9o Φεστιβάλ Νέας Μουσικής στην Αίθουσα Καστελιώτισσα

Το 9ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής μετράει αντίστροφα και ανοίγει τις πόρτες του από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου στην μεσαιωνική αίθουσα Καστελιώτισσα στη Λευκωσία. Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ, σε συνεργασία με το Κέντρο Κύπριων Συνθετών και το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης, σας προσκαλούν σε ένα τετραήμερο αφιερωμένο στη σύγχρονη λόγια μουσική.

Το σήμα της έναρξης θα δοθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου με το ρεσιτάλ πιάνου του Χρίστου Φούντου στο οποίο θα παρουσιάσει έργα των Μ. Ανδρονίκου, Ε. Καραγιώργη, Γ. Παπαγεωργίου, Σ. Σάββα, Γ. Σταύρου και Τ. Στυλιανού.

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τα «Μουσικά Τοπία για Φωνή», μία συναυλία για υψίφωνο, βιολί, κλαρινέτο και ηλεκτρονικά. Η Χρίστια Μιχαήλ (υψίφωνος), ο Αλέξης Θεοφυλάκτου (βιολί) και ο Παναγιώτης Σιώρας (κλαρινέτο) θα ερμηνεύσουν μεταξύ άλλων έργα των Α. Σκορδή, Α. Μουστούκη, Γ. Σταύρου και Τ. Στυλιανού.

Τη σκυτάλη θα παραλάβει το Composers’ Electroacoustic Ensemble το Σάββατο 21 Νοεμβρίου. Οι συνθέτες – μέλη του Κέντρου Κυπρίων συνθετών, Σάββας Σάββα (πιάνο), Ανδρέας Μουστούκης (κρουστά, ηλεκτρονικά), Γιώργος Σταύρου (ηλεκτρική κιθάρα), Τάσος Στυλιανού (theremin, ηλεκτρονικά) και Χάρης Σοφοκλέους (ηλεκτρονικά) πρόκειται να εξερευνήσουν αυτοσχεδιαστικά τα όρια των συνθέσεών τους.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου με το Chronos Contemporary Music Ensemble. Ανάμεσα στα έργα του διεθνούς σύγχρονου ρεπερτορίου, η συναυλία περιλαμβάνει συνθέσεις των Ν. Βήχα, Ε. Καραγιώργη, Γ. Παπαγεωργίου και Ά. Σκορδή. Το ενόργανο σύνολο αποτελείται από τους Sorin Alexandru Horlea (βιολί), Μιράντα Παπανεοκλέους (βιολοντσέλο), Νίκο Ιωάννου (κοντραμπάσο), Virginie Bove (φλάουτο), Γιώργο Γεωργίου (κλαρινέτο), Δροσοσταλίδα Μωραΐτη (πιάνο) και Μάριο Νικολάου (κρουστά).

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες του φεστιβάλ έπειτα από διαδικτυακή ή τηλεφωνική κράτηση. Λόγω των εκτάκτων μέτρων για την προστασία από τον COVID-19 ο συνολικός αριθμός των ακροατών θα ανέρχεται στους 50 για κάθε συναυλία. Όλες οι συναυλίες θα προβάλλονται και σε απευθείας μετάδοση (live web streaming) από το κανάλι του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης στο YouTube.

Τηλεφωνικές Κρατήσεις: 99-404723
Διαδικτυακές Κρατήσεις: info@cymic.org.cy

• Facebook: https://www.facebook.com/CyprusNewMusicFestival
• Instagram: https://www.instagram.com/cyprus_newmusicfestival/
• YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC4-5nTeWhDpGKxC0MrNSKfA

9ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής
19 έως 22 Νοεμβρίου
Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελιώτισσα
Ώρα έναρξης 20:00 (ώρα προσέλευσης 19:30)
Είσοδος Ελεύθερη

You May Also Like

Τυχαία βρέθηκαν οι πρώτες ηχογραφήσεις της Joni Mitchell

Πριν από πέντε χρόνια, η κόρη του Barry Bowman, ενός “εν αποστρατεία” πλέον DJ, ...

i.φeeλm|Έκθεση φωτογραφίας

Μια έκθεση αναλογικής φωτογραφίας της Ελίζας Κοζάκου στο καφενείο Πρόζακ. «Ευαισθητοποίηση και προβληματισμός, διεγείροντας ...

The Time Is Ripe: Ένα τραγούδι για το γίνωμα του χρόνου

Είναι Ιούνιος με μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού και τα οδοφράγματα ανοίγουν μεν σήμερα, αλλά με ...

Viva la diva! Πώς η Dana International έφερε την τρανς ταυτότητα στο προσκήνιο

Ήταν ψηλή, λεπτή και γοητευτική με ένα γκλίτερ φόρεμα μακρύ μέχρι το πάτωμα, με ...

Έκθεση «1821: Συλλογικές Μνήμες» στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών – Αποθήκες Παπαδάκη

Στις 9 Ιουλίου 2021, σημαδιακή μέρα για την Κύπρο, ανοίγει τις πύλες της η ...

ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ Θ.Ο.Κ | «Σε κρίσιμη κατάσταση» του Αντώνη Γεωργίου

«[…] ο τόπος έν’ ο άδρωπος, ελάλες μου κάποτε… […] άτε, είτε εννά ξυπνήσουμε ...

X