Δημιουργός cartoon απεικονίζει την ζωή του Vincent van Gogh σε πολύχρωμα κόμικς

Ο ιρανικής καταγωγής δημιουργός cartoon Alireza Karimi Moghaddam, αποτυπώνει και μοιράζεται τον θαυμασμό του για τον Vincent van Gogh με μια σειρά κόμικς.

Ο ιρανικής καταγωγής δημιουργός cartoon Alireza Karimi Moghaddam, αποτυπώνει και μοιράζεται τον θαυμασμό του για τον Vincent van Gogh με μια σειρά κόμικ. Πρωταγωνιστής είναι ο ζωγράφος του μεταϊμπρεσιονισμού. Οι πολύχρωμες εικόνες του αφηγούνται την ιστορία της ταραχώδους ζωής του καλλιτέχνη αλλά και το έργο τέχνης που παρήγαγε κατά τη διάρκεια της σύντομης καλλιτεχνικής του διαδρομής.

Από το ποδήλατο μέσα από ένα λιβάδι ηλίανθων και τα χωράφια με σιτάρι μέχρι τη κωπηλασία στον ωκεανό και την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, ο Moghaddam συχνά απεικονίζει τον Van Gogh να εξερευνά τη φύση που ενέπνευσε μερικά από τα πιο διάσημα έργα του. Σε μία εικόνα, το κινούμενο σχέδιο που αναπαριστά τον Van Gogh, κοιτάζει τον στροβιλισμένο νυχτερινό ουρανό, τον οποίο ο Moghaddam απεικονίζει ως στυλιζαρισμένες πινελιές γεμάτες χρώματα.

Αυτή την “εικόνα” την συναντάμε σε ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του καλλιτέχνη, το Starry Night (1889), το οποίο απεικονίζει τη θέα από το “σιδερένιο παράθυρο” του δωματίου του ασύλου στο Saint-Rémy-de-Provence, λίγο πριν την ανατολή του ηλίου.

Τα κόμικς του Moghaddam είναι αισθητικά χαρωπά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ταλαντούχος γελοιογράφος αποφεύγει να απεικονίζει τη σκοτεινή πλευρά του Van Gogh. Πολλές εικόνες μαρτυρούν την ταλαιπωρημένη ψυχική υγεία του καλλιτέχνη. Ένα κόμικ δείχνει τον Van Gogh να δίνει ως τροφή το κομμένο αυτί του σε κοράκια. Ένα άλλο κόμικ τον απεικονίζει να στέκεται πάνω σε μια γέφυρα, σκεπτόμενος για το εάν θα αυτοκτονήσει. Ανεξάρτητα από την κατάσταση, κάθε εικονογραφημένη σκηνή δίνει μια πραγματική αναπαράσταση της ζωής του καλλιτέχνη.

culturenow.gr

You May Also Like

Παρατείνεται μέχρι τον Οκτώβριο η έκθεση ‘Ξαναγέννηση’, με διακοπή τον Αύγουστο

Παρατείνεται μέχρι το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 η έκθεση «ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» – Η επιστροφή 219 ...

Το RISE Up Cyprus στο ARS Electronica Festival

Το Ερευνητικό Κέντρο RISE, με τη στήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας, συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ ...

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος εκθέτει στην Alpha C.K.Art Gallery

Τη νέα δουλειά του Γιώργου Παπαδόπουλου, ο οποίος εξειδικεύεται στη χρήση γυαλιού, παρουσιάζει η ...

Ανοικτή Επιστολή από Σύνδεσμο Εικαστικών & Θεωρητικών Τέχνης Φυτώριο

Προς Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομο Προδρόμου Κύριε Υπουργέ, Κατόπιν των ...

«Μένω σπίτι – μένω με τέχνη» από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Αν υπήρχε βραβείο ευελιξίας, θα το παραλάμβανε ομόφωνα η Λεβέντειος Πινακοθήκη: η γνωστή πινακοθήκη ...

David Hockney: “Hockney in Normandy”

Η έκθεση “Hockney in Normandy”, με ζωγραφιές του καλλιτέχνη που δημιούργησε ο ίδιος στο ...

X