Φεστιβάλ Τεχνών Everything Flows|26 – 29 Νοεμβρίου, 2020

Ο ΜΚΟ Ξαρκής οργανώνει την πρωτοβουλία Everything flows (Τὰ πάντα ῥεῖ). 

Εμπνευσμένο από το lockdown λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, πρόκειται για ένα διαδραστικό Φεστιβάλ δημιουργίας σε μορφή ψηφιακής πλατφόρμας. Το Φεστιβάλ-πλατφόρμα αντικατοπτρίζει τον απώτερο σκοπό του, δηλαδή τη δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού δικτύου, μέσω του οποίου δημιουργοί θα συνδέονται, θα αλληλεπιδρούν και θα συν-δημιουργούν σε ένα νέο ψηφιακό χώρο. Στόχος είναι η συμβολή στην αναβίωση του τομέα του πολιτισμού, όσο και στη διατήρηση μιας αξιοπρεπούς ζωής των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτόν, διασφαλίζοντας ένα δίχτυ ασφαλείας ακόμη και σε περιόδους κρίσεων.

Το Φεστιβάλ υπογραμμίζει το γεγονός ότι ζούμε σε πρωτοφανείς και αβέβαιους καιρούς με τους βασικούς πυρήνες στήριξης συχνά να απειλούνται, ενώ σε μερικές περιπτώσεις εξαλείφονται εντελώς, ειδικότερα στον τομέα του πολιτισμού. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, λοιπόν, «Τὰ πάντα ῥεῖ», του Ηράκλειτου (= τα πάντα ρέουν) αντιπροσωπεύει το ότι καλούμαστε να διατηρήσουμε την ροή της πολιτιστικής παραγωγικότητας και δημιουργικότητας. Το Ξαρκής, ως ομάδα νέων πιστεύει επομένως, ότι τίποτα δεν είναι στατικό, και όλα αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου. Ταυτόχρονα όμως, ως ομάδα που εμπλέκεται με τον πολιτιστικό ακτιβισμό, δεν θα μπορούσε να μην διερωτηθεί για το δικό της χρέος για την διατήρηση της ροής, τη συνέχιση της ζωής, της εργασίας και συνεισφοράς στην κοινωνία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Αξιοποιώντας τις αξίες του κοινωνικά εφαρμοσμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των πολυσύνθετων προκλήσεων, στόχος είναι η προσφορά ενός εναλλακτικού πολιτιστικού Φεστιβάλ που να είναι περιεκτικό και ιδιαίτερα συμμετοχικό -παρομοίως και η πλατφόρμα με την πάροδο του χρόνου.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μια ποικιλία δράσεων οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για το περιεχόμενο της πλατφόρμας. Συγκεκριμένα, το διατομεακό, ψηφιακό Φεστιβάλ τεχνών θα είναι εμπνευσμένο από τις μεθοδολογίες του θεσμοθετημένου Φεστιβάλ Ξαρκής. Το περιεχόμενο του Φεστιβάλ διαμορφώθηκε στη βάση της προεργασίας που έγινε στο πρόγραμμα πολλαπλής ψηφιακής φιλοξενίας καλλιτεχνών (online multi-residency programme) που προηγήθηκε.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στο πνεύμα αυτών των ιδεών, προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει στα εργαστήρια, συμβάλλοντας σε συζητήσεις, παρουσιάσεις και απολαμβάνοντας τις παραστάσεις της πρώτης έκδοσης του ψηφιακού Φεστιβάλ Everything Flows από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου 2020.

Μπορείτε να συμμετέχετε ακολουθώντας τα zoom links που θα προσφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης https://bit.ly/2UTmfe0, και μέσω της πλατφόρμας .

Σχετικοί συνδέσμοι:

Ιστοσελίδα: everythingflows.eu/

Facebook: facebook.com/xarkisfestival

Instragram: instagram.com/xarkisfestival/

Πρόγραμμα και οδηγίες συμμετοχής:

https://bit.ly/2UTmfe0

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον χορηγό του φεστιβάλ τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου για την στήριξη.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στην Κύπρο για δύο συναυλίες σε Λευκωσία και Λεμεσό

“Καλοκαίρι χωρίς Ελευθερία δε γίνεται”! “Δηλαδή θα έχουμε καλοκαίρι χωρίς της καληνύχτας τα φιλιά”; ...

CCDF: Ακυρώνεται η αποψινή παράσταση λόγω δημόσιου πένθους για τον θάνατο της Υπ. Ζέτας Αιμιλιανίδου

Η αποψινή παράσταση «Romeo, Romeo, Romeo» ακυρώνεται λόγω της κήρυξης δημοσίου πένθους για το θάνατο της ...

Ομάδα Γιασεμίν: “Love & Poetry Night”

Η Ομάδα Γιασεμίν διοργανώνει την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στις 20:30 μ.μ. στο Υφαντουργείο στο ...

The Loneliness of the Soul: Έργα της Τρέισι Έμιν δίπλα σε πίνακες του Μουνκ

Σε αυτή την έκθεση – ορόσημο που φιλοξενείται στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου, ...

Διάλεξη με θέμα «Οι πρώτοι Έλληνες στην Κύπρο»

Μια διάλεξη από τον καθηγητή Αρχαιολογίας Βάσο Καραγιώργη παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου την ...

The Island Club: Ο νέος εκθεσιακός χώρος της Λεμεσού

Η Λεμεσός υποδέχεται ένα νέο εκθεσιακό χώρο, από τις 20 Ιανουαρίου 2018. Το The Island ...

X