Η διαχρονική, ανυπέρβλητη γοητεία των κτιρίων του Φρανκ Λόιντ Ράιτ σε vintage αφίσες.

Το Ίδρυμα Φρανκ Λόιντ Ράιτ οργανώνει μια αλλιώτικη έκθεση των εμβληματικών έργων του μέσα από μια σειρά αφίσες που μας υπενθυμίζουν τη λάμψη και την αρμονία των κτιρίων ενός από τους πιο σημαντικούς αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα.

Οι αφίσες που φιλοτέχνησαν εικαστικοί και εικονογράφοι, μας υπενθυμίζουν τη λάμψη και την αρμονία των κτιρίων ενός από τους πιο σημαντικούς αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα. Θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένη έκδοση και θα είναι σε διαδικτυακή μορφή.

O Φρανκ Λόιντ Ράιτ, o Αμερικανός αρχιτέκτονας, διακοσμητής, συγγραφέας, και εκπαιδευτικός, με περισσότερα από 1000 προσχέδια στο ενεργητικό του, τα οποία απέφεραν πάνω από 500 ολοκληρωμένες κατασκευές, προώθησε την οργανική αρχιτεκτονική, που βλέπουμε στην οικία Fallingwater, υπέγραψε εμβληματικές και υποδειγματικές εξοχικές κατοικίες, ενώ η δουλειά του περιλαμβάνει πρωτοποριακά παραδείγματα πολλών διαφορετικών τύπων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων γραφείων, εκκλησιών, σχολείων, ξενοδοχείων και μουσείων.

Ο Ράιτ αναγνωρίστηκε το 1991 από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων ως «ο μεγαλύτερος Αμερικανός αρχιτέκτονας όλων των εποχών». To 2019, οκτώ από τα κτίρια που σχεδίασε ανακηρύχθηκαν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το στιλ που έχουν οι αφίσες της έκθεσης θυμίζουν πολύ αυτό των ταξιδιωτικών πόστερς της δεκαετίας του ’30. Με την έκθεση αυτή μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά στο έργο ενός σπουδαίου αρχιτέκτονα και είναι ένας δημιουργικός τρόπος το ίδρυμα που φέρει το όνομά του να εμπνεύσει και να συνδέσει με την παγκόσμια κοινότητα της τέχνης και της αρχιτεκτονικής ένα όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Πηγή: elculture.gr (Αργυρώ Μποζώνη)

You May Also Like

Το «Κορίτσι με το μπαλόνι» του Banksy στο Λονδίνο

Παρουσιάστηκε στο Λονδίνο την 1η Οκτωβρίου, το “Girl with Balloon” (Diptych) του Banksy, (εκτίμηση: ...

6ος Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας από το Graphic Stories

Συμμετοχή Το Graphic Stories καλεί όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους να λάβουν μέρος στον διεθνή ...

“The Mailbox Project/Η Πόλη Γράφει” από το PHANEROMENIS70

Αυτά τα Χριστούγεννα, το PHANEROMENIS70 αναζωογονεί το χριστουγεννιάτικο πνεύμα με μια νέα σειρά καρτ ...

“Πλούσια Τέχνη σε Δύσκολους Καιρούς” από την isnotgallery

Η isnotgallery παρουσιάζει για 13η συνεχόμενη χρονιά τον θεσμό Πλούσια Τέχνη σε Δύσκολους Καιρούς. ...

Fabrica Hill

Ομαδική έκθεση με έργα από τους Rumen Tropchev, Στέλιο Καλλινίκου, Peter Eramian και κείμενο ...

Μέσα στο blue bungalow του Πολ Γεωργίου στο Βαρώσι [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα χρώματα, οι ζωγραφιές στον τοίχο σχεδόν σε όλα τα δωμάτια, τα πιάτα στον ...

X