Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Αχιλλέως στην Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά

Ο Γιώργος Αχιλλέως παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο “In Joy” στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνία στην Λάρνακα, από τις 9/10/2020 μέχρι 24/10/2020. Η έκθεση ανοίγει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

Στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας λήψης μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορονοϊού Covid – 19, δεν θα πραγματοποιηθεί τελετή εγκαινίων.

Την έκθεση επιμελείται ο ζωγράφος Ανδρέας Παρασκευά ο οποίος θα παρουσιάσει και το έργο του καλλιτέχνη σε προγραμματισμένες συναντήσεις στην Γκαλερί, τo Σάββατο 10 και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 το απόγευμα (για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Γκαλερί στο τηλέφωνο 24-621109).

Σχολιάζοντας το έργο του καλλιτέχνη ο συγγραφέας Κώστας Μαννούρης αναφέρει:

Ο Γιώργος Αχιλλέως έχει από χρόνια δώσει με σαφήνεια το δημιουργικό του στίγμα, καταφέρνοντας, μαζί με την αξιοσημείωτη εξέλιξή του, να διατηρήσει μια σταθερή φυσιογνωμία που καθιστά τα έργα του αναγνωρίσιμα. Αυτό είναι, θα έλεγα, περισσότερο στοιχείο του περιβλήματος. Η ουσία είναι ότι, το έργο ενός καλλιτέχνη όπως ο Αχιλλέως μπορεί να συνομιλήσει δυναμικά με το εκάστοτε κοινωνικό και ιστορικό συγκείμενο. Αξίζει, λοιπόν, να εστιάσουμε στη συνομιλία της τελευταίας εσοδείας του καλλιτέχνη με την τρέχουσα συγκυρία. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως ο Αχιλλέως, αποφασίζοντας να εκθέσει τώρα τα συγκεκριμένα έργα, στοχεύει σε μια τέτοια διασύνδεση. Το 2020 είναι χωρίς αμφιβολία -σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο – ένα έτος κλυδωνισμού των βεβαιοτήτων, μια περίοδος όπου η επιβίωση κατέστη εκ νέου το κυρίαρχο ζητούμενο με όλα τα υπόλοιπα να έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Είναι η χρονιά της ακύρωσης, της απώλειας και της ανατροπής. Ποιος είναι ο ρόλος της τέχνης σ’ αυτό το δυσμενές κοινωνικό και ψυχολογικό περιβάλλον; Η τέχνη είναι αδιαμφισβήτητα ο κομιστής της ελπίδας και της πεποίθησης ότι η κακότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μακροημερεύσει. Θα ανθίσει προϊόντος του χρόνου η χαρά σαν ένα ακριβό άνθος που καταδέχεται όσους έχουν την υπομονή και τη θέληση να το προσδοκούν. Με τα ευφρόσυνα χρώματά του και τα παιγνιώδη του σχήματα ο Αχιλλέως καλλιεργεί μέσα μας αυτή την αναπαλλοτρίωτη πίστη στην επερχόμενη ευδαιμονία. Με την υψηλή του τέχνη, αλλά και με κοπιώδη προσπάθεια, εικονογραφεί για εμάς ένα σωστικό παραμύθι, καλώντας μας να κάνουμε ένα άλμα προς τη χαρά. Ένα άλμα που οφείλουμε πριν και πάνω απ’ όλα στον ίδιο μας τον εαυτό. Διότι είμαστε άνθρωποι, είμαστε συνάνθρωποι, και δεν θα γίνουμε βορά σε καμία λύπη.

“Ο Γιώργος Αχιλλέως μέσα από μια φρέσκια και διεισδυτική ματιά διαλύει τη θολούρα του γκρίζου που μας περιβάλλει και μας προτείνει κόσμους χαρούμενους, χρωματιστούς και ελπιδοφόρους. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από άρτια τεχνική μαεστρία με τη χρήση κολάζ και ακρυλικού, έντονα καθαρά χρώματα και έξυπνες στιβαρές συνθέσεις”. (Ανδρέας Παρασκευά – Ζωγράφος)

Βιογραφικό:

Ο Γιώργος Αχιλλέως γεννήθηκε το 1979 στην Λάρνακα. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2002-2007). Φοίτησε στο 3ο εργαστήρι με καθηγητές τους Μ. Θεοφυλακτόπουλο και Κ. Κατζουράκη, όπου αποφοίτησε με Άριστα.
Έχει στο ενεργητικό του δύο ατομικές εκθέσεις (2008 Pantheon Gallery, 2015 Alpha CK) και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε Κυπρο και Ελλάδα. Έχει επίσης δουλέψει σε θεατρικές παραγωγές του Θεάτρου Σκάλα (Λάρνακα) ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Έργα του βρίσκονται, στην συλλογή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και σε ιδιωτικές συλλογές σε Κύπρο και εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στη Λάρνακα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης όλα τα έργα θα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα: www.gallerykypriakigonia.com.cy

Ώρες Επισκέψεων:

Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και 4.30 μ.μ. – 7.00 μ.μ.
Σάββατο: 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.

Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, Σταδίου 45, 6020 Λάρνακα, Κύπρος.

Τηλ: +357 24 621109/ Φαξ: +357 24 629198
Εmail: kypriaki.gonia@cytanet.com.cy / www.gallerykypriakigonia.com.cy

You May Also Like

Παραδοσιακό έπιπλο και σύγχρονο κυπριακό design

Μια εκδήλωση που κινείται ανάμεσα στη μελέτη παραδοσιακών επίπλων και στην έκθεση σύγχρονων αντικειμένων ...

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος: Quatuor Diotima

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος επιστρέφει στο The Shoe Factory τον Οκτώβριο για να φιλοξενήσει ...

Πρώτη αναδρομική του Μιχάλη Αναστασιάδη στο NiMAC

Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ...

Ημερίδα με θέμα το θέατρο στη πόλη της Λεμεσού

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Ε.Θ.Α.Λ.) μέσα στο πλαίσιο των παράλληλων με το θέατρο ...

Νέα έκθεση της Μαρίζας Παρτζίλη στο Διάτοπο

Η νέα εικαστική πρόταση της Μαρίζας Παρτζίλη με γενικό τίτλο «Walkthrough» παρουσιάζεται στο Κέντρο ...

Φρίντα vs Ορμπάν στη Βουδαπέστη

Εξήντα τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό της, η προσωπική ζωή και οι πολιτικές απόψεις ...

X