«Σεραφίνα»: Ένα έργο καρδιογράφημα

Η ηθοποιός Ευαγγελία Ονουφρίου μίλησε στο ραδιόφωνο «Πολίτης 107,6» και στην πολιτιστική εκπομπή «Τι παίζει» για την παραγωγή που συνεχίζει τις παραστάσεις της στο Wherehaus 612, σε σκηνοθεσία Ανθούλλη Δημοσθένους.

«Η παράσταση από μόνη της είναι μια εμπειρία συμπυκνωμένη μέσα σε μία ώρα και ένα τέταρτο, τόσο και για μένα που συμμετέχω σε αυτήν, όσο και για τους θεατές τους ίδιους» ανέφερε η ηθοποιός Ευαγγελία Ονουφρίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Πολίτης 107,6» και στην πολιτιστική εκπομπή «Τι παίζει», για το έργο, «Σεραφίνα», που ήδη έκανε πρεμιέρα στον χώρο του Wherehaus 612. Το έργο αποτελεί μία διασκευή του έργου «Τριαντάφυλλο στο Στήθος» του Τένεσι Ουίλιαμς. Όπως ανέφερε «μέσα από το έργο ο θεατής βιώνει πολλά συναισθήματα και παρακολουθεί μία πορεία της ηρωίδας, από το πένθος μέχρι τη λύτρωση. Την λύτρωση την οποία φέρνει ο έρωτας. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ έντονο έργο με πολλές κορυφώσεις. Είναι ένα έργο θύελλα».

Πώς θα χαρακτήριζες τη Σεραφίνα;

Είναι ένας εκρηκτικός χαρακτήρας. Είναι μια ηρωίδα η οποία εγκλωβίζεται μέσα στο πένθος και μέσα στη λατρεία που νιώθει για τον άντρα της. Τη συναντούμε ήδη σε κατάσταση κατά την οποία το μυαλό της ζει στο παρελθόν. Ποτέ δεν δέχτηκε τον θάνατο του άντρα της. Κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού της πιστεύει ότι έγινε λάθος και θα επιστρέψει πίσω. Τον περιμένει. Αυτό συμβαίνει στο ένα μέρος του μυαλού της. Στο άλλο μέρος του μυαλού της βρίσκονται όλες οι φωνές που της λένε ότι αυτό που ζει δεν συμβαίνει, είναι παράνοια. Και βιώνει όλη αυτή την εμπόλεμη κατάσταση μέσα της.

Πόσο δύσκολο είναι για σένα να ενσαρκώσεις ένα τόσο ιδιαίτερο χαρακτήρα;

Να σου πω την αλήθεια την ώρα που είπα το ναι στον σκηνοθέτη, είχα άγνοια κινδύνου. Κολακεύτηκα πάρα πολύ που με είδε σε αυτόν τον συγκεκριμένο ρόλο, τον οποίο ήξερα επιφανειακά μέχρι τότε. Στην πορεία κατάλαβα τι έχω στα χέρια μου. Ίσως αυτή η άγνοια κινδύνου να ήταν δώρο Θεού γιατί βούτηξα μέσα, το απόλαυσα και εξερεύνησα αυτό τον χαρακτήρα. Ίσως να είναι ο πιο σπουδαίος ρόλος που ερμήνευσα ποτέ στη ζωή μου και μπορεί και να έχω ξανά την ευκαιρία να υποδυθώ έναν τόσο συγκλονιστικό ρόλο. Νιώθω πάρα πολύ τυχερή.

Ποιο στοιχείο κάνει αυτόν τον ρόλο τόσο σπουδαίο για σένα;

Οι εκρήξεις της Σεραφίνας. Η διασκευή έγινε με τέτοιο τρόπο που δεν τη βαριέσαι ποτέ. Το έργο είναι όπως το καρδιογράφημα. Συνέχεια γίνεται μια εναλλαγή από τη μια κατάσταση στην άλλη.

Γιατί να έρθει ο κόσμος να δει την παράσταση;

Επειδή θα λυτρωθεί μαζί με τη Σεραφίνα μέσα από αυτή την πορεία, επειδή είναι ένα αισιόδοξο έργο – είναι ένα από τα λίγα έργα του Τένεσι Ουίλιαμς, που έχει αισιόδοξο τέλος κι επειδή η προσέγγιση του σκηνοθέτη είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ο ίδιος προσέγγισε το έργο σαν θρησκευτικό δράμα και τα στοιχεία που πρόσθεσε -οι οσμές , η μουσική, οι εικόνες- εγείρουν όλες τις αισθήσεις του θεατή.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Ευαγγελία Ονουφρίου, Κωνσταντίνα Μενοίκου, Αντωνία Φιλίππου, Νικόλας Δημητρίου, Εύα Μιλτιάδου, Παναγιώτης Τιμοθέου, Νικόλας Αρκαδίου. Φωνές: Γεώργιος Ιωσήφ, Κωνσταντίνος Φρίξου, Ισαβέλλα Μελετίου, Ελένη Οδυσσέως.

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, στο Wherehaus 612, στις 20:30. Λεμεσός: Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου και Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, στο Παλιό Ξυδάδικο, στις 20:30. Πληροφορίες: 99-122552 / 99-588103

You May Also Like

Σύγχρονες δημιουργίες με έμπνευση από τις παραδοσιακές ενδυμασίες

Δεκαεπτά σχεδιαστές ρούχων καταλαμβάνουν τον εικαστικό χώρο του Κέντρου Ευαγόρα Λανίτη στη Λεμεσό από ...

H JUDY στο Πάνθεον

Μια ταινία εμπνευσμένη από την ζωή της Τζούντι Γκάρλαντ στο σινεμά Πάνθεον στη Λευκωσία. ...

Paolo Baiocco | H Λεμεσός μέσα από τα μάτια ενός Ιταλού

Εμπνευσμένος από τη θάλασσα της Λεμεσού, τις γειτονιές της πόλης αλλά και τους ανθρώπους ...

Διάλεξη για τον Christian Dior στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Στο πλαίσιο των μηνιαίων Διαλέξεων της Τετάρτης, η Λεβέντειος Πινακοθήκη παρουσιάζει τη διάλεξη «Christian ...

Εορταστική Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Μέσα Γειτονιάς

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Μέσα Γειτονιάς συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής. Λέκκας, Θαλασσινός και Σαΐα ...

«Τρεις Γενιές Θάλασσα» από την Θεατρική Ομάδα «Σόλο για Τρεις»

Η Θεατρική Ομάδα «Σόλο για Τρεις» παρουσιάζει το έργο της Ευρυδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου «Τρεις ...

X