Οι νέοι της 20ης Πλατφόρμας Χορού: Άντρια Μιχαηλίδου

Τρεις ερωτήσεις στους νέους χορογράφους που συμμετέχουν φέτος στην 20η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου, που πραγματοποιείται στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Ριάλτο στην Λεμεσό.

Άντρια Μιχαηλίδου, ISOLATION, 15’ / Κυριακή, 8.11, 20:00

1. Τι θέλεις να επικοινωνήσεις με την χορογραφία σου;

Μέσω της χορογραφίας μου θέλω να επικοινωνήσω με τον θεατή εσωτερικά και όχι τόσο επιφανειακά. Το έργο ονομάζεται ‘Meduses’ και αποτελείται από επιμέρους κομμάτια. Θα παρουσιάσω ένα κομμάτι από αυτά, το οποίο ονομάζεται ‘ISOLATION’. Είναι ένα σόλο βασισμένο στην αντανάκλαση του ισχυρού θηλυκού συμβόλου της Μέδουσας που έχει καταδικαστεί σε απομόνωση και παράλληλα του μύθου και των διαφόρων συνειρμών της στη σύγχρονη ζωή μας. Ενδιαφέρομαι για τον ελληνικό μύθο της Μέδουσας, ως έμπνευση και ως μεταφορά, χωρίς να προβώ σε επανάληψη της ίδιας της ιστορίας. Στη μυθολογία η Μέδουσα παρουσιάζεται ως γοργόνα με τερατώδη μορφή και φίδια για μαλλιά. Όποιος την αντίκριζε πέτρωνε από φόβο. Η Μέδουσα μπορεί να είναι ο καθένας που απορρίπτεται, εκείνος που απομονώνεται από το πλήθος ως ξένο σώμα. Η επαφή της με τον άνθρωπο είναι συχνά επώδυνη. Στο έργο αυτό, η χορεύτρια Αριάνα Μαρκουλίδου μεταμορφώνεται -σε μια υπέροχη σκηνογραφία της Εύας Κοραή- σε εξαντλητικές δημιουργικές οντότητες που προβάλλουν μια πληθώρα ζωντανών εικόνων και εντυπώσεων που δημιουργούνται σε ένα απρόβλεπτο σκορ. Μέσα από αυτό το έργο, θέλω να δημιουργηθούν ενέργειες, αισθήσεις και συναισθήματα στον θεατή. Για μένα θα ήταν μεγάλη ικανοποίηση ο θεατής να νιώσει έστω και κάτι πραγματικά μέσα του, ό,τιδήποτε και να είναι αυτό.

2. Πώς νιώθεις που συμμετέχεις (ως δημιουργός) στην Πλατφόρμα για πρώτη φορά;

Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω φέτος για πρώτη φορά ως νέος δημιουργός στην 20η έκδοση της Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου. Επίσης νιώθω ευτυχισμένη που μου δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξω την δουλειά μου στα ίδια πλαίσια με έμπειρους και αξιόλογους δημιουργούς-καλλιτέχνες.

3. Πώς η πανδημία σε επηρέασε ως δημιουργό;

Η πανδημία με επηρέασε θετικά μπορώ να πω όσο αφορά αυτό το έργο. Ολόκληρη η ιδέα του έργου προέκυψε στο διάστημα της πανδημίας και του εγκλεισμού στην Κύπρο. Έχω επηρεαστεί δημιουργικά, όταν χρειάστηκε να περιοριστώ στον προσωπικό μου χώρο κατά την διάρκεια του εγκλεισμού. Εκεί δημιουργήθηκαν όλα, η ιδέα, το concept ακόμη και ο τίτλος του έργου μου που είναι ‘ISOLATION’ (απομόνωση).

Promotional Images: Eva Korae

You May Also Like

Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου: «Aria Goes to School / Η Άρια πάει σχολείο»

Η Luzdary Hammad-Σταύρου, μητέρα δύο παιδιών, σύζυγος και ενθουσιώδης καθηγήτρια γυμνασίου δημοσίευσε πρόσφατα το ...

Θεατρικός Οθέλλος από το Λονδίνο στο Ριάλτο

Με το κλασικό έργο «Οθέλλος» του Σαίξπηρ συνεχίζονται οι προβολές του ΝΤ Live στο ...

«Το περίσσιο παιδί» του Θανάση Τριαρίδη από την ομάδα Ich Bebe

«Το Περίσσιο παιδί» του Θανάση Τριαρίδη, σε ερμηνεία της ομάδας Ich Bebe (Γιάννης Βερβενιώτης, ...

«Party» για μικρούς και μεγάλους στο Θέατρο Ριάλτο

Μια διαδραστική παράσταση όπου κοινό και ερμηνευτές χορεύουν μαζί προσφέρει η γερμανική συμμετοχή στο ...

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου στην Ύπαιθρο, «Όψεις του Κόσμου»

Με καινούριες ταινίες, με διακεκριμένους διεθνείς καλεσμένους και για πρώτη χρονιά με ένα πρόγραμμα ...

Συναυλίες αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Με δύο μεγάλες συναυλίες με τίτλο «95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» , η χορωδία ΑΡΗΣ ...

X