Το Brooklyn Museum πουλάει πολύτιμα έργα τέχνης από τη συλλογή του

Το Brooklyn Museum πουλάει πολύτιμα έργα τέχνης από τη συλλογή του σε δημοπρασία και με αυτό τον τρόπο προστίθεται σε μία πολυάριθμη λίστα μουσείων που καταφεύγουν σε αυτή τη λύση.

Το Brooklyn Museum, όπως και άλλοι μεγάλοι πολιτιστικοί οργανισμοί λόγω των σημαντικών οικονομικών απωλειών που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορονοϊού, στρέφεται σε οίκο δημοπρασιών για να πωλήσει έργα από τη μόνιμη συλλογή του για την άντληση πόρων.

Τέτοιου είδους πωλήσεις έχουν δεχθεί σφοδρές κριτικές στο παρελθόν, αλλά το Μουσείο αναγκάζεται για οικονομικούς λόγους να τοποθετήσει σε δημοπρασία 12 έργα του μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν πίνακες των Cranach, Courbet και Corot.

Η Ένωση των Διευθυντών Μουσείων Τέχνης της Αμερικής ανακοίνωσε ότι δε θα επιβάλλει κάποιο πρόστιμο στα μουσεία που αναγκάζονται να προβούν σε πώληση μέρους των συλλογών τους έως και τον Απρίλιο του 2022, με την προϋπόθεση τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για την προστασία της συλλογής τους. Το Brooklyn Museum φαίνεται να είναι το πρώτο μεγάλο μουσείο της χώρας που εκμεταλλεύεται την συγκεκριμένη παράμετρο.

Το Μουσείο ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα άρχιζε την εκποίηση πολλών έργων για τη δημιουργία ενός ταμείου «άμεσης φροντίδας της συλλογής». Το ταμείο, όπως διευκρίνισε, θα αξιοποιηθεί για «την αύξηση της διάρκειας ζωής, της χρησιμότητας ή της ποιότητας της συλλογής, διασφαλίζοντας έτσι ότι θα συνεχίσει να ωφελεί το κοινό για τα επόμενα χρόνια».

(Φωτογραφία: https://www.brooklynmuseum.org)

Πηγή: culturenow.gr

You May Also Like

Ξανά σε διεθνή διαγωνισμό οι Τρίο Τεκκέ

Στη λίστα του βρετανικού περιοδικού Songlines με τα καλύτερα πρωτοεμφανιζόμενα γκρουπ βρίσκεται το Τρίο ...

Όψεις του Πενταδακτύλου

«Επιχειρούσα πάντα αναγνώσεις επί καθημερινής βάσεως για τον Πενταδάκτυλο. Επιχειρούσα αναγνώσεις αυτής της επιφάνειας ...

Στην αρχαία Αμφίπολη ο Σαμαράς για σημαντικά ευρήματα

Μπροστά στην αποκάλυψη ενός σημαντικού αρχαιολογικού τάφου βρίσκονται οι ανασκαφές που διεξάγονται στον μνημειακό ...

Ξενάγηση στις «Καινοτόμες Λύσεις Ροής» της Κυριακής Κώστα

Στο πλαίσιο της έκθεσης της Κυριακής Κώστα με τίτλο «»Καινοτόμες λύσεις ροής» που εγκαινιάστηκε ...

Για πρώτη φορά, βίντεο με Lennon και Ono να κάνουν πρόβα του “Give Peace a Chance”.

Στη δημοσιότητα έδωσε το John Lennon Estate ένα ακυκλοφόρητο βίντεο με τον John Lennon ...

Μετόπη του Παρθενώνα από το Λούβρο στην Αθήνα

Τον προσωρινό «επαναπατρισμό» μιας μετόπης του Παρθενώνα από τη Γαλλία στην Ελλάδα συμφώνησαν οι ...

X