Οι νέοι της 20ης Πλατφόρμας Χορού: Ήβη Χατζηβασιλείου

Τρεις ερωτήσεις στους νέους χορογράφους που συμμετέχουν φέτος στην 20η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου, που πραγματοποιείται στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Ριάλτο στην Λεμεσό.

Ήβη Χατζηβασιλείου, Šílený Posun, 15’ / Σάββατο, 07-11, 20:00

1. Τι θέλεις να επικοινωνήσεις με τη χορογραφία σου;

Ο αρχικός σχεδιασμός της παράστασης γεννήθηκε μέσα από τα εμπόδια της απαιτούμενης συνύπαρξης, λόγω του αναγκαστικου εγκλωβισμού, με το σώμα και το νου σε πλήρη μετατόπιση από τη συνήθεια λόγω της πανδημίας. H σχέση με τη φύση μας οδήγησε στη βασική ιδέα της παράστασης.

Υπάρχει η ανάγκη της επικοινωνίας. Πώς επικοινωνούμε όμως μεταξύ μας υπο αυτές τις περιστάσεις και επιπρόσθετα, πώς δυο τέχνες μπορούν να επικοινωνήσουν? Επικοινωνώ ή τουλάχιστον προσπαθώ να επικοινωνήσω μέσα από μια δική μου γλώσσα κίνησης και ο Δημήτρης Σπύρου μέσα από μια δική του γλώσσα ήχου.

2. Πώς νιώθεις που συμμετέχεις (ως δημιουργός) στην Πλατφόρμα για πρώτη φορά;

Όντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στην Πλατφόρμα ως συντελεστής ενός έργου, όμως το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω ως δημιουργός – κατ’ ακρίβεια ως συν-δημιουργός αφού το έργο ανεβαίνει από κοινού με τον Δημήτρη Σπύρου – αυτό καθιστά το όλο εγχείρημα πιο προκλητικό και απαιτητικό. Σίγουρα κάθε φορά που ένας καλλιτέχνης συμμετέχει σε ένα έργο ή μια παράσταση με οποιονδήποτε ρόλο επωμίζεται συνολικά ολόκληρη την παράσταση, ωστόσο αισθάνομαι ότι αυτή την φορά το βάρος της ευθύνης είναι μεγαλύτερο.

3. Πώς η πανδημία σε επηρέασε ως δημιουργό;

Η πανδημία με επηρέασε και θετικά και αρνητικά. Πολλών από εμάς ακυρώθηκαν δουλειές και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι αρκετοί συνάδελφοι βρέθηκαν από την μια μέρα στην άλλη στο κενό. Όμως ο χρόνος με τον εαυτό μου με γείωσε και με προβλημάτισε, με έκανε πιο συνειδητή και αποφασιστική με τις επιλογές μου. Άλλωστε το γεγονός ότι το κομμάτι βασίστηκε πάνω στην εμπειρία του εγκλεισμού δηλοί ότι τέθηκαν σε ενέργεια κάποιες πολύ γόνιμες προσλαμβάνουσες. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη δουλειά χαρακτηρίζεται από υψηλότερο βαθμό ωριμότητας και καθαρότερου προσανατολισμού σε σχέση με τις προηγούμενες μου.

You May Also Like

Μικρά έργα μεγάλων καλλιτεχνών στην γκαλερί Opus 39

Έργα Ελλήνων καλλιτεχνών μικρών διαστάσεων παρουσιάζει στη νέα της ομαδική έκθεση η γκαλερί Opus ...

Ομαδική Έκθεση στην Γκαλερί Γκλόρια

Η Γκαλερί Γκλόρια σας προσκαλεί σε ομαδική έκθεση η οποία εγκαινιάζεται σήμερα, 19 Απριλίου ...

Το ρεπερτόριο του Φεβρουαρίου στο Ριάλτο

Πλούσιος ο Φεβρουάριος στο θέατρο Ριάλτο, με μουσική, κινηματογράφο και θέατρο: 1η Φεβρουαρίου Πέμπτη, 19:30 ...

«Οι φλόγες του Παρισιού» στα KCineplex

Τα K Cineplex σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, παρουσιάζουν την προβολή του δίπρακτου μπαλέτου ...

Είναι στο αίμα/Das liegt im Blut

Οι Αποθήκες του ΘΟΚ και οι Δράσεις 2019-2020 «Νέος σε έρημο νησί» θα φιλοξενήσουν ...

Το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου… στην οθόνη του Ριάλτο

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια σειρά από παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου σε ...

X