Την παραίτησή τους ανακοίνωσαν τα τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό

Την παραίτησή τους από την δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό εξέφρασαν σύσσωμα τα τ/κ μέλη της λέγοντας πως το αποτέλεσμα των «προεδρικών εκλογών» δεν συνάδει με τις αρχές της Επιτροπής.

Με επικεφαλής τον συμπρόεδρο Κανί Κανόλ, την παραίτησή τους ανακοίνωσαν στην κοινή του επιστολή οι: Ρουζέν Ατακάν, Μεχμέτ Κανσού, Γιασάρ Ερσόι, Εμίν Τσιζεμέλ, Ασλί Μπολαγίρ, Μούσα Καϊρά και Γιλτάν Τσατζί.

Στην επιστολή παραίτησης τα τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής αναφέρουν ότι διορίστηκαν το 2015 μετά την κοινή απόφαση των δύο ηγετών, Μουσταφά Ακιντζί και Νίκου Αναστασιάδη για την δημιουργία της εν λόγω επιτροπής. Σημειώνοντας ότι όλοι τους εργάστηκαν εθελοντικά και με ομοφωνία.

Στόχος της Επιτροπής, προστίθεται, ήταν να ζήσουν μαζί ειρηνικά χωρίς περιθωριοποιήσεις  οι διαφορετικοί πολιτισμοί που υπάρχουν στην γεωγραφική περιφέρεια ολόκληρου του νησιού, με τον συγκερασμό των διαφορών η δημιουργία ενσυναίσθησης και ανοχής,  να κάνει τρόπο ζωής την κατανόηση και τον σεβασμό, να δημιουργήσει κοινές αξίες φέρνοντας κοντά τους Κύπριους με την παγκόσμια γλώσσα της τέχνης και να βελτιώσει ανάλογα την καθημερινή ζωή των Κυπρίων στο χώρο του πολιτισμού και των τεχνών, να εργαστεί προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας ομοσπονδιακής κουλτούρας που θα είναι η βάση μιας ομόσπονδης ενωμένης Κύπρου.

«Προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήσαμε πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις για την τέχνη για να δημιουργηθεί μια κουλτούρα ειρήνης ώστε να προσεγγίσουμε την βάση της ομόσπονδης λύσης». Όπως, αναφέρεται στην επιστολή παραίτησης των μελών που δόθηκε στις 24 Οκτωβρίου στην «προεδρία», το αποτέλεσμα που προέκυψε από τις «εκλογές» της 18ης Οκτωβρίου δεν συνάδει με τις αρχές που συμφωνήθηκαν ομόφωνα από τα δύο μέρη της Επιτροπής (Τουρκοκύπριος και Ελληνοκύπριος).

Λαμβάνοντας υπόψην την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και με σκοπό να δώσουν την επιλογή στον νέο «πρόεδρο» να επιλέξει τα δικά του μέλη, υπέβαλλαν, όπως αναφέρεται, την παραίτησή τους.

(ΚΥΠΕ/ΟΑ/ΡΠΑ/ΓΧΡ)

You May Also Like

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2019

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ για το 2019 ανακοίνωσε σήμερα ο καλλιτεχνικός διευθυντής ...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Συλλογική ιστορία

Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] στο πλαίσιο του νέου κινήματος ...

Απεβίωσε ο μεγάλος Κύπριος ποιητής Μιχάλης Πασιαρδής

Απεβίωσε σήμερα ο μεγάλος μας ποιητής Μιχάλης Πασιαρδής σε ηλικία 80 ετών. Ο Πασιαρδής ...

2o Λευκωσία Loop Festival | Το πρόγραμμα

Ο τσελίστας Γιώργος Καλούδης, ο κοντραμπασίστας και συνθέτης Μιχάλης Σιγανίδης, οι Sancho 003 και ...

AltcineAction! 2014 για νέους σκηνοθέτες

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 ανοίγει το 3ο Online festival ταινιών μικρού μήκους altcineAction! 2014, ...

Ταινία από τους Πρεσβύτερους για την Κύπρο

Με την έναρξη της διαδικτυακής προβολής της ταινίας «Κύπρος: Αναζητώντας το Μέλλον Ανασκαλίζοντας το ...

X