Ρεσιτάλ Πιάνου του Luke Jones στο The Shoe Factory

Με αφοσίωση στην προβολή ορισμένων από των πιο σπάνιων νεαρών ταλέντων της διεθνούς μουσικής σκηνής, το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος συνεχίζει τη μακρόχρονη συνεργασία του με το Keyboard Charitable Trust του Λονδίνου, παρουσιάζοντας τον εντυπωσιακό Ουαλό πιανίστα Luke Jones.

Την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020, στις 8:30 μ.μ.

Βιογραφικό:

Με καταγωγή από το Ρέξαμ της Βορείου Ουαλίας, ο Luke Jones άρχισε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 5 και έκανε το ντεμπούτο του στην ηλικία των 10 με ένα ρεσιτάλ στο Μουσείο Τεχνών Oriel Wrecsam. Φοίτησε στο Κονσερβατόριο Μουσικής ‘Lorenzo Perosi’ Campobasso υπό την επίβλεψη του Maestro Carlo Grante. Ακολούθως, ολοκλήρωσε το πτυχίο στο Βόρειο Βασιλικό Κολέγιο της Μουσικής του Μάντσεστερ, αποσπώντας την ύψιστη βαθμολογία, πριν συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές υπό την Dina Parakhina. Απέσπασε παράλληλα την ύψιστη τιμητική διάκριση του Βορείου Βασιλικού Κολεγίου Μουσικής, το χρυσό μετάλλιο στην ερμηνεία.

Έχει ήδη αποσπάσει βραβεία σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς, μεταξύ άλλων, το Δεύτερο Βραβείο και το Βραβείο Μομπού στον περίφημο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Maria Canals στη Βαρκελώνη, το Πρώτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Chopin-Roma στην Ιταλία, και το Τρίτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Κοντσέρτου του Μάντσεστερ.

Εμφανίστηκε σε σημαντικές αίθουσες ανά την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων, Σαλ Κορτώ του Παρισιού, Φιλαρμονικής του Λουξεμβούργου, Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ, Palau de la Musica Catalana της Βαρκελώνης, Bridgewater Hall του Μάντσεστερ, St. David’s Hall του Κάρντιφ, St. George’s του Μπρίστολ, Eaton Square του Λονδίνου, ενώ έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως Εθνική Ορχήστρα του BBC Ουαλίας, Μάντσεστερ Καμεράτα, Orchestra of the Swan και Εθνική Ορχήστρα Νέων Καταλονίας.

Οι συναυλίες του έχουν μεταδοθεί από σταθμούς όπως Ραδιόφωνο του BBC Ουαλίας, τηλεόραση του S4C, Radio Vaticana και Telepace στην Ιταλία, μεταξύ άλλων.

Για το ντεμπούτο του στην Κύπρο, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 στον συναυλιακό χώρο του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, The Shoe Factory στη Λευκωσία στις 8:30 μ.μ., ο Luke Jones θα ερμηνεύσει ένα υπέροχο πρόγραμμα με έργα των Γ.Σ. Μπαχ, Χέντελ και Μπετόβεν.

Λόγω των μέτρων κατά του Covid-19, υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Το κοινό καλείται όπως προμηθευτεί τα εισιτήριά του εγκαίρως, από το box office του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος.

Πρόγραμμα:

Γ.Σ. Μπαχ, Ιταλικό Κοντσέρτο, BWV 971.
Γ.Σ. Μπαχ, Γαλλική Σουίτα Αρ.5 σε Σολ, BWV 816.
Χέντελ, Σουίτα για Πληκτροφόρα Αρ.5 σε Μι, HWV 430.
Μπετόβεν, Andante Favori.
Μπετόβεν, Σονάτα για Πιάνο σε Ντο μείζονα, Έργο 53 ‘Waldstein’.

Πληροφορίες & Box Office:

Ίδρυμα Τεχνών Φάρος

www.pharosartsfoundation.org & 22-663871 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00)

Τη συναυλία στηρίζει το The Keyboard Charitable Trust, ένα μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα με έδρα του το Λονδίνο, που είναι αφοσιωμένο στην προώθηση νεαρών πιανίστων. Εντοπίζοντας τους πιο χαρισματικούς νεαρούς πιανίστες της εποχής μας (ηλικιών 18-30), το Keyboard Charitable Trust βοηθά στην εξέλιξή τους, προσφέροντας τους ευκαιρίες να ερμηνεύσουν στα σημαντικότερα κέντρα τεχνών της Ευρώπης και της Αμερικής. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.keyboardtrust.org

You May Also Like

Γιασεμίν: Το #kazanτί μιλά για μένα, για σένα, για μας.

Με αφορμή την διεξαγωγή του Nicosia Pop Up Festival 2020 που διοργανώνεται από το ...

Το theYard.Residency.19 επιστρέφει στο Παλιό Ξυδάδικο

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα φιλοξενίας, theYard.Residency.19, που θα πραγματοποιηθεί ...

Συνέδριο για τον Ελύτη στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, 40 χρόνων από την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας στον ...

Διαδικτυακή Έκθεση: (Un)Fixed Limits από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Οι σημερινές συνθήκες, λόγω πανδημίας, έδωσαν ακόμα περισσότερο την ευκαιρία στη Λεβέντειο Πινακοθήκη να ...

A week at the village: ένα ντοκιμαντέρ για το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2019

Ένα ντοκιμαντέρ για το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2019 «ανέβηκε» σήμερα στο κανάλι της Louvana ...

Οι ταινίες “Lara” & “Die letzte Pointe” στις Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας 2020

Δύο αξιόλογες ταινίες προβάλλονται αυτή τη βδομάδα στο Θέατρο Ριάλτο, “Lara” & “Die letzte ...

X