Έκθεση Τέχνης της Bunya Karina

Η ζωγράφος Μπούνια Καρήνα (Bunya Karina) σας προσκαλεί στα εγκαίνια της πρώτης της θεματικής ατομικής έκθεσης με τίτλο «Μυστηριώδης Ρωσική Ψυχή».

Η Μπούνια είναι 15 χρονών και γεννήθηκε στη Ρωσία. Μετά τον θάνατο του πατέρα της το 2011 μετακόμισε μαζί με τη μητέρα της στην Κύπρο, όπου μένει μόνιμα από το 2012. Φοίτησε στο σχολείο της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία, ενώ παρακολούθησε φροντιστήρια τέχνης στη Ρωσία. Επιπλέον παρακολούθησε μαθήματα για κιθάρα, τραγούδι και χορό στη σχολή Ανδανου στη Λάρνακα. Τώρα ασχολείται αυτοδίδακτα με τη ζωγραφική.

Η έκθεσή της αυτή είναι εμπνευσμένη από την παγκόσμια λογοτεχνία, και κυρίως από τα έργα μεγάλων Ρώσων συγγραφέων και ποιητών που έχει διαβάσει. Μια μυστηριώδης ρωσική ψυχή πηγάζει μέσα από τα συγγράμματά τους και την αποτύπωση των εικόνων που δημιουργούν στον αναγνώστη. Εικόνες απλών ανθρώπων που ζουν, αγαπούν, πεθαίνουν… Θλίψη και χαρά μαζί. Συναισθήματα και χαρακτήρες από τη ρωσική κουλτούρα, έτσι όπως τα εισέπραξε μέσα από τα βιβλία που διάβασε ένα έφηβο κορίτσι από τη Ρωσία. Επιπλέον, αποσπάσματα από τα λογοτεχνικά έργα θα εντρυφήσουν τον επισκέπτη στο βάθος της ρωσικής ψυχής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο έντιμος Δήμαρχος Λάρνακας κ. Αντρέας Βύρας την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, ώρα 17:00 στην Αποθήκη 79, στην Λάρνακα και θα διαρκέσει μόνο μια μέρα από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 99-083974.

You May Also Like

«Πράγματα δικά μου, αληθινά.» – Στο Θέατρο Ριάλτο

Η παράσταση του Άντριου Μπόβελ, «Πράγματα δικά μου, αληθινά.», η μεγάλη περσινή επιτυχία του ...

Έκθεση Andreas Marti στην Γκαλερί Κοραή

Την έκθεση του Andreas Marti, (In Between) The Line (In Between) φιλοξενεί το korai project ...

«Θώρε Σκέδια, Μέρες Εικονογράφησης»: διήμερο εκδηλώσεων

Η  Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου (ΕΓΕΚ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της για το ...

RELATIONS REVERSED | Έκθεση Λεόντιου Τουμπουρή

Ο Λεόντιος Τουμπουρής (www.leontiostoumpouris.com) παρουσιάζει μια εγκατάσταση που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια του προγράμματος ...

Berlinale Selection 2019 από τo Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου

Berlinale Selection 2019 είναι ο τίτλος της νέας σειράς κινηματογραφικών προβολών που θα δούμε ...

Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με την γλύπτρια Μάρω Μπαρτζίλη

«Περί Ωραίου» συζητούν στις 19 Φεβρουαρίου η γλύπτρια Μάρω Μπαρτζίλη και ο Κ.Ν.Μ. Καζαμιάκης, ...

X