Το 1ο Collaborative Art Project εγκαινιάζει τη Δευτέρα το Τμήμα Καλών Τεχνών ΤΕΠΑΚ

Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, το διεθνές καλλιτεχνικό πρόγραμμα Collaborative Art Project, που οργανώνει το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ,με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 100 άτομα, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως στο πλαίσιο του προγράμματος, καλλιτέχνες με διεθνή αναγνώριση και αξιόλογο έργο προσκαλούνται για να μοιραστούν όψεις του έργου τους με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος, αλλά και το ευρύ κοινό.

«Στόχος είναι αφενός να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια εργαλειοθήκη παρατήρησης, καταγραφής και ανάλυσης του έργου των προσκεκλημένων εικαστικών, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αργότερα στη δική τους καλλιτεχνική διαδικασία και αφετέρου, να τους εξοικειώσει με τις πειραματικές εικαστικές παρεμβάσεις συνεργατικού χαρακτήρα», προστίθεται.

Το Τμήμα Κάλων Τεχνών, σημειώνει η ανακοίνωση, που αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα σπουδών στις Καλές Τέχνες σε δημόσιο πανεπιστήμιο του τόπου μας, επιθυμεί μέσω του Collaborative Art Project, να συμβάλει στην ενίσχυση του καλλιτεχνικού διαλόγου ανάμεσα στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, εικαστικών και σπουδαστών, με το διεθνές εικαστικό γίγνεσθαι.

Η πρώτη προσκεκλημένη του προγράμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η Μαρία Λοϊζίδου, «εικαστικός με διεθνή παρουσία και σημαντικό έργο για την εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης στην Κύπρο».

Στο πλαίσιο του Collaborative Art Project, η εικαστικός θα δώσει διάλεξη, την ερχόμενη Δευτέρα στο Αμφιθέατρο Τάσος Παπαδόπουλος (20:00), υπό τον τίτλο «Do I really believe it?». Η Μαρία Λοϊζίδου θα επιχειρήσει την ανασύσταση της προσωπικής εικαστικής της εμπειρίας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα κατανόησης της δουλειάς της και συλλογής εικόνων και λέξεων από το τοπίο του έργου της.

Παράλληλα, προστίθεται, η εικαστικός θα συνεργαστεί με το Τμήμα προσφέροντας εξειδικευμένα εργαστηριακά μαθήματα, ώστε να δημιουργήσει από κοινού με τους φοιτητές ένα έργο συμμετοχικής τέχνης, το οποίο θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού στα τέλη Οκτωβρίου.

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)

You May Also Like

Έρχεται το Animafest Cyprus – Junior Edition

Διοργανώνεται και φέτος στην πρωτεύουσα το Animafest Cyprus – Junior Edition, που εστιάζει στην εκπαίδευση ...

O Λαρς φον Τρίερ το κρατούσε μανιάτικο

Πόσο σκεφτόταν την απάντησή του στο φεστιβάλ των Καννών ο Λαρς Φον Τρίερ, δύο ...

Το Netflix ψάχνει θεατή για να τον πληρώνει να βλέπει σειρές

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να είστε σκεπασμένοι με μια κουβέρτα στον καναπέ ...

Τέλος στα δράματα για το Pafos Aphrodite Festival

Το Φεστιβάλ Όπερας της Πάφου εγκαταλείπει για πρώτη φορά στην ιστορία του το λυρικό ...

«Ψηλά από τη γέφυρα» στο Σατιρικό Θέατρο

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου σηκώνει αυλαία το Σατιρικό Θέατρο με το κλασικό έργο του ...

Στο ντοκιμαντέρ Fuocoammare η Χρυσή Άρκτος της Μπερλινάλε 2016

Ενα ντοκιμαντέρ με θέμα το δράμα των προσφύγων απέσπασε την φετινή Χρυσή Άρκτο καλύτερης ...

X