Τα νέα μέτρα μας κλείνουν ξανά με έμμεσο τρόπο, λέει ο Διευθυντής του Παττίχειου Θεάτρου Λεμεσού.

Η επαναλειτουργία των θεάτρων στη Λεμεσό και Πάφο, στη βάση των νέων οριζόντιων μέτρων, δεν αλλάζει τη δύσκολη κατάσταση στην οποίαν έχουν περιέλθει λόγω της πανδημίας, με τον Διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, Βάσο Αργυρίδη, να δηλώνει στο ΚΥΠΕ πως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00, αποτρέπει την όποια παράσταση τις καθημερινές.

«Είναι σαν να μας έχουν κλείσει ξανά με έμμεσο τρόπο», ανέφερε ο κ. Αργυρίδης, προσθέτοντας ότι πέραν από το οικονομικό πλήγμα που έχει δημιουργηθεί για τα θέατρα, βασικότερο πρόβλημα είναι η αδυναμία προγραμματισμού για το 2021.

«Αυτό είναι πιο κρίσιμο και από τη λειτουργία με το 50% της χωρητικότητας, αφού βρίσκουμε τρόπους για κάποιες βιώσιμες παραγωγές χαμηλού κόστους» είπε και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε με σιγουριά για τις επόμενες παραστάσεις, χωρίς να ξέρουμε τι ανακοινώσεις θα έχουμε μετά τα Χριστούγεννα. Είμαστε στο περίπου, στη διαδικασία ακυρώσεων και μεταθέσεων σε άλλες ημερομηνίες».

Λέγοντας πως ο κόσμος έχει κουραστεί με την όλη κατάσταση, ο Βάσος Αργυρίδης διερωτήθηκε «με ποια όρεξη θα έρθει να δει μια παράσταση όταν θα νιώθει την πίεση πως πρέπει να είναι σπίτι του στις 21:00;»

Ερωτηθείς σχετικά, ο Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού ανέφερε πως το πλήγμα για τον Πολιτισμό συνεχίζει να είναι τεράστιο λόγω των περιορισμών, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας πολλοί καλλιτέχνες, «οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν, αφού είναι χωρίς δουλειά εδώ και μήνες».

Την ίδια ώρα είπε πως υπάρχουν ερωτήματα που οι άνθρωποι του Πολιτισμού θα ήθελαν να θέσουν ενώπιον της επιδημιολογικής ομάδας, υποδεικνύοντας πως «ουδέποτε επικοινώνησαν μαζί μας για να μας ακούσουν» ενώ σημείωσε πως, από τον Μάρτιο, δεν υπάρχουν αναφορές από τις ιχνηλατήσεις που να συνδέουν περιστατικά κορωνοϊού με παραστάσεις και θέατρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΗΦ

You May Also Like

ReInHerit στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου εξασφάλισε το πρόγραμμα με τίτλο “Redefining the Future ...

Ετήσια έκθεση φοιτητών και μαθητών της Σχολής Αιγαία

Χρώμα, έμπνευση, δημιουργία, σύγχρονη προσέγγιση, διαφορετικότητα και εξέλιξη χαρακτηρίζουν την φετινή έκθεση της Σχολής ...

“Λάμπρος” της Μυρτούς Παπαχριστοφόρου από το Rialto Theatre Live

Α ναι. Θα τα ζούσα όλα, ξανά, απ’ την αρχή! Όλα μπορούσαν να χαθούν ...

Αμικέκο: παράσταση με μία κούκλα, πολλή μουσική και καθόλου λέξεις

Η διεθνώς βραβευμένη θεατρική ομάδα «Canicula Puppets» υποδέχεται το νέο έτος με την παράστασή ...

Isnotgallery | «Έχεις καινούρια σχέδια;»

«Έχεις καινούρια σχέδια;» Τριάντα πέντε καλλιτέχνες απαντούν «ναι» και παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην ...

Βενετία: Με μάσκα και τεστ το 1ο κινηματογραφικό φεστιβάλ με φυσική παρουσία

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό event της εποχή του κορονοϊού ...

X