Σημαντική Ανακοίνωση – Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ 2020 και 2021

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει τα ακόλουθα σε σχέση με το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ:

Έχοντας συγκεντρώσει την πληροφόρηση για το πώς επηρεάστηκαν οι επιχορηγούμενοι θίασοι από τα τελευταία μέτρα και μελετήσει την κατάσταση, πάντα στο πλαίσιο των νόμιμων διαδικασιών και με στόχο:

• τη στήριξη των Ανθρώπων του Θεάτρου
• τη διασφάλιση της λειτουργίας των Θεατρικών Φορέων
• αλλά και τη διασφάλιση πως θα προσφερθεί το επιχορηγημένο από το κράτος θεατρικό προϊόν στο Κοινό, στο μέτρο του εφικτού,
και εφόσον οι Φορείς είναι εκ των πραγμάτων κλειστοί για το κοινό ως τις 31.12.2020, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΟΚ σε χθεσινή συνεδρία του αρ. 39/2020 (1019) της 15ης Δεκεμβρίου 2020, αποφάσισε τα ακόλουθα:

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΕΛΗ 2020:

1. Οι Φορείς που έχουν επιχορηγηθεί στο πλαίσιο του ΘΥΜΕΛΗ 2020 και δεν έχουν συμπληρώσει ήδη τον κύκλο παραγωγών τους αλλά έκαναν πρεμιέρα τώρα ή προγραμμάτισαν πρεμιέρα το Δεκέμβριο, καλούνται να τιμήσουν τα συμβόλαια με τους συνεργάτες τους και, εφόσον ήταν έτοιμοι ή έκαναν πρεμιέρα, θα λάβουν:

α. τις πρώτες δύο δόσεις χορηγίας, δηλαδή το 75% όπως προνοεί το ΘΥΜΕΛΗ

β. την τρίτη δόση, δηλαδή το τελευταίο 25% υπό τη μορφή έκτακτης στήριξης λόγω της απαγόρευσης παραστάσεων από το σχετικό Διάταγμα, όταν παραδώσουν τον απολογισμό τους προκειμένου να τιμήσουν τις υποχρεώσεις με τους συνεργάτες τους.

Ο απολογισμός μπορεί να υποβληθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτόν και όποιες παραστάσεις θα γίνουν μέσα στους πρώτους δύο μήνες του 2021. Η ημερομηνία αυτή είναι και η ημερομηνία κατά την οποία θα κλείσουν οριστικά όλες οι πληρωμές του ΘΥΜΕΛΗ 2020 από μέρους του ΘΟΚ (δεν θα μπορούν να γίνουν δεκτές αναβολές). Διαδικτυακές παραστάσεις μπορούν να συμπεριληφθούν στον απολογισμό, με τα κατάλληλα αποδεικτικά θεατών, εισιτηρίων, εισπράξεων κλπ.

2. O ΘΟΚ θα ανακοινώσει εντός του 2021 αλλαγή στον τρόπο ελέγχου του ΘΥΜΕΛΗ που να λαμβάνει υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας. Ο έλεγχος θα αφορά ενδεχομένως τα στοιχεία του 2019 και 2020. Και τούτο ώστε να διασφαλιστεί η καλή αξιοποίηση και ο σωστός έλεγχος των κρατικών κονδυλίων, προς όφελος του Θεάτρου λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε.

ΓΙΑ ΘΥΜΕΛΗ 2021:

3. Δίνεται παράταση για αποδοχή ή απόρριψη των προτάσεων που εγκρίθηκαν στο ΘΥΜΕΛΗ 2021 ως τις 18.1.2021 (αντί στις 31.12.2020) ώστε να μπορέσουν οι Φορείς να έχουν πληρέστερη εικόνα της κατάστασης που δημιουργείται λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

4. Όσοι Φορείς αποδεχθούν χορηγία για το Α’ εξάμηνο 2021 μπορούν να υλοποιήσουν και να ολοκληρώσουν τις παραγωγές τους οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο 2021, νοουμένου ότι θα υποβάλουν το νέο προγραμματισμό μέχρι τον Απρίλιο του 2021.

Ο ΘΟΚ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να είναι σε άμεση επικοινωνία με τους Φορείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού οι τεράστιες προκλήσεις που παρουσιάζονται ένεκα της πανδημίας.

Παράλληλα, καλεί το κοινό, παρά τις αντιξοότητες να παραμείνει σε επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς κατά τους οποίους καθίσταται ακόμα πιο σημαντική η φροντίδα του πνεύματος.

You May Also Like

Παρ’όλα αυτά καταλήγουμε εδώ /Bizim Kütüphane (Η Βιβλιοθήκη μας)

  Στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 και το πρότζεκτ Terra Mediterranea: ...

Συμπόσιο Χορού για την Διεθνή Ημέρα Χορού

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου [ΚΚΔΙΘ] είναι ανάμεσα στα 90+ εθνικά κέντρα ...

Στοχεύει σε δίσκο το 2013 ο Roger Waters

Nέο υλικό αλλά και τραγούδια που έχει γράψει στη διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων ...

Συνεχίζονται οι Live Jazz Wednesdays στο Library Bar

Μετά απο ένα πολύ επιτυχημένο Σεπτέμβρη για τις ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΤΖΑΖ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ, το Library ...

Πρόσκληση από την Ιταλία στη Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ

Πρόσκληση στην ορχήστρα της ΕΡΤ να δώσει συναυλίες στην Ιταλία απευθύνουν οι διοργανωτές πολιτιστικών ...

«Σεραφίνα»: Ένα έργο καρδιογράφημα

Η ηθοποιός Ευαγγελία Ονουφρίου μίλησε στο ραδιόφωνο «Πολίτης 107,6» και στην πολιτιστική εκπομπή «Τι ...

X