Διαδικτυακή Έκθεση: (Un)Fixed Limits από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Οι σημερινές συνθήκες, λόγω πανδημίας, έδωσαν ακόμα περισσότερο την ευκαιρία στη Λεβέντειο Πινακοθήκη να επικοινωνεί με το κοινό μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δράσεις μας είναι πολλές και διαφορετικές. Σε λίγες μέρες τα stories της σελίδας της Λεβεντείου Πινακοθήκης στο Instagram θα παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό! Για άλλη μια φορά, η Λεβέντειος Πινακοθήκη πρωτοτυπεί, καθώς για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στο Instagram μια διαδικτυακή έκθεση.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι “(Un)Fixed Limits” και το concept της σχετικά απλό. Η ζωή είναι γεμάτη «όρια» και όλοι αντιμετωπίζουν αυτά τα όρια με διαφορετικό τρόπο. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο περιορισμένοι αισθανόμαστε, πάντα υπάρχει επιλογή. Αυτή η έκθεση θέτει ερωτήματα σχετικά με αυτά τα όρια με τη μορφή δημοσκοπήσεων (polls) στα Instagram stories και το κοινό καλείται να δώσει τις απαντήσεις του.

«Οι πόρτες του μουσείου δεν αποτελούν πλέον όριο στην προβολή και τη διερμηνεία της τέχνης, οι συλλογές μας θα είναι διαθέσιμες στο κοινό για να δει την τέχνη, να την ερμηνεύσει και να συμμετάσχει με έναν τρόπο που δεν έχει γίνει ξανά στην Κύπρο», δηλώνει η Ειρήνη Δράκου, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Επικοινωνίας της Πινακοθήκης.

Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου 2020 και θα περιλαμβάνει πάνω από 50 ερωτήσεις από προσωπικότητες του χώρου του πολιτισμού, της τέχνης και του θεάτρου και θα συνδέονται με έργα από τις Συλλογές της Πινακοθήκης. Οι δημοσκοπήσεις κάθε εβδομάδας θα εστιάζουν θεματικά στο «όριο» που κάθε προσωπικότητα επιθυμεί να εξερευνήσει.

Σε κάθε story, οι followers της Πινακοθήκης και γενικότερα οι χρήστες του Instagram θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο πιθανές επιλογές, να υποστηρίξουν μία από τις δύο προτεινόμενες δηλώσεις, να αποδεχθούν την απλοϊκή δυαδική λογική των ερευνών, να συμμετάσχουν σε ένα επιφανειακά εύκολο παιχνίδι το οποίο όμως εις βάθος θα περνά μηνύματα και θα ξυπνά συναισθήματα.

Στο τέλος κάθε εβδομάδας, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θα σχολιάζονται από τους αντίστοιχους επιμελητές. Χρησιμοποιώντας ένα κείμενο, ένα βίντεο ή με κάποιο άλλο δημιουργικό τρόπο, καθένας από αυτούς θα εξηγήσει την επιλογή των έργων τους, πώς αντιλαμβάνεται τα όρια και θα προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις απαντήσεις του κοινού, μεταδίδοντας έτσι το μήνυμα των βαθύτερων σκέψεων και συναισθημάτων τους συγκριτικά με τα συναισθήματα των συμμετεχόντων.

Η έκθεση αψηφά τον εφήμερο και στιγμιαίο χαρακτήρα του Instagram αφού το μετατρέπει σε μια εικονική κοινότητα για αλληλεπίδραση, καλλιτεχνικό προβληματισμό και πνευματική πρόκληση.

You May Also Like

Προβολή

Λίγο πριν την πρεμιέρα της πιο πρόσφατης ταινίας του Γούντι Άλεν στο φεστιβάλ των ...

48 έφηβοι της Αμμοχώστου ζωγραφίζουν την άποψη τους για παγκόσμια ζητήματα

Με μια ξεχωριστή έκθεση, ο νεοσύστατος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Διδασκαλεία Αλεξάνδρειας δίνει βήμα στους ...

Προβάλλεται ξανά το ντοκιμαντέρ «5 Broken Cameras»

Την υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ ταινία «5 Broken Cameras» προβάλλει στις 4 Φεβρουαρίου ...

Φίλιππος Γιαπάνης : Μέσα από την γλυπτική απέκτησα την ελευθερία μου

Ο γλύπτης Φίλιππος Γιαπάνης, ο οποίος επεξεργάζεται κυρίως αλουμίνιο, κάθε που ολοκληρώνει ένα έργο ...

Οικογενειακές συναυλίες από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Δύο νέες συναυλίες με το έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο λύκος» ...

Κονσέρτο για πιάνο από τον Στέφανο Δρουσιώτη

Ο Στέφανος Δρουσιώτης ερμηνεύει στο πιάνο έργα των S. Rachmaninoff, F. Chopin, L.v. Beethoven, ...

X