Η Χαρά τζι ο Πάκο είναι ό,τι πιο cool υπάρχει στο ίντερνετ

Στο διαδίκτυο στρέφει το βλέμμα του μεγάλο μέρος του κοινού και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκμεταλλεύονται εντός και εκτός εισαγωγικών την ελευθερία που δίνει το YouTube για να γίνουν καναλάρχες. Οι περισσότερες προσπάθειες που έχουμε δει είναι μάλλον ανέμπνευστες, ενώ πατούν σε χωράφια που είτε δεν είναι δικά τους είτε δεν μπορούν να καλλιεργήσουν.

Η κωμωδία θέλει κόπο και θέλει να ματώσεις για να μπορέσεις να πείσεις το κοινό να γελάσει, ενώ ακόμη και μια απλή, αλλά ενδιαφέρουσα κουβέντα με έναν διάσημο (έστω και σε μορφή podcast) θέλει μια άλλη διεργασία όταν γίνεται διαδικτυακά. Κι αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες προσπάθειες που γίνονται πέφτουν στο κοινό, αφού πατούν σε τηλεοπτικές ευκολίες με αποτέλεσμα να μοιάζουν φτωχός συγγενής των τηλεοπτικών προγραμμάτων με αποτέλεσμα να μην κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Εξαίρεση στα πιο πάνω είναι το «Η Χαρά τζι ο Πάκο» που κυκλοφορεί ευρέως στο facebook (υπάρχουν και στο YouTube). Όπως είδαμε στα βιντεάκια είναι δημιούργημα των Ελένης Ιωσηφίδου και Roberto Braham Chavez. Είναι δύο τύποι που έχουν σχέση με το κουκλοθέατρο, ταξίδεψαν σε πολλά μέρη του κόσμου δίνοντας αρκετές παραστάσεις. Και οι δύο έχουν αγάπη για το κουκλοθέατρο γι’ αυτό και διαδικτυακά δεν προσπάθησαν να γίνουν κάτι άλλο. Έφτιαξαν αυτό που φτιάχνουν και στη ζωή τους.

Είναι μια σειρά με δωδεκάλεπτα επεισόδια που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αν και για όσο υπάρχουν ψεκασμένοι γύρω μας είναι περισσότερο διδακτικά και για μεγάλους. Μέσα στα 12λεπτα επεισόδια η Χαρά τζι ο Πάκο, δύο καλοφτιαγμένες κούκλες παρουσιάζουν διάφορες ειδήσεις, ενώ φιλοξενούν ειδικούς που μιλούν για όσα σχολιάζουν (ναι, έκανε και εκεί εμφάνιση ο Κωστρίκης). Δεν μένουν δηλαδή στην ενημέρωση, στο πώς να αλλάξουμε τον κόσμο. Πάνε ένα βήμα παρακάτω και παίρνουν την άποψη ειδικού για το θέμα. Ό,τι δεν κάνει με λίγα λόγια η τηλεόραση που στην ταχύτητα της ενημέρωσης ξεχνάει την ουσία, το κάνει αυτή η διαδικτυακή εκπομπή με απλά λόγια. Και όχι μόνο αυτό. Δίνει παράλληλα και βήμα σε καλλιτέχνες που δεν είναι γνωστοί στο κοινό για να μιλήσουν για το έργο τους.

Άλλοτε κωμικά, άλλοτε συμβουλευτικά και άλλοτε επικριτικά η «Χαρά τζι ο Πάκο» είναι οι διαδικτυακοί τύποι που ξέρουν να είναι τόσο όσο. Γι’ αυτό και αξίζει τον χρόνο σας.

You May Also Like

Το Η ζωή εν τάφω της ΕΡΤ είναι καλή τηλεόραση

Μικρό διάλειμμα από τις ξένες παραγωγές, για μια ελληνική που ξεκίνησε πρόσφατα και αξίζει ...

Αυτός ο Dracula θα σου ρουφήξει την προσοχή

Υπάρχει άραγε κάτι που δεν έχει ειπωθεί ή δεν έχουμε δει για τον κόμη ...

Το «Wild Bill» μάς συστήνει ένα νέο είδος αστυνομικής σειράς

Δεν έχετε αναλυτή αίματος; Ρωτάει με ύφος, «πού με φέρατε; πού κατάντησα;» ο πολύ ...

Το «The Terror» είναι η σειρά που θα σε παγώσει

Στην ίσως πιο γοητευτική εποχή της βρετανικής κουλτούρας, τον 19ο αιώνα, μας μεταφέρει το ...

The Twilight Zone (reboot): Βαρύ όνομα σαν ιστορία

Στη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο Αμερική όλα ήταν καινούργια. Η τηλεόραση έμπαινε στα ...

Θέλω (σίγουρα) να τον δω τον Πάπα

Σίγουρα όταν τραγουδούσε η Δήμητρα Γαλάνη μαζί με τις “Τρεις χάριτες” (Παναγιωτοπούλου, Αδαμάκη, Μεντή) ...

X