «Ύπερος» ...

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου:Πλούσιο και συνετό

Με την ταινία του Ελευθέριου Κακαθύμη, Paramnesia, να διεκδικεί τη “Χρυσή Αφροδίτη”, το φεστιβάλ ...

Ο Δημήτρης Ταρτίος εκθέτει στην LK Gallery

Ο Δημήτρης Ταρτίος παρουσιάζει την τρίτη του ατομική έκθεση με υλικό το ξύλο και ...

Έναρξη για το Queer Wave 2021!

Το φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ κινηματογράφου Queer Wave θα ανοίξει με ματιές στο έργο και τη ...

Right Here, Right Now: όταν ο Fatboy Slim «συνάντησε» τη Γκρέτα

Το κορυφαίο του κομμάτι Right Here, Right Now, από το 1999, με την περίφημη ...

X