Ένα ταξίδι στο Διάστημα: Έκθεση Φωτογραφίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου

Μέσω αυτής της έκθεσης 80 φωτογραφιών, που σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν από το CNES (Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Σπουδών), το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τις υπέροχες περιπέτειες που προσφέρει το Διάστημα.

Μια βόλτα αρκεί για να ανακαλύψετε περασμένα, σημερινά και μελλοντικά προγράμματα εξερεύνησης. Πέρα από την τεχνολογική , αυτή η έκθεση εστιάζει στην ανθρώπινη περιπέτεια μεταφέροντάς σας πάνω στη Γη για να συναντήσετε ερευνητές και μηχανικούς μέσα σε εργαστήρια και σε άσπρα δωμάτια, μέχρι το Διαστημικό Κέντρο της Γουιάνας, ιδανικό σημείο αναχώρησης προς το Κοσμικό Σύμπαν.

Αν και ο άνθρωπος εξερευνά το διάστημα εδώ και πάνω από 60 χρόνια, δεν τόλμησε να πάει παρά μόνο σε 2 μέρη γύρω από τη Γη: στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στη Σελήνη. Από κει και πέρα, εναπόκειται στα ρομπότ, τους πραγματικούς φωτογράφους- εξερευνητές, να δώσουν αναφορά γι’ αυτούς τους άγνωστους κόσμους.

Άλλοτε με τη λάμψη των χρωμάτων και των υφών, άλλοτε με το να δείχνουν ερημικά τοπία, όλες αυτές οι εικόνες εντυπωσιάζουν, με την έννοια ότι διεγείρουν τη συλλογική σκέψη και φαντασία. Αλλά αυτές οι κοινοτυπίες είναι πάνω απ’ όλα επιστημονικά δεδομένα που μας ενημερώνουν για τη φύση του Κόσμου μας: τον σχηματισμό των αστεριών, τη χημική σύνθεση των άστρων, την ιστορία των πλανητών… Ως εκ τούτου, είναι τόσο πολύτιμες όσο η ουράνια σκόνη, οι φεγγαρόπετρες ή τα δείγματα αστεροειδών που οι ανιχνευτές και οι αστροναύτες κομίζουν εδώ και 50 χρόνια!

Η έκθεση αποτίει επίσης φόρο τιμής στους δέκα Γάλλους αστροναύτες που έμειναν στο διάστημα, από τον πρωτοπόρο Jean-Loup Chrétien το 1982 έως τον βενιαμίν των Ευρωπαίων αστροναυτών, τον Thomas Pesquet, ο οποίος πέρασε σχεδόν διακόσιες ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) , χωρίς να παραλείψουμε και την Claudie Haigneré, την πρώτη και μοναδική γαλλίδα γυναίκα που έχει μελετήσει τον μπλε πλανήτη μας από μακριά.

Προκειμένου να σας υποδεχτούμε μέσα σε συνθήκες υγιεινής σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία και η επίσκεψή σας να γίνει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη, ενημερώστε μας για την άφιξή σας, είτε μέσω email: contact@ifchypre.org, είτε μέσω τηλεφώνου: 22-459 333/8/9.

Οι φωτογραφίες φέρουν λεζάντες στα γαλλικά και στα αγγλικά.

Ένα ταξίδι στο Διάστημα
Έκθεση Φωτογραφίας
09/11/2020 – 15/01/2021

Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου
Λεωφόρος Στροβόλου 59, 2018 Στρόβολος.
Ελεύθερη είσοδος για το κοινό μόνο κατόπιν ραντεβού.

You May Also Like

Πλούσια τέχνη σε φτωχούς καιρούς στην Isnotgallery

H 12η έκδοση της έκθεσης-σταθμό για την isnotgallery, αλλά και για την σύγχρονη εικαστική ...

Πρώτη ατομική του Σωτήρη Καλλή στην Omikron Gallery

Η Omikron Gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Σωτήρη Καλλή, με τίτλο ...

«Ο Ήλιος της Αυκής» στην έναρξη του 16ου Cyprus Rialto World Music Festival

Με την συναυλία «Ο Ήλιος της Αυκής» αρχίζει το 16ο Cyprus Rialto World Music ...

«Αγαμέμνων» του Αισχύλου: Είσοδος και με rapid / PCR τεστ στη σημερινή παράσταση στο Κούριο

Ύστερα από πολλά αιτήματα θεατών και φίλων του ΘΟΚ, ο Οργανισμός ενημερώνει ότι θα ...

Ανοικτή πρόσκληση για το πρόγραμμα CONTESTED DESIRES

Ο Πολιτιστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ξαρκής που διοργανώνει τα τελευταία επτά χρόνια το Φεστιβάλ ...

Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο έγιναν γκράφιτι

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, όλοι κορυφαίοι σήμερα αθλητές του μπάσκετ και τρεις από αυτούς παίκτες ...

X