Μια διαδικτυακή έκθεση του Άλεξ Κατς με έργα από τη ζωή της σύγχρονης ζωής της Βόρειας Αμερικής

Μπορείτε να δείτε διαδικτυακά την έκθεση “Alex Katz: Soup to Nuts” που είχε σχεδιαστεί να ανοίξει στην Μπιενάλε του Σάο Πάολο το φθινόπωρο του 2020.

Πατέρας και εξαιρετικός πρωταγωνιστής της cool ζωγραφικής, γεννημένος το 1928 στο Μπρούκλιν, ο Άλεξ Κατς που ζει και εργάζεται μεταξύ Νέας Υόρκης και Λίνκολνβιλ στους πίνακές του βρίσκεται πάντα μεταξύ της αφαίρεσης και του ρεαλισμού.

Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους στον κόσμο και πολύ πριν την ποπ αρτ υιοθέτησε ένα στιλ που επηρέασε μια ολόκληρη γενιά ζωγράφων. Ωστόσο, τα έργα του πάντοτε συνδέονται με την ιστορία της αμερικανικής ζωγραφικής, με τη Georgia O’Keeffe, τη Fairfield Porter, τον Ralston Crawford και τον Edward Hopper.

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, μπορείτε να δείτε διαδικτυακά την έκθεσή του “Alex Katz: Soup to Nuts” που είχε σχεδιαστεί να ανοίξει στην Μπιενάλε του Σάο Πάολο το φθινόπωρο του 2020 στο πλαίσιο μιας μεγάλης έκθεσης για τον Όσκαρ Νιμάγερ. Η αρχική λίστα αριθμούσε περίπου 100 έργα σε όλες τις μορφές και τα μέσα που ο Κατς έχει χρησιμοποιήσει από την αρχή της καριέρας του στις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Μια μικρότερη σε έκταση έκθεση παρουσιάζεται στην γκαλερί Thaddaeus Ropac διαδικτυακά με τα έργα που λατρεύει να επεξεργάζεται ο Κατς: οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι καλλιτέχνες, ποιητές , χορευτές, τοπία, αστικά τοπία που συλλογικά απεικονίζουν την εξέλιξη της «καλής ζωής» στις κοσμοπολίτικες Ηνωμένες Πολιτείες τα χρόνια της μεγαλύτερης ευημερίας αυτής της χώρας. Και δίπλα σε αυτές τις εικόνες υπάρχουν αυτές της φύσης, στο αγροτικό Μέιν που πρωταγωνιστεί η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου.

Ολοκληρωμένος καλλιτέχνης παρατηρητής της μόδας στο Μανχάταν και της φύσης, είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή «ζωγράφος της σύγχρονης ζωής» της Βόρειας Αμερικής. Τα τριάντα έργα ζωγραφικής του μπορείτε να δείτε εδώ.

Πηγή: elculture.gr (Αργυρώ Μποζώνη)

You May Also Like

Από ‘σιει δέντρον έσιει σσιός*

  “Ο κήπος είναι το πιο μικρό́ κομμάτι του κόσμου και επιπλέον είναι ολόκληρος ...

«Πενταδάκτυλος – Εντυπώσεις» στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο

Την άρρηκτη σχέση του Πενταδακτύλου με την πόλη της Λευκωσίας φωτίζει η περιοδική έκθεση ...

Διάλεξη : “H ζωή στην Λάπηθο: τα σκίτσα του Christopher Connell”

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με τον Δήμο Λαπήθου ενδιατρίβουν στη ζωή ...

Τα αποτελέσματα δημοπρασίας του οίκου Ψαθάρη

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η δημοπρασία του οίκου PsatharisAuctions που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ...

Τα ανέμελα καλοκαίρια του Sergio Purtell στην Ευρώπη των ’70s και ’80s

Οι αισθησιακές φωτογραφίες του Sergio Purtell καταγράφουν μεγάλες καλοκαιρινές μέρες και ατελείωτες βραδιές από ...

«Τα παιδιά της Ριτσώνας»: έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Νίκα

Στα παιδιά πρόσφυγες εστιάζει το φακό του ο Ελληνας φωτογράφος Βασίλης Νίκας, έκθεση του ...

X