Η Χαρά τζι ο Πάκο είναι ό,τι πιο cool υπάρχει στο ίντερνετ

Στο διαδίκτυο στρέφει το βλέμμα του μεγάλο μέρος του κοινού και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκμεταλλεύονται εντός και εκτός εισαγωγικών την ελευθερία που δίνει το YouTube για να γίνουν καναλάρχες. Οι περισσότερες προσπάθειες που έχουμε δει είναι μάλλον ανέμπνευστες, ενώ πατούν σε χωράφια που είτε δεν είναι δικά τους είτε δεν μπορούν να καλλιεργήσουν.

Η κωμωδία θέλει κόπο και θέλει να ματώσεις για να μπορέσεις να πείσεις το κοινό να γελάσει, ενώ ακόμη και μια απλή, αλλά ενδιαφέρουσα κουβέντα με έναν διάσημο (έστω και σε μορφή podcast) θέλει μια άλλη διεργασία όταν γίνεται διαδικτυακά. Κι αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες προσπάθειες που γίνονται πέφτουν στο κοινό, αφού πατούν σε τηλεοπτικές ευκολίες με αποτέλεσμα να μοιάζουν φτωχός συγγενής των τηλεοπτικών προγραμμάτων με αποτέλεσμα να μην κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Εξαίρεση στα πιο πάνω είναι το «Η Χαρά τζι ο Πάκο» που κυκλοφορεί ευρέως στο facebook (υπάρχουν και στο YouTube). Όπως είδαμε στα βιντεάκια είναι δημιούργημα των Ελένης Ιωσηφίδου και Roberto Braham Chavez. Είναι δύο τύποι που έχουν σχέση με το κουκλοθέατρο, ταξίδεψαν σε πολλά μέρη του κόσμου δίνοντας αρκετές παραστάσεις. Και οι δύο έχουν αγάπη για το κουκλοθέατρο γι’ αυτό και διαδικτυακά δεν προσπάθησαν να γίνουν κάτι άλλο. Έφτιαξαν αυτό που φτιάχνουν και στη ζωή τους.

Είναι μια σειρά με δωδεκάλεπτα επεισόδια που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αν και για όσο υπάρχουν ψεκασμένοι γύρω μας είναι περισσότερο διδακτικά και για μεγάλους. Μέσα στα 12λεπτα επεισόδια η Χαρά τζι ο Πάκο, δύο καλοφτιαγμένες κούκλες παρουσιάζουν διάφορες ειδήσεις, ενώ φιλοξενούν ειδικούς που μιλούν για όσα σχολιάζουν (ναι, έκανε και εκεί εμφάνιση ο Κωστρίκης). Δεν μένουν δηλαδή στην ενημέρωση, στο πώς να αλλάξουμε τον κόσμο. Πάνε ένα βήμα παρακάτω και παίρνουν την άποψη ειδικού για το θέμα. Ό,τι δεν κάνει με λίγα λόγια η τηλεόραση που στην ταχύτητα της ενημέρωσης ξεχνάει την ουσία, το κάνει αυτή η διαδικτυακή εκπομπή με απλά λόγια. Και όχι μόνο αυτό. Δίνει παράλληλα και βήμα σε καλλιτέχνες που δεν είναι γνωστοί στο κοινό για να μιλήσουν για το έργο τους.

Άλλοτε κωμικά, άλλοτε συμβουλευτικά και άλλοτε επικριτικά η «Χαρά τζι ο Πάκο» είναι οι διαδικτυακοί τύποι που ξέρουν να είναι τόσο όσο. Γι’ αυτό και αξίζει τον χρόνο σας.

You May Also Like

I am not Okay with this… series

Εντάξει, είπαμε τα νιάτα είναι έξαλλα, αλλά όλοι έχουν περάσει από την εφηβεία, η ...

Game of Thrones: Αυτός ο χειμώνας δεν ήρθε ποτέ

Περιμέναμε εναγωνίως να έρθει αυτός ο χειμώνας και δυστυχώς μας προέκυψαν ανομβρίες, καλοκαιρία. Το ...

Το Modern love είναι μια ταμάμ ρομαντική βλακειούλα

Όλοι αντιγράφουμε… τεχνηέντως στήλες, όλοι προσπαθούμε να κάνουμε μία διαφορετική ιστορία. Σημασία έχει να ...

Carnival Row: Αναζητώντας το νέο Game of Thrones

Ένας ντετέκτιβ και μία νεράιδα πρόσφυγας αναζωπυρώνουν μία επικίνδυνη σχέση σε έναν φανταστικό βικτωριανό ...

Ώρα να κλειστείτε στο μαγικό Chalet

Μια παρέα φίλων από τα παλιά συγκεντρώνεται στο απομακρυσμένο σαλέ του μικρού χωριού στο ...

Μια ματιά στην (κυπριακή) 10άδα του Netflix

Βλέποντας κανείς τη 10άδα των δημοφιλέστερων παραγωγών στο Netflix αυτή την περίοδο στην Κύπρο, ...

X