Η Χαρά τζι ο Πάκο είναι ό,τι πιο cool υπάρχει στο ίντερνετ

Στο διαδίκτυο στρέφει το βλέμμα του μεγάλο μέρος του κοινού και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκμεταλλεύονται εντός και εκτός εισαγωγικών την ελευθερία που δίνει το YouTube για να γίνουν καναλάρχες. Οι περισσότερες προσπάθειες που έχουμε δει είναι μάλλον ανέμπνευστες, ενώ πατούν σε χωράφια που είτε δεν είναι δικά τους είτε δεν μπορούν να καλλιεργήσουν.

Η κωμωδία θέλει κόπο και θέλει να ματώσεις για να μπορέσεις να πείσεις το κοινό να γελάσει, ενώ ακόμη και μια απλή, αλλά ενδιαφέρουσα κουβέντα με έναν διάσημο (έστω και σε μορφή podcast) θέλει μια άλλη διεργασία όταν γίνεται διαδικτυακά. Κι αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες προσπάθειες που γίνονται πέφτουν στο κοινό, αφού πατούν σε τηλεοπτικές ευκολίες με αποτέλεσμα να μοιάζουν φτωχός συγγενής των τηλεοπτικών προγραμμάτων με αποτέλεσμα να μην κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Εξαίρεση στα πιο πάνω είναι το «Η Χαρά τζι ο Πάκο» που κυκλοφορεί ευρέως στο facebook (υπάρχουν και στο YouTube). Όπως είδαμε στα βιντεάκια είναι δημιούργημα των Ελένης Ιωσηφίδου και Roberto Braham Chavez. Είναι δύο τύποι που έχουν σχέση με το κουκλοθέατρο, ταξίδεψαν σε πολλά μέρη του κόσμου δίνοντας αρκετές παραστάσεις. Και οι δύο έχουν αγάπη για το κουκλοθέατρο γι’ αυτό και διαδικτυακά δεν προσπάθησαν να γίνουν κάτι άλλο. Έφτιαξαν αυτό που φτιάχνουν και στη ζωή τους.

Είναι μια σειρά με δωδεκάλεπτα επεισόδια που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αν και για όσο υπάρχουν ψεκασμένοι γύρω μας είναι περισσότερο διδακτικά και για μεγάλους. Μέσα στα 12λεπτα επεισόδια η Χαρά τζι ο Πάκο, δύο καλοφτιαγμένες κούκλες παρουσιάζουν διάφορες ειδήσεις, ενώ φιλοξενούν ειδικούς που μιλούν για όσα σχολιάζουν (ναι, έκανε και εκεί εμφάνιση ο Κωστρίκης). Δεν μένουν δηλαδή στην ενημέρωση, στο πώς να αλλάξουμε τον κόσμο. Πάνε ένα βήμα παρακάτω και παίρνουν την άποψη ειδικού για το θέμα. Ό,τι δεν κάνει με λίγα λόγια η τηλεόραση που στην ταχύτητα της ενημέρωσης ξεχνάει την ουσία, το κάνει αυτή η διαδικτυακή εκπομπή με απλά λόγια. Και όχι μόνο αυτό. Δίνει παράλληλα και βήμα σε καλλιτέχνες που δεν είναι γνωστοί στο κοινό για να μιλήσουν για το έργο τους.

Άλλοτε κωμικά, άλλοτε συμβουλευτικά και άλλοτε επικριτικά η «Χαρά τζι ο Πάκο» είναι οι διαδικτυακοί τύποι που ξέρουν να είναι τόσο όσο. Γι’ αυτό και αξίζει τον χρόνο σας.

You May Also Like

Innocent: Ο αθώος ψάχνει πάντα τη δικαίωση

Άλλη μια φορά που οι Βρετανοί απέδειξαν πως ξέρουν καλύτερα από όλους να στήνουν ...

Όταν η αλήθεια του Χάρι Κέμπερτ έγινε σειρά, άλλαξαν όλα

Δεν ήταν ποτέ εύκολη η μεταφορά ενός βιβλίου στο σινεμά ή στην τηλεόραση, πόσω ...

To Bodyguard είναι η σειρά που θα δεις θες δεν θες

Ξεκίνησε στο BBC τον Αύγουστο και πήρε διεθνή διανομή μέσω του Netflix τέλη Οκτωβρίου. ...

Το The First δεν είναι σίγουρα σειρά από άλλον πλανήτη

Ακόμη και αν δεν αφανιστεί ποτέ ο πλανήτης στον οποίο ζούμε, λυπάμαι που θα ...

Το Όνομα του Ρόδου έγινε σειρά που αξίζει να τσεκάρεις

Ένας φραγκισκανός μοναχός του 14ου αιώνα διερευνά μια σειρά από τρομερές δολοφονίες σε ένα ...

Το Stath lets flats είναι μια καλτ σειρά με έναν Κύπριο

Έπειτα από μια επαγγελματική αστοχία, ο Ελληνοκύπριος μεσίτης Σταθ πασχίζει να εντυπωσιάσει τον εργοδότη-πατέρα ...

X