Χρύσω Χαραλάμπους

Ποιά είσαι;

Ονοµάζοµαι Χρύσω Χαραλάμπους και είµαι εικονογράφος µε έδρα τη Λευκωσία. Γεννήθηκα και µεγάλωσα στο Γιοχάνεσµπουργκ της Νότιας Αφρικής. Το Γιοχάνεσµπουργκ είναι ένα ζωντανό, πολύχρωµο μέρος για να µεγαλώσει κανείς, και αποτελεί για µένα βασική έµπνευση στη δουλειά µου. Σπούδασα illustration στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχω δουλέψει σε µουσεία και χώρους τέχνης στην Κύπρο και τώρα εργάζοµαι ως εικονογράφος.

Τι κάνεις;

Εικονογραφώ για άρθρα, βιβλία, περιοδικά, αλλά και περιορισµένες εκδόσεις προσωπικών έργων. Η εικονογράφηση είναι ένας άμεσος τρόπος επικοινωνίας µιας ιδέας, σκέψης ή συναισθήµατος. Μπορεί να ξεπεράσει πιθανούς περιορισµούς της λεκτικής έκφρασης και των αφηγήσεων. Η δουλειά µου έχει χρώµα και πολλοί µου λένε ότι δίνει µια αίσθηση αισιοδοξίας. Πρόσφατα εικονογράφησα παιδικά βιβλία σε συνεργασία µε εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα. «Το πουλόβερ» του συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάµ, εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για µένα, καθώς ήταν η αρχή της καριέρας µου στα παιδικά βιβλία. Τα εικονογραφηµένα βιβλία µου επιτρέπουν να µεταφράζω ιστορίες σε εικόνες. Η εικονογράφηση παιδικών βιβλίων ήταν πάντα ένα όνειρο για µένα.

Τι θέλεις;

Θα προσπαθήσω να απαντήσω αυτήν την σημαντική, για µένα, ερώτηση. Η δουλειά µου εκτίθεται αυτή την περίοδο ως μέρος µιας οµαδικής έκθεσης στο Bomba Picnic και θα ήθελα να το κάνω ξανά. Ήταν µια εξαιρετική εµπειρία. Επίσης, θα ήθελα να συνεχίσω να εικονογραφώ βιβλία σε συνεργασία µε συγγραφείς και ενδεχομένως να εικονογραφήσω και να εκδώσω µια προσωπική συλλογή δικών μου ιστοριών. Η συντακτική εικονογράφηση είναι επίσης ένας τοµέας που στοχεύω να εξερευνήσω στο άμεσο μέλλον, είτε πρόκειται για περιοδικά, εφημερίδες ή ψηφιακές πλατφόρµες. Θέλω να συνεχίσω να εικονογραφώ και να είµαι ανοιχτή σε ό,τι έρχεται στον δρόμο µου. Ω, και θα ήθελα να είµαι πάντα ευγενική και γι᾽αυτό άλλωστε ευχαριστώ για τη συνέντευξη!

Instagram – @chrysoillustrates
Facebook – https://www.facebook.com/chrysoillustrates/

You May Also Like

Μαρία Κωνσταντή

Η Μαρία Κωνσταντή παίζει μουσικές στην οδό Λήδρας και σύντομα στην Πόλη Πού είσαι; ...

Κωνσταντίνος Αχιλλέως & Ειρήνη Στυλιανού

17.7.2011 O Κωνσταντίνος και η Ειρήνη θα μας προμηθεύουν σύντομα με μηχανές Lomography Ποιοι ...

Άντρεα Χατζηνικόλα

Η Άντρεα Χατζηνικόλα ενώνει ασύμμετρες γραμμές δημιουργώντας μοναδικά κομμάτια ένδυσης Τι κάνεις; Έχω δημιουργήσει ...

Σταύρη Φράγκου

Η Σταύρη Φράγκου σχεδιάζει και μοναδικά κομμάτια, και για το μέλλον Τι σχεδιάζεις; Σχεδιάζω ...

Χαρά Στέλιου

Η Χαρά Στέλιου χρησιμοποιεί κουτάλια και βίδες για να παίξει πιάνο Τι κάνεις; Χρησιμοποιώ ...

Στέλλα Ίσσα

Ποια είσαι; Είμαι η Στέλλα Ίσσα. Το Στέλλα από τη μαμά μου από την ...

X