Λίντα ΜακΚάρτνεϋ: Οι φωτογραφίες της στον τόπο που «γεννήθηκαν» οι Beatles

Με την αναδρομική έκθεση “Linda McCartney Retrospective” το Εθνικό Μουσείο του Λίβερπουλ τιμά τη Λίντα ΜακΚάρτνεϋ, τη φωτογράφο που όσο λίγοι βρέθηκαν δίπλα στο συγκρότημα των Beatles.

Με μια αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει μια επιλογή από εικόνες που τραβήχτηκαν στο Λίβερπουλ, οι οποίες δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ δημόσια, το Εθνικό Μουσείο του Λίβερπουλ τιμά τη Λίντα ΜακΚάρτνεϋ, τη φωτογράφο που όσο λίγοι βρέθηκαν δίπλα στο διάσημο συγκρότημα των Μπιτλς. Η Λίντα ΜακΚάρτνεϋ, σύζυγος του Πολ, που έφυγε από τη ζωή το 1998 χτυπημένη από καρκίνο, ήταν επαγγελματίας φωτογράφος. Είχε στρέψει τον φακό της στη ροκ αντικουλτούρα της δεκαετίας του 1960.

Η έκθεση “Linda McCartney Retrospective” στην Walker Art Gallery δίνει την ευκαιρία για ένα προσωπικό βλέμμα στη ζωή πασίγνωστων ροκ σούπερσταρ, όπως ο Τζίμι Χέντριξ και ο Μικ Τζάγκερ. Αναδεικνύει, παράλληλα, το ταλέντο της Λίντα ως φωτογράφου, το οποίο συχνά επισκιαζόταν από τη μουσική προσωπικότητα του συζύγου της. Με αυτήν την έκθεση, ο Πολ ελπίζει να αποκαταστήσει τη φήμη της και βοήθησε μαζί με τις κόρες τους, Στέλλα και Μαίρη, στην οργάνωσή της.

Από τις εικονικές της απεικονίσεις της μουσικής σκηνής της δεκαετίας του 1960, μέχρι την οικογενειακή ζωή με τον Πολ, η Λίντα συνέλαβε ολόκληρο τον κόσμο της ποπ σκηνής.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερες από 250 εξαιρετικές εικόνες που αποκαλύπτουν ότι ήταν μια παραγωγική φωτογράφος και πώς είχε μεγάλη αγάπη για τον φυσικό κόσμο, σουρεαλιστικό αίσθημα του χιούμορ και ένα εξαιρετικό μάτι στην αυθόρμητη σύλληψη που έδωσε στη δουλειά της ένα ασύγκριτο στυλ.

Η  Λίντα ΜακΚάρτνεϋ, το 1968, έγραψε ιστορία καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα φωτογράφος με έργο της στο εξώφυλλο του Rolling Stone (μια εμβληματική φωτογραφία του Έρικ Κλάπτον). Μετά από λιγότερο από μια δεκαετία, η ίδια και ο Πολ εμφανίστηκαν στο εξώφυλλο του περιοδικού ως νιόπαντροι, και η Λίντα έγινε η πρώτη φωτογράφος που φωτογράφισε για το εξώφυλλο του Rolling Stone και, ταυτοχρόνως, εμφανιζόταν και στη φωτογραφία.

The Beatles at Brian Epstein’s home in Belgravia at the launch of Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band, London, 1967.

Brian Jones and Mick Jagger, Hudson River, New York, 1966.

Paul and family, Liverpool, 1978.

Lucky Spot in Daisy Field, 1985.

Paul, Stella and James. Scotland, 1982.

Πηγή: elculture.gr (Αργυρώ Μποζώνη)

You May Also Like

Έκθεση με έργα καλλιτεχνών από Κύπρο, Ελλάδα και Ρουμανία

Έκθεση σύγχρονης τέχνης με έργα νέων καλλιτεχνών από την Κύπρο,την Ελλάδα και τη Ρουμανία θα ...

Macro Art Photography Awards: O αδιόρατος μικρόκοσμος των κήπων

Tα φτερά μιας πεταλούδας, η σπειροειδής μορφή του φυτού Passiflora και ο κορμός ενός ...

“Picture Perfect” από την SRSLYyours Ensemble

Η σύνδεσή μας είναι πλέον επιτυχής. Γνωρίστε τη Λέα, τον Μαξ και τη Μία, ...

Διάλεξη: Άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Ελ Γκρέκο

Διάλεξη με θέμα «Μερικά πρόσθετα στοιχεία για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο» θα δώσει ο δρ ...

Ο πολιτισμός σπάει τα πολιτικά αδιέξοδα

Έργα των Ιωάννη Κισσονέργη, Αδαμάντιου Διαμαντή, Νίκου Νικολαΐδη και βεβαίως του Πολ Γεωργίου καλωσορίζουν ...

Το χρώμα στην ποίηση του Πασιαρδή

Για τις «χρωματικές αξίες στην ποίηση του Μιχάλη Πασιαρδή» μίλησε στις 18 Μαρτίου ο ...

X