The Umbrella Project από το Bomba Picnic

Μια συλλογική έκθεση εικονογράφησης για “παιδιά” όλων των ηλικιών επιμελημένη από το Bomba Picnic

Απομακρυσμένη από την ιδέα της “απλοϊστικής” ή και “χαριτωμένης” τέχνης που απευθύνεται συνήθως σε παιδιά, η ιδέα του The Umbrella Project είναι να δώσει μια πρόσκληση στους θεατές κάθε ηλικίας να εξερευνήσουν, να αναρωτηθούν, να εκπλαγούν και να μάθουν μεσα από τα έργα.

Η ομάδα που συμμετέχει στην έκθεση αποτελείται από 5 καλλιτέχνες που προέρχονται από διαφορετικούς τομείς των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών:

H Λάρα Άλφα ασχολείται με το σχεδιασμό εσωτερικού χώρου, επίπλων και εκθέσεων και συνεργάζεται συχνά με αρχιτέκτονες: Στο Umbrella Project παρουσιαζει μια σειρά απο λεπτομερείς συνθέσεις από χαρτί και μεικτά υλικά στο θέμα των ενδημικών φυτών της Κυπρου και ειδικά των φαγώσιμων φυτών όπως τα έχει γνωρίσει από τον τροφοσυλλέκτη πατέρα της.

Η Ευφροσύνη Μαύρου είναι μια νέα εικονογράφος που έχει στο παρελθόν ασχοληθεί με το σχεδιασμό μόδας, σκηνικών θεάτρου και κατασκευών από υφάσματα. Για την έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από παιδικά πορτραίτα βλέποντας το θέμα της μάσκας με παιχνιδιάρικο τρόπο και παραδοσιακές τεχνικές εικονογράφησης.

Η Andel Olivier είναι μια καλλιτέχνης από τη Νότιο Αφρική η οποία πέρασε τα τελευταία 4 χρονια στην Κύπρο. Στη δουλειά της πειραματίζεται και με αφηρημένα μοτίβα και με “naive” στυλιζαρισμένα πορτραίτα και νεκρές φύσεις με κύριο χαρακτηριστικό την αμεσότητα στην χρήση της μπογιάς και τα εκρηκτικά χρώματα. Για τη συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από αφηρημένα κομμάτια με παιχνιδιάρικο χαρακτήρα.

Η Σοφία Σχίζα είναι μια καλλιτέχνης που δουλεύει κυρίως με αφηρημένα γεωμετρικά στοιχεία. Eμπνευσμένη από το μεσογειακό τοπίο και τους άνθρωπους του, τα περιγράφει στο χαρτι με τολμηρές, απλες πινελιές και καθαρά χρώματα. Η δουλειά της έχει μια έντονη έμφαση στο χειροποίητο στοιχείο.

Τέλος, η Χρύσω Χαραλάμπους είναι μια νέα εικονογράφος της οποίας το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο (Το Πουλόβερ, Δημήτρης Μπασλάμ και Χρύσω Χαραλάμπους, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) έχει προταθεί για διάφορα βραβεία και συμπεριληφθεί στο White Ravens 2020 Catalogue. Η δουλειά της Χρύσως διακρίνεται από εκρηκτικά χρώματα και υφές που ξετυλίγονται σε στρώματα.

Στην έκθεση θα συμπεριληφθούν αυθεντικά έργα και limited edition art prints (giclee prints).

Με το Umbrella Project το εναλλακτικό παιδικό κατάστημα Bomba Picnic εγκαινιάζει τη χρήση του ημι-ανεξάρτητου χώρου του ως γκαλερί εικονογράφησης και πολυχώρο εργαστηρίων.

Η έκθεση θα είναι σε προβολή από την Παρασκευή 11/12/20 στις 5 μ.μ. και θα μένει ανοικτή κατα την διάρκεια των ωρών λειτουργίας του καταστήματος.

Λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ αυτές τις μέρες δεν θα υπάρξουν εγκαίνια και θα ακολουθείται το πρωτόκολλο πρόληψης της πανδημίας όπως βρίσκεται σε ισχύ.

Τα έργα επίσης θα βρίσκονται και διαθέσιμα στο διαδικτυακό κατάστημα του Bomba Picnic.

You May Also Like

Θεματικές προβολές και εκδηλώσεις στο ISFFC

Η φετινή, δέκατη επετειακή έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2020, ετοιμάζεται ...

Έκθεση τελειόφοιτων φοιτητών στο Point

Η έκθεση των τελειόφοιτων φοιτητών του προγράμματος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας φιλοξενείται αυτήν τη χρονιά από ...

Rialto Theatre Live: Μια καινούρια δράση του Θεάτρου Ριάλτο

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες για την κοινωνία και τον χώρο του πολιτισμού, το ...

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: Μουσική στα Θέατρα της Κύπρου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου επιστρέφει στα θέατρα της Κύπρου σε Πάφο, Λάρνακα και Λεμεσό, ...

Έκθεση του Γιάννη Σακέλλη στη Λεμεσό

«Fener/Φανάρι – το κυοφορούμενο φως» είναι ο τίτλος έκθεσης του Γιάννη Σακέλλη, που πραγματοποιείται ...

Έξι κορυφαίοι άνθρωποι των Γραμμάτων, επίτιμα μέλη του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής

Η απονομή του τίτλου του επίτιμου μέλους του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής (Ο.Λ.Κ.)  έγινε ...

X