Οι νέοι της 20ης Πλατφόρμας Χορού: Ήβη Χατζηβασιλείου

Τρεις ερωτήσεις στους νέους χορογράφους που συμμετέχουν φέτος στην 20η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου, που πραγματοποιείται στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Ριάλτο στην Λεμεσό.

Ήβη Χατζηβασιλείου, Šílený Posun, 15’ / Σάββατο, 07-11, 20:00

1. Τι θέλεις να επικοινωνήσεις με τη χορογραφία σου;

Ο αρχικός σχεδιασμός της παράστασης γεννήθηκε μέσα από τα εμπόδια της απαιτούμενης συνύπαρξης, λόγω του αναγκαστικου εγκλωβισμού, με το σώμα και το νου σε πλήρη μετατόπιση από τη συνήθεια λόγω της πανδημίας. H σχέση με τη φύση μας οδήγησε στη βασική ιδέα της παράστασης.

Υπάρχει η ανάγκη της επικοινωνίας. Πώς επικοινωνούμε όμως μεταξύ μας υπο αυτές τις περιστάσεις και επιπρόσθετα, πώς δυο τέχνες μπορούν να επικοινωνήσουν? Επικοινωνώ ή τουλάχιστον προσπαθώ να επικοινωνήσω μέσα από μια δική μου γλώσσα κίνησης και ο Δημήτρης Σπύρου μέσα από μια δική του γλώσσα ήχου.

2. Πώς νιώθεις που συμμετέχεις (ως δημιουργός) στην Πλατφόρμα για πρώτη φορά;

Όντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στην Πλατφόρμα ως συντελεστής ενός έργου, όμως το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω ως δημιουργός – κατ’ ακρίβεια ως συν-δημιουργός αφού το έργο ανεβαίνει από κοινού με τον Δημήτρη Σπύρου – αυτό καθιστά το όλο εγχείρημα πιο προκλητικό και απαιτητικό. Σίγουρα κάθε φορά που ένας καλλιτέχνης συμμετέχει σε ένα έργο ή μια παράσταση με οποιονδήποτε ρόλο επωμίζεται συνολικά ολόκληρη την παράσταση, ωστόσο αισθάνομαι ότι αυτή την φορά το βάρος της ευθύνης είναι μεγαλύτερο.

3. Πώς η πανδημία σε επηρέασε ως δημιουργό;

Η πανδημία με επηρέασε και θετικά και αρνητικά. Πολλών από εμάς ακυρώθηκαν δουλειές και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι αρκετοί συνάδελφοι βρέθηκαν από την μια μέρα στην άλλη στο κενό. Όμως ο χρόνος με τον εαυτό μου με γείωσε και με προβλημάτισε, με έκανε πιο συνειδητή και αποφασιστική με τις επιλογές μου. Άλλωστε το γεγονός ότι το κομμάτι βασίστηκε πάνω στην εμπειρία του εγκλεισμού δηλοί ότι τέθηκαν σε ενέργεια κάποιες πολύ γόνιμες προσλαμβάνουσες. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη δουλειά χαρακτηρίζεται από υψηλότερο βαθμό ωριμότητας και καθαρότερου προσανατολισμού σε σχέση με τις προηγούμενες μου.

You May Also Like

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορού

Συνεχίζονται οι εγγραφές για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορού- για Σχολές Χορού, Εταιρείες και Ομάδες από ...

“Great Pianists of the 21st Century”

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde παρουσιάζει το θεσμό “Great Pianists of the 21st Century” στις ...

«Ο Φιλάργυρος»: Νέες ημερομηνίες

«Ο Φιλάργυρος» – Μια σπαρταριστή διασκευή της γνωστής κωμωδίας του Μολιέρου Πρεμιέρα: Σάββατο, 26 ...

Mammuth στον Μαραθώνιο Θερινών Προβολών

Ο Σερζ Πιλαρντός πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί. Εργάζεται από τα δεκάξι του σε διάφορες δουλειές ...

8ο ΣΑΡΔΑΜ: Η Λογοτεχνία Αλλιώς

Για μια ακόμη χρονιά, συγγραφείς-περφόρμερ και άλλοι καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό ...

Σπουδές στη σιωπή: Η έκθεση της εικαστικού Μάγδας Αποστόλου στην Marginalia Gallery

Η Marginalia Gallery παρουσιάζει την έκθεση της εικαστικού Μάγδας Αποστόλου, «Σπουδή στη σιωπή». Τα εγκαίνια ...

X