Οι νέοι της 20ης Πλατφόρμας Χορού: Βίκυ Κάλλα

Τρεις ερωτήσεις στους νέους χορογράφους που συμμετέχουν φέτος στην 20η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου, που πραγματοποιείται στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Ριάλτο στην Λεμεσό.

Βίκυ Κάλλα, Ανάμεσα, 10’ / Παρασκευή, 6.11, 20:00

1. Τι θέλεις να επικοινωνήσεις με την χορογραφία σου;

Το κομμάτι με τίτλο «Ανάμεσα» είναι ένα μοίρασμα που θίγει ένα ερώτημα που απασχολεί γενικότερα, κατά την άποψη μου, αρκετό κόσμο αλλά πιο συγκεκριμένα εμένα την ίδια. Ζούμε στο παρόν, στο παρελθόν ή στο μέλλον; Σε αυτή τη χορογραφική πρόταση η πρόθεση μου είναι η εμπειρία της ενσυνείδησης, της ικανότητας μας να βιώνουμε την ύπαρξη μας στον παρόντα χρόνο, «ανάμεσα» στο παρελθόν και στο μέλλον.

2. Πώς νιώθεις που συμμετέχεις (ως δημιουργός) στην Πλατφόρμα για πρώτη φορά;

Η Πλατφόρμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς στην Κύπρο στον χώρο των τεχνών. Η πρώτη φορά που συμμετείχα ήταν το 2015. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι μου δίνεται η δυνατότητα επιλογής συνεργασιών με άτομα με τα οποία μπορώ να δημιουργήσω, να επικοινωνήσω, να ανταλλάξω πληροφορίες, να εμπνευστώ και να συνεργαστώ. Φέτος, για την υλοποίηση του έργου «Ανάμεσα», έχω την χαρά να συνεργαστώ με την Αρετή Χουρδάκη, η οποία ερμηνεύει και συν δημιουργεί και με τον Οδυσσέα Τουμάζου, για την σύνθεση της μουσικής. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η Πλατφόρμα παρέχει στους νέους χορογράφους την δυνατότητα του μέντορινγκ με τον Παύλο Κουντουριώτη.

3. Πώς η πανδημία σε επηρέασε ως δημιουργό;

Η πανδημία και το λοκντάουν ήταν μια κατάσταση στασιμότητας και νεκρού χρόνου η οποία από την μία έφερε διαφορά ερωτήματα, αναθεώρηση για πράγματα τα οποία έχουν ήδη συμβεί και αποφάσεις για το μέλλον που έπρεπε να παρθούν, καταστάσεις που έχουν άμεση σχέση και με το θέμα που ασχολούμαι στο φετινό κομμάτι. Από την άλλη, μου έδωσε την δυνατότητα να ασχοληθώ περισσότερο με όλη την διαδικασία δημιουργίας του έργου και να δώσω προτεραιότητα στην πραγματοποίηση του.

Φωτογραφία: Σοφία Μπάρκα

You May Also Like

Έκθεση του ζωγράφου Νικόλα Αντωνίου

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Κύπριου ζωγράφου Νικόλα ...

Περφόρμανς του Δημήτρη Χειμώνα στο Buffer Fringe

Ο Δημήτρης Χειμώνας συμμετέχει στο φετινό Buffer Fringe Festival με το έργο του «The ...

Market In, στην Omikron Gallery

Με το έργο «Market In» του Σωκράτη Σωκράτους ολοκληρώνεται η ομαδική έκθεση «Πενταλογία» που ...

Bego Antón: “About Elves and Witches”

Η Φωτοδός διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση από την γνωστή σύγχρονη Ισπανίδα φωτογράφο Bego Antón, την ...

Έκθεση της Έβελυν Αναστασίου στην γκαλερί Eins

Η γκαλερί eins στη Λεμεσό παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Έβελυν Αναστασίου με τίτλο ...

X