«Το Κύκνειον Χάσμα» στο Θέατρο Σκάλα

«Το Κύκνειον Χάσμα» περιοδεύει για μια μοναδική παράσταση στο Θέατρο Σκάλα στη Λάρνακα την Τετάρτη 25.11.20 στις 20:00. Οι παραστάσεις συνεχίζονται στη έδρα του Θεάτρου Ανεμώνα κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 19:00.

Μια πανέξυπνη κωμωδία ατάκας με μυστήριο και φαρσικά στοιχεία, με γρήγορους ρυθμούς και ανάγλυφους χαρακτήρες, γραμμένη στα πρότυπα της σύγχρονης αθηναικής κωμωδίας.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο του Χρήστου Γρηγοριάδη που το Θέατρο Ανεμώνα ανεβάζει-ενώ έχουν προηγηθεί και ανεβάσματα δικών του διασκευών-και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Καζάκας.

Το έργο διαδραματίζεται στην Κύπρο του σήμερα και δεν δανείζεται επιθεωρησιακά στοιχεία. Οι πλείστοι χαρακτήρες ανήκουν στον κόσμο της νύχτας μα αυτό δεν είναι παρά το όχημα για να δούμε κατάματα μια κοινωνία που ψάχνει να βρει τον χαρακτήρα της και την ταυτότητά της, την ανύπαρκτη αστική της τάξη, χαρακτήρες έντονοι με γκροτέσκ συμπεριφορές που αποτελούν κομμάτια του κοινωνικού παζλ και στήνουν καθρέφτη στον σύγχρονο παρανοικό τρόπο ζωής, καθρέφτη παραμορφωτικό και σατιρικό.

Το “ποιοτικό”, το “έντεχνο”, το δήθεν το δυσνόητο, το “εμπορικό”, το “άτεχνο”, το εύκολο το ευτελές.. Το δήθεν, το επίπλαστο μιας κοινωνίας που αρέσκεται να δημιουργεί τα ιδανικά της βιτρίνας- πολύχρωμα διακοσμητικά που καλύπτουν κενά, κακοτεχνίες και φτώχεια πνευματική. Το κοινό μπορεί να ταυτιστεί ή να αναγνωρίσει κοντινά του πρόσωπα, είτε να αποστασιοποιηθεί, να προβληματιστεί και να σκεφτεί αλλοιώς, μα πάνω απ’ όλα να γελάσει με τα χάλια μιας κοινωνίας της οποίας είναι μέλος! Και το πλέον σημαντικό, η διάθεση του δεν βαραίνει, αφού το έργο δεν σου κουνάει το δάχτυλο και δεν ρητορεύει μα υπογείως στέλνει τα όποια μηνύματα και καταγγέλνει την εικονική πραγματικότητα που μας έχει παγιδεύσει και που εγκλωβισμένη μια κοινωνία ολόκληρη στην ψεύτικη εικόνα, ζει και δουλεύει για να τρέφει τη ματαιοδοξία και τις αυταπάτες της.

ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ τα αδέλφια Αποστόλου- οι δίδυμοι Πέτρος και Παύλος- επενδύουν επιχειρηματικά σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στο δάσος, μετατρέποντας το σε έναν πολυτελέστατο προορισμό για την “υψηλή” κοινωνία! Τα αδέλφια έχουν κάνει μυστικές συμφωνίες με τα πρώτα ονόματα της νύχτας για να προκαλέσουν όσο θόρυβο χρειάζεται! Προσλαμβάνουν το απόλυτο λαϊκό είδωλο, τον Αγγέλαδο! Την Αναστάσα, πρώην του Αγγέλαδου, που εγκατέλειψε τις μεγάλες πίστες και στράφηκε με μεγάλη αποτυχία στο έντεχνο και την Αρχοντία, προχείρως νυν του Αγγέλαδου, λαικοπόπ ανερχόμενη σουξεδιάρα. Το πρώην ζευγάρι συνοδεύεται στο ξενοδοχείο από τις μητέρες του, Δόξα και Περσεφόνη, που εκτελούν και χρέη μάνατζερ και διαχρονικά τρέφουν απίστευτη αντιπάθεια η μία για την άλλη ενώ ο Ισπανός σύντροφος της Αρχοντίας Λορένζο καταφθάνει στο απομονωμένο μέρος αναπάντεχα και ανεξήγητα. Η μυστική συνάντηση με το καλλιτεχνικό σχήμα που θα υπηρετήσει τις ανάγκες του νέου ανακαινισμένου ξενοδοχείου-καζίνο-νυχτερινού κέντρου καταλήγει σε περιπέτεια αφού το αυτοκίνητο έχει χαλάσει και δεν υπάρχει τηλεφωνικό σήμα! Τα πράγματα παίρνουν ακόμα πιο ανεξέλεγκτη τροπή όταν κάποιος βρίσκεται νεκρός στο κρεβάτι του.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19.

* Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων εγκαίρως λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητος με προαγορά εισιτηρίων από τη sold out tickets.
* Ώρα προσέλευσης στο θέατρο στις 19:30.
* Τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας κατά την έλευση. Το προσωπικό του θεάτρου οδηγεί τους θεατές έκαστης κράτησης ξεχωριστά, στις θέσεις τους.
* Το πλάνο των θέσεων σχηματίζεται σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και για τούτο, ανεξαρτήτως των κενών θέσεων που θα υπάρχουν δίπλα, πίσω ή μπροστά σας, παρακαλούμε όπως μην μετακινείστε από τις θέσεις που αναγράφονται στα εισιτήρια σας.
* Η χρήση μάσκας στις κλειστές αίθουσες είναι υποχρεωτική.
*Στην παράσταση δεν γίνεται διάλειμμα προς αποφυγή μαζικών συναθροίσεων. Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα και 35 λεπτά.
* Με το τέλος της παράστασης ρυθμίζεται η σειρά εξόδου σας από το θέατρο, τηρώντας αποστάσεις.
* Για ευνόητους λόγους δεν επιτρέπονται επισκέψεις στα καμαρίνια τόσο πριν όσο και μετά το τέλος της παράστασης.

ΌΛΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ όχι μόνο επειδή είμαστε υποχρεωμένοι σε συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα αλλά και επειδή όσο πιο υπεύθυνοι είμαστε όλοι ατομικά και συλλογικά, τόσο πιο σύντομα θα απαλλαγούμε από τους περιορισμούς που η αντιμετώπιση της πανδημίας επιβάλλει ενώ παράλληλα έως την οριστική τους άρση δεν θα στερούμαστε την απόλαυση των εξόδων μας στα θέατρα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κώστας καζάκας
ΣΚΗΝΙΚΑ/ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Λάκης Γενεθλής
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Βασίλης Πετεινάρης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κώστας Καζάκας

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ιωάννα Σιαφκάλη,Μαρίνος Ξενοφώντος,Γιάννα Λευκάτη, Χριστόφορος Χριστοφόρου,Έλια Ιωαννίδου, Μαρία Πέτρου, Μαρία Θεοχαρίδου και ο Χρήστος Γρηγοριάδης.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Martin Mason
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ/ΗΧΟΥ: Ραφαήλ Αδάμου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παντελής Χατζημηνάς
ΓΡΑΦΙΚΑ: Θεοδώρα Πέτρου
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Γιώτα Τσιολάκκη

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ: https://www.soldoutticketbox.com/en/soldout-tickets

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑ: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ STEPHANIS

You May Also Like

Νέα πρόεδρος του ΘΟΚ η Αντιγόνη Αθηαινίτη

Η Αντιγόνη Αθηαινίτη Παπαφιλίππου είναι η νέα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού ...

Επιπλέον παραστάσεις για την «Αριζόνα»

Λόγω μεγάλης ζήτησης, η παράσταση «Aριζόνα» με τους Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και Κώστα Καζάκα επιστρέφει ...

Πρώτη ατομική για τον Σαββίνο Παρασκευά

Την πρώτη του ατομική έκθεση με έργα τα οποία δημιούργησε σε μια χρονική έκταση ...

Η «Κόκκινη Ζιζέλ» στο Δημοτικό Κηποθέατρο

Tην ευκαιρία να δούμε επί σκηνής την διάσημη ομάδα μπαλέτου Έιφμαν, με έδρα την ...

Ο Ζανέττος στη λίστα με τα πιο παλιά εστιατόρια του κόσμου!

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιο είναι το παλαιότερο εστιατόριο στη χώρα σας; Η NetCredit σχεδίασε ...

«ΜέΝΓΚΕΛΕ» όνειρο για δύο πρόσωπα σε ένα βαγόνι» στο Ίδρυμα Άρτος

Το εργαστήρι τεχνών «ΧωροΤόπος», παρουσιάζει το έργο του Θανάση Τριαρίδη «ΜέΝΓΚΕΛΕ όνειρο για δύο ...

X