Σπάνια συλλογή έργων του Χοκουσάι αποκτήθηκε από το Βρετανικό Μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο ανακοίνωσε πως απέκτησε 103 σπάνια σχέδια του ιάπωνα Κατσουσίκα Χοκουσάι.

Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, το οποίο άνοιξε ξανά για το κοινό στις 27 Αυγούστου, πρόσθεσε στη συλλογή του 103 σπάνια σχέδια του ιάπωνα Κατσουσίκα Χοκουσάι

Τα έργα, που παρουσιάστηκαν ξανά πέρυσι για πρώτη φορά, μετά το 1948 στο Παρίσι, δημιουργήθηκαν το 1829 για ένα αδημοσίευτο βιβλίο με τίτλο «Great Picture Book of Everything».

Τα σχέδια μικρής κλίμακας ανήκαν στο παρελθόν στον κοσμηματοποιό Henri Vever, και το μουσείο είπε ότι παρέμειναν σε μια ιδιωτική συλλογή στη Γαλλία, πριν περάσουν στον οίκο δημοπρασιών Piasa του Παρισιού το 2019. Το Βρετανικό Μουσείο αγόρασε τα έργα από τον Piasa με επιχορήγηση από το Εθνικό Ταμείο Τέχνης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και δεν προβάλλονται επί του παρόντος σε κάποια αίθουσα στο Βρετανικό Μουσείο, τα έργα μπορεί κανείς να απολαύσει  στον ιστότοπο του ιδρύματος. Το μουσείο σχεδιάζει ωστόσο να παρουσιάσει τα σχέδια, τα οποία απεικονίζουν λεπτομερείς σκηνές από την ιστορία, τη μυθολογία, τη λογοτεχνία, τη θρησκεία και τον φυσικό κόσμο, σε μια έκθεση που θα διοργανωθεί σύντομα.

Η απόκτησή τους αυξάνει τον συνολικό αριθμό έργων του Χοκουσάι που ανήκουν στο μουσείο σε πάνω από 1.000. Ο Hartwig Fischer, διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, δήλωσε ότι η αγορά αντιπροσωπεύει «ένα άλλο ορόσημο στη συλλογή Hokusai που εμπλουτίζεται για περισσότερα από 150 χρόνια».

Ο Tim Clark, επίτιμος ερευνητής, πρόσθεσε: «Αυτά τα έργα είναι μια νέα ανακάλυψη, που διευρύνει σημαντικά τις γνώσεις μας για τις δραστηριότητες του καλλιτέχνη σε μια σημαντική περίοδο για τη ζωή και το έργο του. «Είναι υπέροχο που μπορούν να τα απολαύσουν επιτέλους οι λάτρεις της τέχνης του παγκοσμίως», πρόσθεσε.

Πηγή: LiFO

You May Also Like

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για το Artist in Progress/residencies 2018

Το DANCEHOUSE LEFKOSIA ανακοινώνει το ARTISTS IN PROGRESS/ dance residencies 2018  – το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών που φέτος θα γίνει την περίοδο από ...

Το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή

Η συναρπαστική ζωή ενός ζεύγους μαικηνών, μια μυθική συλλογή που δημιουργήθηκε κατά το δεύτερο ...

ΚΥΠΡΙΑ 2021: Καλλιτέχνες καλούνται να υποβάλουν προτάσεις παραστατικών τεχνών

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ καλεί καλλιτέχνες και οργανισμούς της Κύπρου και ...

Ένας Μπάνκσι στο Τόκιο; Ο δήμος διενεργεί έρευνα

Η πόλη του Τόκιο προσπαθεί να εξακριβώσει αν το έργο που δείχνει έναν ποντικό ...

Here Come The Brides | Τα εγκαίνια σε εικόνες

Με νεαρές «νύφες» στο catwalk του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας του Ιδρύματος Κώστα ...

Ο Lemesios στο eleven63 Sessions

Η Λουβάνα Δίσκοι παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο της σειράς ζωντανά ηχογραφημένων βίντεο, eleven63 Sessions, ...

X