Τέσσερα μουσεία στις ΗΠΑ που ολοκληρώθηκαν μέσα σε μια δύσκολη χρονιά

Μπορεί αυτή να είναι μία από τις πιο δύσκολες χρονιές για τα μουσεία σε όλο τον κόσμο, αλλά είναι παρήγορο ότι τέσσερα νέα μουσεία ολοκληρώθηκαν στις ΗΠΑ στη Βιρτζίνια, το Κολοράντο, την Οκλαχόμα και το Σιάτλ.

Και τα τέσσερα αυτά μουσεία φιλοδοξούν φυσικά να αποκτήσουν παναμερικανική αίγλη αλλά πρωτίστως να παίξουν ένα κομβικό ρόλο στην κοινωνική ζωή κάθε πολιτείας και να γίνουν το επίκεντρο της πολιτιστικής και κοινοτικής ζωής και δραστηριότητας.

Τα έργα ολοκληρώθηκαν μέσα σε μια χρονιά που εμπόδισε πολλά έργα παγκοσμίως να ολοκληρωθούν, οπότε με τη σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού θα εμφανίσουν και τα προγράμματα τους με τα οποία θέλουν να συνδέσουν τη σύγχρονη ζωή με τις παγκόσμιες κουλτούρες, την προσβασιμότητα και την ιστορία της ηπείρου.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ.
Το Εθνικό Μουσείο του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένα μονολιθικό κτήριο με εξωτερικό χάλυβα με καθρέφτη που αντανακλά τη φύση από την οποία περιβάλλεται στη βουκολική στρατιωτική εγκατάσταση Fort Belvoir στη Βιρτζίνια. Είναι το πρώτο στην Αμερική αφιερωμένο στην παλαιότερη στρατιωτική θητεία της χώρας.
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ
Σχεδόν 17.000 πτερύγια αλουμινίου καλύπτουν το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Οκλαχόμα, σχεδιασμένο από τη Rand Eliot Architecture, και σχηματίζουν μια οροφή με ζιγκ-ζαγκ. Φιλοδοξεί να γίνει το νέο ορόσημο για την πόλη, και αντικαθιστά την προηγούμενη έδρα του μουσείου στο State Fair Park της Οκλαχόμα Σίτι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ
Η αμερικανική εταιρεία Diller Scofidio + Renfro δημιούργησε αυτή τη χρονιά το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Μουσείο των ΗΠΑ στο Κολοράντο, με σκοπό να γίνει ένα από τα πιο προσβάσιμα κτίρια στον κόσμο. Το μουσείο, το οποίο αποτελείται από τέσσερις πτέρυγες με επένδυση αλουμινίου, είναι οργανωμένο έτσι ώστε οι επισκέπτες να ανεβαίνουν στο ανώτερο επίπεδο του μουσείου με ανελκυστήρα και να μετακινούνται σταδιακά μέσα από τις γκαλερί σε μια μεγάλη, σπειροειδή ράμπα.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΣΙΑΤΛ ΑΠΟ ΤΟΥΣ LMN ARCHITECTS

Το αμερικανικό στούντιο LMN Architects ανακαίνισε και επέκτεινε το από τη δεκαετία του 1930, σε στιλ αρ ντεκό, Seattle Asian Art Museum. Φροντίζοντας να διατηρήσει την «αρχιτεκτονική κληρονομιά του ιστορικού κτηρίου», η εταιρεία επέλεξε γυαλί, χάλυβα και σκυρόδεμα για την επέκταση που είναι εντυπωσιακή χωρίς να καλύπτει τα παλαιά αρχιτεκτονικά στοιχεία.

elculture.gr (Αργυρώ Μποζώνη)

You May Also Like

Εικόνες από την έκθεση EcoArt στους Εφτά Άη Γιώρκηες

Επτά διεθνείς καλλιτέχνες προσκλήθηκαν από τον επιμελητή Καθ. Hermann Pitz για να δημιουργήσουν έργα ...

Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου: Επιστρέφει αλλά σε ανοιχτούς χώρους

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, το μεγαλύτερο παγκοσμίως καλλιτεχνικό γεγονός ζωντανού θεάματος, θα διεξαχθεί ...

«The Balloon» του Βασίλη Χριστοφή

Η Γκαλερί Αποκάλυψη φιλοξενεί τη δεύτερη ατομική έκθεση του εικαστικού Βασίλη Χριστοφή, με τίτλο «The ...

Ταινίες της Jumana Manna στο The Island Club

Τρεις ταινίες της Παλαιστίνιας καλλιτέχνη Jumana Manna προβάλλει στις 24 Ιανουαρίου το The Island ...

Open Call: 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Ισμαηλίας

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι έχουν λάβει ενημέρωση από ...

Ειδικές ξεναγήσεις στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Το μήνα Απρίλιο η Λεβέντειος Πινακοθήκη σε προσκαλεί σε τρεις ειδικές ξεναγήσεις, με διαφορετική ...

X