Το Brooklyn Museum πουλάει πολύτιμα έργα τέχνης από τη συλλογή του

Το Brooklyn Museum πουλάει πολύτιμα έργα τέχνης από τη συλλογή του σε δημοπρασία και με αυτό τον τρόπο προστίθεται σε μία πολυάριθμη λίστα μουσείων που καταφεύγουν σε αυτή τη λύση.

Το Brooklyn Museum, όπως και άλλοι μεγάλοι πολιτιστικοί οργανισμοί λόγω των σημαντικών οικονομικών απωλειών που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορονοϊού, στρέφεται σε οίκο δημοπρασιών για να πωλήσει έργα από τη μόνιμη συλλογή του για την άντληση πόρων.

Τέτοιου είδους πωλήσεις έχουν δεχθεί σφοδρές κριτικές στο παρελθόν, αλλά το Μουσείο αναγκάζεται για οικονομικούς λόγους να τοποθετήσει σε δημοπρασία 12 έργα του μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν πίνακες των Cranach, Courbet και Corot.

Η Ένωση των Διευθυντών Μουσείων Τέχνης της Αμερικής ανακοίνωσε ότι δε θα επιβάλλει κάποιο πρόστιμο στα μουσεία που αναγκάζονται να προβούν σε πώληση μέρους των συλλογών τους έως και τον Απρίλιο του 2022, με την προϋπόθεση τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για την προστασία της συλλογής τους. Το Brooklyn Museum φαίνεται να είναι το πρώτο μεγάλο μουσείο της χώρας που εκμεταλλεύεται την συγκεκριμένη παράμετρο.

Το Μουσείο ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα άρχιζε την εκποίηση πολλών έργων για τη δημιουργία ενός ταμείου «άμεσης φροντίδας της συλλογής». Το ταμείο, όπως διευκρίνισε, θα αξιοποιηθεί για «την αύξηση της διάρκειας ζωής, της χρησιμότητας ή της ποιότητας της συλλογής, διασφαλίζοντας έτσι ότι θα συνεχίσει να ωφελεί το κοινό για τα επόμενα χρόνια».

(Φωτογραφία: https://www.brooklynmuseum.org)

Πηγή: culturenow.gr

You May Also Like

Ταινίες μικρού μήκους από το φεστιβάλ του Oberhausen

Δύο μέρες γεμάτες προβολές ταινιών μικρού μήκους από το διεθνές φεστιβάλ Oberhausen προσφέρει στις ...

O Λαρς φον Τρίερ το κρατούσε μανιάτικο

Πόσο σκεφτόταν την απάντησή του στο φεστιβάλ των Καννών ο Λαρς Φον Τρίερ, δύο ...

Βέλγιο: Βρέθηκε κλεμμένο άγαλμα του 1ου αιώνα π.Χ σε κατάστημα με αντίκες

Ένα ρωμαϊκό άγαλμα που χρονολογείται από τον 1ο αιώνα π.Χ. εντοπίστηκε σχεδόν μια δεκαετία ...

Το Rijkmuseum διαθέτει 709,000 έργα τέχνης δωρεάν online

Το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ προσφέρει δωρεάν online περιήγηση ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες αριστουργήματα Ολλανδών ...

Ο Ευγένιος Τριβιζάς στην Κύπρο – όλες οι πληροφορίες

«Όλες οι χώρες είμαστε Σταχτοπούτες. Μας δίνουν ωραία γοβάκια, άμαξες κι ενθουσιαζόμαστε αλλά στο ...

Απεβίωσε η Maya Angelou

Σε ηλικία 86 ετών απεβίωσε η Maya Angelou, μια θρυλική μορφή, ποιήτρια και ακτιβίστρια ...

X