Έκθεση Τέχνης της Bunya Karina

Η ζωγράφος Μπούνια Καρήνα (Bunya Karina) σας προσκαλεί στα εγκαίνια της πρώτης της θεματικής ατομικής έκθεσης με τίτλο «Μυστηριώδης Ρωσική Ψυχή».

Η Μπούνια είναι 15 χρονών και γεννήθηκε στη Ρωσία. Μετά τον θάνατο του πατέρα της το 2011 μετακόμισε μαζί με τη μητέρα της στην Κύπρο, όπου μένει μόνιμα από το 2012. Φοίτησε στο σχολείο της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία, ενώ παρακολούθησε φροντιστήρια τέχνης στη Ρωσία. Επιπλέον παρακολούθησε μαθήματα για κιθάρα, τραγούδι και χορό στη σχολή Ανδανου στη Λάρνακα. Τώρα ασχολείται αυτοδίδακτα με τη ζωγραφική.

Η έκθεσή της αυτή είναι εμπνευσμένη από την παγκόσμια λογοτεχνία, και κυρίως από τα έργα μεγάλων Ρώσων συγγραφέων και ποιητών που έχει διαβάσει. Μια μυστηριώδης ρωσική ψυχή πηγάζει μέσα από τα συγγράμματά τους και την αποτύπωση των εικόνων που δημιουργούν στον αναγνώστη. Εικόνες απλών ανθρώπων που ζουν, αγαπούν, πεθαίνουν… Θλίψη και χαρά μαζί. Συναισθήματα και χαρακτήρες από τη ρωσική κουλτούρα, έτσι όπως τα εισέπραξε μέσα από τα βιβλία που διάβασε ένα έφηβο κορίτσι από τη Ρωσία. Επιπλέον, αποσπάσματα από τα λογοτεχνικά έργα θα εντρυφήσουν τον επισκέπτη στο βάθος της ρωσικής ψυχής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο έντιμος Δήμαρχος Λάρνακας κ. Αντρέας Βύρας την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, ώρα 17:00 στην Αποθήκη 79, στην Λάρνακα και θα διαρκέσει μόνο μια μέρα από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 99-083974.

You May Also Like

Η Τέχνη ως Θρίαμβος και Ουτοπία της Σωματικότητας

Γράφει ο Κυριάκος Σπύρου Το σώμα και οι πολλαπλές, συχνά αντιφατικές, εκφάνσεις του είναι ...

«Το Θαύμα της Βέρνης» στον κήπο του Γκαίτε

Με την ταινία «Το Θαύμα της Βέρνης» συνεχίζονται στον κήπο του Ινστιτούτου Γκαίτε, δίπλα ...

Οι νέοι της 20ης Πλατφόρμας Χορού: Βίκυ Κάλλα

Τρεις ερωτήσεις στους νέους χορογράφους που συμμετέχουν φέτος στην 20η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου, που πραγματοποιείται ...

“Lebanon Then and Now”

Στην έκθεση «Lebanon Then and Now: Photography from 2006 to 2020», η Middle East ...

Heights | μονόπρακτο στο φουαγιέ του «θέατρο ένα»

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων ανεβαίνει τον Ιανουάριο στο φουαγιέ του «θέατρο ένα» το έργο ...

Οι καλοκαιρινές δράσεις του θεάτρου Ριάλτο

Αναδιοργανώνοντας τον προγραμματισμό του, και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, το Θέατρο Ριάλτο ...

X