10 χρόνια “Moving Silence” στο ‘Ιδρυμα ARTos

Μια βραδιά αφιερωμένη στη σύγχρονη κινούμενη εικόνα και τον πειραματικό ήχο.

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του “Moving Silence” στην Κύπρο τα τελευταία εννέα χρόνια στο ARTos, το “Moving Silence” πραγματοποιείται φέτος για δέκατη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε και το Φεστιβάλ Freiraum.

Την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020 στις 20:30 στο ARTos, μουσικοί και συνθέτες θα συναντηθούν για να ερμηνεύσουν ζωντανά στο κοινό μουσική που συνέθεσαν ειδικά για ταινίες χωρίς ήχο σύγχρονων δημιουργών της επιλογής τους.

Οι θεατές θα έχουν μια μοναδική εμπειρία όπου οι μουσικοί ερμηνεύουν ζωντανά τη μουσική τους ενώ γίνεται παράλληλη προβολή της ταινίας που επέλεξαν και τους ενέπνευσε. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στον ιστότοπο του Φεστιβαλ Freiraum (www.freiraumfestival.eu), όπου θεατές σε όλη την Ευρώπη θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν και να απολαύσουν τη ζωντανή παράσταση.

Κάθε ύφος εικόνας μπορεί να ωφεληθεί από τη γλώσσα του ήχου, ψηφιακού ή αναλογικού. Οι ζωντανές παραστάσεις ενισχύουν τα φιλμς καθώς οι μουσικοί μπορούν να φέρουν μια νέα πνοή ζωής στον “βωβό” κινηματογράφο, που, δυστυχώς, έμεινε σιωπηλός για πολύ καιρό. Ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και ανταλλαγή μεταξύ μουσικών, καλλιτεχνών και κινηματογραφιστών, και αφήνοντας χώρο στο ζωντανό αυτοσχεδιασμό, η πλατφόρμα Moving Silence καλεί το κοινό να έρθει σε επαφή με νέες οπτικοακουστικές εμπειρίες, όπου ο ήχος και η εικόνα θα συναντηθούν με ασυνήθιστο και απροσδόκητο τρόπο.

Συμμετέχοντες Μουσικοί: Αλέξια Βασιλείου, Ανδρέας Μουστούκης, Τάσος Στυλιανού, Νεκτάριος Ροδοσθένους, Στεφάνη Αλέξη, Αχιλλέας Κεντώνης, Σίμος Τζιακούρης, Γιώργος Σάββα, Ερατώ Μουστούκη, Χάρης Σοφοκλέους.

Συμμετέχοντες Σκηνοθέτες: Ruben Seca, Daniel Levi, Matthias Fritsch, Nikki Schuster, Wojtek Skowron, Florian Groll.

Τι είναι το “Moving Silence”;

Η πλατφόρμα κινηματογραφιστών και μουσικών “Moving Silence”, ιδρύθηκε το 2009 στο Βερολίνο από τον μουσικό Marco Brosolo, τον κινηματογραφιστή Matthias Fritsch και τον παραγωγό Federico Bassetti με σκοπό να συνδέσει τις ρίζες του κινηματογράφου με την αισθητική της σύγχρονης εικόνας, τη ζωντανή παραγωγή μουσικής και πιθανές νέες τεχνολογίες. Είναι μια ποιητική, διαπολιτισμική προσπάθεια συνεργασίας σε μία εποχή υπερφορτωμένη με πληροφορίες. Αγκαλιάζει τον πειραματισμό και τη συγχώνευση μεταξύ σύγχρονων μορφών οπτικής και ηχητικής. Εκδηλώσεις του Moving Silence έχουν οργανωθεί σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις.

Είσοδος Ελεύθερη

You May Also Like

Φιλανθρωπική συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη

Φιλανθρωπική Συναυλία με τον διεθνούς φήμης τενόρο Μάριο Φραγκούλη διοργανώνει το Καρδιολογικό Ίδρυμα Κύπρου ...

AGRINO FESTIVAL : Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ στον Καλοπαναγιώτη

Tο Agrino Festival θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις 7 Αυγούστου 2022 στον Καλοπαναγιώτη. ...

«Η Ρομαντική μου ιστορία» στην Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ

Η βραβευμένη κωμωδία του Σκωτσέζου συγγραφέα Ντ. Σ. Τζάκσον «Η ρομαντική μου ιστορία» είναι ...

Διεθνής διάκριση για τον ντράμερ Στέφανο Μελετίου

Ανάμεσα σε 180 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο ξεχώρισε ο Στέφανος Μελετίου και έλαβε ...

Living Color Music & Arts Festival

Το #onedayescape Living Color Music & Arts φεστιβάλ που είναι μια γιορτή της μουσικής ...

62ο ΦΚΘ: Στην ταινία «Τρυφερούδι» του Σαμουέλ Τέις ο Χρυσός Αλέξανδρος

Με την απονομή των βραβείων και την ταινία «Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα» του πολυβραβευμένου Γάλλου ...

X