Το Ημερολόγιο ενός Τρελού/Σπιθκιάσιμον edition

Το ημερολόγιο ενός τρελού διανύοντας τον δωδέκατο χρόνο της ζωής και αφορμή το ημιλόκνταουν θέλει να χαρίσει εμπνευσμένες στιγμές στους ελεύθερους πoλιορκημένους της Λεμεσού. Έτσι λοιπόν θα ανέβει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο δωμάτιο του ηθοποιού Μάριου Ιωάννου  Τετάρτες και Κυριακές κατα τον Νοέμβριο.
Η σπιθκιάσιμη εκδοχή του έργου θα παιχτεί με τέσσερα ατομα θεατές ανα φορά και τηρώντας ολα τα μέτρα προστασίας. ( μασκες απαραίτητες κατα τη διαρκεια της παράστασης).Κατά τη διάρκεια θα μπορείτε να απολαύσετε ενα ποτήρι κρασί και μια κούπα χλιαρή αλλά νόστιμη χορτόσουπα.
ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο μονόλογος ”Το Ημερολόγιο ενός Τρελού” θεωρείται ως ένα από τα αριστουργήματα του Ουκρανού Νικολάι Γκόγκολ. Το έργο επικεντρώνεται στη ζωή του Ποπρίτσιν, ενός κουρασμένου απο τη ζωή δημοσίου υπαλλήλου ο οποίος διψά να τον προσέξει μια όμορφη γυναίκα, κόρη ενός ανώτερου αξιωματούχου, την οποία και ερωτεύεται. Παγιδευμένος στην γραφεικορατία του κυβερνητικού μηχανισμού και την κοινωνική ανισότητα οδηγήται σιγά σιγά στην τρέλλα. Μέσα από την πορεία του αυτή καταφέρνει να συλλάβει με την ψυχή του το μεγαλείο της ζωής, της ελευθερίας και του θανάτου.
ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το έργο έκανε πρεμιέρα με τον Μάριο Ιωάννου επι σκηνής στην Λευκωσία το 2007 και στη συνέχεια περιόδευσε στη Λεμεσό και Πάφο με μεγάλη επιτυχία. Ταξίδεψε στο Λονδίνο όπου και αγκαλιάστηκε με συγκίνηση απο την Κυπριακή παροικία. Απο τότε το ”Ημερολόγιο” δεν έπαψε να ανεβαίνει με φρέσκια ματιά και διάθεση καθε φορά σε θέατρα, πολυχώρους και πλατείες χωριών συγκινώντας πάντα την ψυχή και τον νου των ανθρώπων, όσων ανθρώπων, όποιων ανθρώπων. Φετός διανύοντας τον 12ο χρόνο ζωής το ”Ημερολόγιο ενός τρελλού” θα ανεβει στο δωμάτιο του Μάριου Ιωάννου.
Χαρακτηριστικά της παράστασης είναι που ο Ποπρίτσιαν μιλά στην Κυπριακή καθομιλουμένη κάνοντας το άκουσμα πιο κατανοητό και προσβάσιμο για τον Κύπριο θεατή.Οι έντονες εναλλαγές σκηνών και εικόνων κάνουν το θεατρικό αυτό ταξίδι ιδιαίτερο και περιπετειώδες. Ενα γλυκόπικρο ταξίδι σε μια θάλασσα απο γέλια και δάκρυα με προορισμό ένα λυτρωτικό ορίζοντα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ερμηνεία: Μάριος Ιωάννου
Σκηνοθεσία: Σπύρος Χαραλάμπους
Μουσική: Γιώργος Χριστοδουλίδης
Σκηνικά /Κοστούμια: Σόσε Εσκετζιάν
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Στο τηλέφωνο 99 28 69 08 και σε όλους τους επιλεγμένους αστυμικούς σταθμούς ( χιούμορ)
Εισιτήριο: 12 ευρώ με ένα ποτήρι κρασί.
Μέρες:Τεταρτη 18, 25 Νοεμβρίου
Κυριακή 15, 22, 29 Νοέμβρίου
Ωρα:18 : 00
Η παράσταση διαρκεί μια ωρα και αφιερώνεται στον ιό κόβιντ που εβάλτηκε να μας πελλάνει αλλα ο Ποπρίτσιν εν πιο πελλός του.

You May Also Like

Παρουσίαση δίσκου «Απόχη» του Γιάννη Χρηστίδη

Ο Γιάννης Χρηστίδης και η Fouet Records παρουσιάζουν τον νέο τους δίσκο με τίτλο ...

Προκόπης Αγαθοκλέους «Το ταλέντο δεν είναι αρκετό για να φτάσει κάποιος κάπου»

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Εγκωμιαστικά σχόλια και θετική κριτική αποσπά η ερμηνεία του Προκόπη ...

«Το χρυσό πουλί»

Μια φορά και ένα καιρό στο καταπράσινο κήπο ενός βασιλιά μεγάλωνε μια μηλιά με ...

«Συμβούλιο των Πολλών» στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών

Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] παρουσιάζει τη συμμετοχική δράση COUNCIL ...

Arcadian Child και Delirium Elephants στο Θέατρο Ριάλτο

Το Θέατρο Ριάλτο, συνεχίζοντας τον κύκλο των επί σκηνής συναντήσεων, προσκαλεί τα δύο σημαντικά ...

«Ο Βαφτιστικός», αλλιώς

Τον «Βαφτιστικό», μια από τις πλέον γνωστές οπερέτες της ελληνικής σκηνής που το 2018 ...

X