Πραγματοποιήθηκε η 16η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Καλλιτεχνών και Συγγραφέων Κύπρου

Η νέα αυτή περίοδος, αποφασίστηκε όπως συνεχιστεί με γυναίκες συμπροέδρους και από τις δύο κοινότητες.

Η Ένωση Καλλιτεχνών και Συγγραφέων Κύπρου πραγματοποίησε την 16η Τακτική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ώρα 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Βιβλιοπωλείου Işık, ξεκίνησε με την εναρκτήρια ομιλία του 15ου Προέδρου Ταμέρ Οντζούλ.

Στη Γενική Συνέλευση, της οποίας Πρόεδρος ήταν ο Ουμίτ Ινατσί και Γραμματέας η Φατός Μιραλάι, εγκρίθηκαν η οικονομική έκθεση και η έκθεση δραστηριοτήτων της 15ης θητείας, καθώς και τροποποιήθηκε το 7ο άρθρο του Καταστατικού, αφού η πρόταση για μετάβαση στην «Συμπροεδρία» αντί της «Προεδρίας» τέθηκε σε ψηφοφορία και έγινε αποδεκτή ομόφωνα. Στη συνέχεια έγινε η επιλογή των οργάνων.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, του οποίου η Εμέλ Καγιά και η Μαρία Σιακαλλή εξελέγησαν ως συμπρόεδροι, είναι οι Χιουσεϊν Μπαχτζιά (Γενικός Γραμματέας), Ταμέρ Οντζούλ (Ταμίας), Τζεϊχάν Οζγιλντίζ (Συντονιστής Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων), Νεσιέ Γιασίν και Τούγτσε Τέκχανλι (Συντονιστές Εξωτερικών Σχέσεων), Νάφια Άκντενιζ, Φατός Αβτζίσογιου Ρούσο, Φατίχ Γιαλινέρ και Μουσταφά Τοζακί.

Tο εποπτικό συμβούλιο αποτελείται από τους Ζενάν Σελτσιούκ, Φατός Μιραλάι, Αχμέτ Ντονίκ και Λέιλα Ουλούμπατλι, ενώ το Συμβούλιο Τιμής Ένεκεν αποτελούν οι Ζεκί Αλί, Ουμίτ Ινατσί και Αλέβ Αντίλ.

Οι συμπρόεδροι Καγιά και Σιακαλλή τόνισαν τη σημασία της ενοποιητικής δύναμης της τέχνης απέναντι σε κάθε είδους ενέργεια, η οποία καταπατά το δικαίωμα στην ελευθερία σκέψης και έκφρασης, καθώς και στις προσπάθειες των μηχανισμών εξουσίας για περιθωριοποίηση και πόλωση, και δήλωσαν ότι ο αγώνας για τη δημιουργία μια κουλτούρας συνύπαρξης των κοινοτήτων και για την επικράτηση και την ανάπτυξη της γλώσσας της ειρήνης θα συνεχιστεί με πίστη και αποφασιστικότητα όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

 

 

You May Also Like

Η Ατζέντα του Σ/Κ

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα έφτασε και σε περιμένει με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις: Σάββατο ...

3 for random | Νέο έργο από τη Λία Χαράκη

Τη νέα της χορογραφική δουλειά με τίτλο 3 for random παρουσιάζει τη Δευτέρα 2 ...

Σχέδια επιχορηγήσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» στην ιστοσελίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών

Τα Σχέδια Επιχορηγήσεων (χρηματοδοτήσεις πολιτιστικών δραστηριοτήτων) για τους τομείς της Λογοτεχνίας, των Εικαστικών, της ...

Αλληλογραφία ανάμεσα στους Ντάρελ-Λι Φέρμορ-Φίλντινγκ στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σκωτίας

«Μόλις επέστρεψα από μια ξέφρενη εβδομάδα στην Αθήνα με την παρέα [with the parea]» ...

Παρουσίαση ποιητικών συλλογών της Μαρίας Κούβαρου

Δύο ποιητικές συλλογές της Μαρίας Κούβαρου, «Η Γέννηση της Σκύλας» και «Ταξίδια Στασιμότητας» παρουσιάζονται ...

Νίκος Μαμαγκάκης | «Η ζωή δεν είναι μόνο καθωσπρεπισμός. Είναι και χυδαιότητα»

Την τελευταία συνέντευξη που ο Νίκος Μαμαγκάκης παραχώρησε στην Ελευθεροτυπία δημοσιεύει η ελληνική εφημερίδα, ...

X