Λογοθέτης: «Η ταινία μου ρίχνεται από τον γενικό σας ελεγκτή σε ένα πολιτικό παιχνίδι»

Γράφει ο Γιάννης Σεϊτανίδης

Η διαρροή ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Ελεγκτική Υπηρεσία για το σχέδιο στήριξης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, με τα ευρήματα σύμφωνα με την ίδια διαρροή να παραπέμπουν σε κακώς κείμενα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παραγωγών της ταινίας «Ζίου Ζίτσου» (σ.σ. στη διαρροή φωτογραφίζεται η παραγωγή της ταινίας) στην οποία πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Νίκολας Κέιτζ. Οι παραγωγοί μιλούν για ενέργειες του γενικού ελεγκτή που υπονομεύουν την προσέλκυση επενδύσεων και το χτίσιμο κινηματογραφικής βιομηχανίας στη χώρα.

Ειδικότερα, οι παραγωγοί της ταινίας, Κρις Οικονομίδης και Δημήτρης Λογοθέτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας αποκάλυψαν ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από το Σχέδιο Κάλυψης Δαπανών Ταινιών, γεγονός που έχει ανεβάσει το κόστος της χρηματοδότησης της ταινίας.

«Η ταινία μου ρίχνεται από τον γενικό σας ελεγκτή σε ένα πολιτικό παιχνίδι, και η ακεραιότητα των συνεργατών μου και των παραγωγών μου λανθασμένα αμφισβητείται», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λογοθέτης.

Ο ομογενής σκηνοθέτης και παραγωγός Δημήτρης Λογοθέτης βρίσκεται στην Κύπρο για το στήσιμο της παραγωγής της ταινίας «Man of War». Χθες Τετάρτη συνεδρίασε η Επιτροπή Ταινιών της Cyprus Invest για τη χορήγηση Πιστοποιητικού Κάλυψης Δαπανών της νέας ταινίας.

«Διερωτώμαι με τι σκίαση μυαλού η επιτροπή αυτή έχει συνεδριάσει σήμερα, όταν ο γενικός ελεγκτής τοποθετείται με ένα κρυπτογενή τρόπο μόλις μερικές ώρες πριν τη συνεδρία της. Είναι, νομίζετε, αυτό τυχαίο; Απλά τορπιλίζει για ακόμη μία φορά την προοπτική της χώρας μας να πάρει μπρος», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Οικονομίδης.

Παράλληλα σημείωσε ότι «κάνεις από τους παραγωγούς ή ηθοποιούς ή επενδυτές έχουν οποιαδήποτε σχέση με τα διαβατήρια, καθότι ουδείς ζήτησε μία τέτοια παροχή», και κάλεσε τον γενικό ελεγκτή να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα την έκθεσή του.

«Εμείς θα τοποθετηθούμε άμεσα σε όλες τις θέσεις του», τόνισε ο κ. Οικονομίδης.

You May Also Like

«Γίγας της αμερικανικής μουσικής» ο Μπομπ Ντίλαν

Κάτοχος ενός «Μεταλλίου της Ελευθερίας» είναι από την Τρίτη 29 Μαΐου ο Μπομπ Ντίλαν, ...

Τελευταίες προβολές στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, που παρουσίασε μία ολόκληρη εβδομάδα προβολών ντοκιμαντέρ, ολοκληρώνεται ...

Συζήτηση στη Βουλή: Δικαίωμα στα… δικαιώματα

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη μη είσπραξη των πνευματικών και συγγενικών τους δικαιωμάτων φαίνεται ...

Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ για το 2021

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είναι στην ευχάριστη θέση ...

Έκθεση «Τραύμα και Θεραπεία»: Να πάτε, Να πάτε

Του Ζήνωνα Σιερεπεκλή Μιάμιση ώρα χρειάζεται. Τρεις μετ’ επιστροφής. Για τους Λευκωσιάτες βέβαια και ...

Παρουσιάσθηκε η υπό αποκατάσταση σαρκοφάγος του Τουταγχαμών

Η Αίγυπτος παρουσίασε σήμερα τη χρυσή σαρκοφάγο του Φαραώ Τουταγχαμών, που υποβάλλεται σε εργασίες ...

X