Τα νέα μέτρα μας κλείνουν ξανά με έμμεσο τρόπο, λέει ο Διευθυντής του Παττίχειου Θεάτρου Λεμεσού.

Η επαναλειτουργία των θεάτρων στη Λεμεσό και Πάφο, στη βάση των νέων οριζόντιων μέτρων, δεν αλλάζει τη δύσκολη κατάσταση στην οποίαν έχουν περιέλθει λόγω της πανδημίας, με τον Διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, Βάσο Αργυρίδη, να δηλώνει στο ΚΥΠΕ πως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00, αποτρέπει την όποια παράσταση τις καθημερινές.

«Είναι σαν να μας έχουν κλείσει ξανά με έμμεσο τρόπο», ανέφερε ο κ. Αργυρίδης, προσθέτοντας ότι πέραν από το οικονομικό πλήγμα που έχει δημιουργηθεί για τα θέατρα, βασικότερο πρόβλημα είναι η αδυναμία προγραμματισμού για το 2021.

«Αυτό είναι πιο κρίσιμο και από τη λειτουργία με το 50% της χωρητικότητας, αφού βρίσκουμε τρόπους για κάποιες βιώσιμες παραγωγές χαμηλού κόστους» είπε και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε με σιγουριά για τις επόμενες παραστάσεις, χωρίς να ξέρουμε τι ανακοινώσεις θα έχουμε μετά τα Χριστούγεννα. Είμαστε στο περίπου, στη διαδικασία ακυρώσεων και μεταθέσεων σε άλλες ημερομηνίες».

Λέγοντας πως ο κόσμος έχει κουραστεί με την όλη κατάσταση, ο Βάσος Αργυρίδης διερωτήθηκε «με ποια όρεξη θα έρθει να δει μια παράσταση όταν θα νιώθει την πίεση πως πρέπει να είναι σπίτι του στις 21:00;»

Ερωτηθείς σχετικά, ο Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού ανέφερε πως το πλήγμα για τον Πολιτισμό συνεχίζει να είναι τεράστιο λόγω των περιορισμών, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας πολλοί καλλιτέχνες, «οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν, αφού είναι χωρίς δουλειά εδώ και μήνες».

Την ίδια ώρα είπε πως υπάρχουν ερωτήματα που οι άνθρωποι του Πολιτισμού θα ήθελαν να θέσουν ενώπιον της επιδημιολογικής ομάδας, υποδεικνύοντας πως «ουδέποτε επικοινώνησαν μαζί μας για να μας ακούσουν» ενώ σημείωσε πως, από τον Μάρτιο, δεν υπάρχουν αναφορές από τις ιχνηλατήσεις που να συνδέουν περιστατικά κορωνοϊού με παραστάσεις και θέατρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΗΦ

You May Also Like

Ο νέος θίασος του ΘΟΚ /2014-2015

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 24 ηθοποιών που θα απαρτίζουν τον θίασο του ΘΟΚ για ...

Περφόρμανς της Maria Hassabi στο ΜοΜΑ

Η καλλιτέχνης και χορογράφος Mαρία Χασάπη [Maria Hassabi] παρουσιάζει το νέο της έργο με ...

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Εκδηλώσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό

Με τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις σήμερα, τη Δευτέρα και την Τρίτη γιορτάζεται και στην Κύπρο ...

Σε ψηφιακή τελετή η απονομή των βραβείων Tony του Μπρόντγουεϊ

Τα βραβεία Tony, η ετήσια εκδήλωση προς τιμή των καλύτερων του θεάτρου στο Μπρόντγουεϊ, ...

Νέα ατομική έκθεση του Νικόλα Αντωνίου στην Alpha C.K. Art Gallery

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του Κύπριου ζωγράφου Νικόλα Αντωνίου με ...

Lonesome West / Martin McDonagh / ΕΘΑΛ

Η ΕΘΑΛ ξεκινά την θεατρική περίοδο 2015/2016 με ένα ακόμη έργο του πολυβραβευμένου θεατρικού-και ...

X