ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ| Στον καιρό των κορώνων

«Το εμβόλιο έρχεται για να μας προστατέψει από τον νέο κορωνοϊό. Η πανδημία όμως κάποια στιγμή θα περάσει. Τι εμβόλια χρειάζονται για τις κοινωνικές, ιδεολογικές, πνευματικές ασθένειες που επωάζονται στο νησί μας;» Στην ειδική έκδοση της Πρωτοχρονιάς, το «Παράθυρο» ζητά από ανθρώπους του πολιτισμού και ακαδημαϊκούς να δώσουν τη δική τους ερμηνεία  

Γράφει η Κατερίνα Ηλιάδη, Δημοσιογράφος

Ήδη μετράμε παράπλευρες απώλειες στον πόλεμο του αλόγου με τη λογική στην κορωνοεποχή των απατεώνων. Αργά ή γρήγορα το εμβόλιο τού κορωνοϊού θα μας σώσει από την πανδημία και τέλος καλό όλα καλά, σε ό,τι αφορά τα λοκντάουν, τα κέρφιου, τις παράνομες γύρες, τα μυστικά τραπέζια, τους επιδεικτικούς εκκλησιασμούς, τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, που κανονικά δεν θα πρέπει να έκλεισαν τα καλύτερα τα σπίτια κατά το σωτήριο 2020, αφού είχαν/έχουν περιοριστεί ή/και κοπεί λόγω SARS-CoV-2.

Οι εντιμότατοι φίλοι μας, που τόσα χρόνια μαζί τα πίναμε και χώρια μεγαλώναμε, τελικά ήταν άλλοι. Μουτζαχεντίν της νεοφυτίασης και των θεωριών του Αστερίξ και Οβελίξ, κωστρικοφοβικοί, κρυπτοαρνητές. Με αναστηλωμένα βυζιά, φουσκωμένα χείλια, πομπαρισμένα όσο τόσο μάγουλα –που ό,τι τους δώσουν σε «ινστιτούτο», ομοιοπαθητικάδικο και εναλλακτικερί, το πίνουν μονορούφι– μάς βγήκαν αντιεμβολιαστές γιατί λέει δεν έχουν γίνει ικανοποιητικές δοκιμές και μπορεί να εμφανιστούν παρενέργειες. Ποιες παρενέργειες αγάπη μου, που –χαλλόου– έχεις βγάλει ουρά από τα χάπια και τα αντιβιοτικά και τα συμπληρώματα.

Είναι και οι αξιολάτρευτοι οικείοι μας που κατατρομοκρατήθηκαν από τα τσιπς (όχι του ξιδιού) του Γκέιτς, που να μην σώσει και μας κάνει ρομποτάκια, άβουλα ανθρωπάκια – διότι τώρα είμαστε αδρώποι με τα όλα μας. Στόχος του Μπιλ, του Σόρος, της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ είναι να παρακολουθούν τον Γιώρκο της Κάκας και να έχουν έγνοια για το τι σκαρώνει με την Μαρικκού ‘που τα Λεύκαρα. Επιπλέον είναι τα έργα και αι ημέραι των ορφανών της αυγής, που συντονίζονται μέσω του ευλογημένου και αβλαβούς 4G και καίνε χριστουγεννιάτικα δέντρα με αστέρια λαμπρά στην κορυφή, διότι καμουφλαρισμένες αντένες του τρισκατάρατου και βλαβερού 5G είναι, γατάκια.

Αμάν αυτό το απλανές γυάλινο βλέμμα και το αμήχανο χαμόγελο των παιδιών των λουλουδιών και των καρπών των ερώτων των πέρα πέρα κάμπων που είναι οι ελιές, που μεγαλώσανε, καλοσπουδάσανε, και γίνανε σκυφτόπουλα των πανέξυπνων κινητών, χωρίς δουλειές. Η νέα γενιά, που ζει αναγκαστικά στα σπίτια των ηττημένων γονιών, με χαρτζιλίκκι που –στην οδό ΟΕΒ στον αριθμό μηδέν– το έχουν βαφτίσει μισθό, χωρίς χωροχρόνο για τεμπελιά κι ανεμελιά κι ονειροπόληση. Οι αυριανοί διαχειριστές του τόπου –ανόρεκτοι, ανονείρευτοι, αλάθητοι, ατσαλάκωτοι, αναμάρτητοι, αλάσπωτοι, άβρεχτοι, αμίλητοι, απερπάτητοι– αμπόλιαστοι με ελπίδα.

Και ύστερα ήρθαν οι άσπιλοι και οι αμόλυντοι, οι κοζανοστραλγοί και οι αμιζάρωτοι, οι καθαραχεράκηδες και οι αθωοπεριστεράκηδες, οι προϋπολογισεισμικοί και οι προϋπολογισυστημικοί, που ξεκίνησαν για να συμπαρασταθούν στον λαό που περνά τού κορωνοϊού του τον τάραχο, και κατέληξαν στη Φακελομαχία: Φακελολάτρες vs Φακελοκλάστες… με γκεστ σταρ τον καλό καραβοκύρη του #ΤιτανικούCy να χωρίζει τους λοστρόμους από τους μούτσους στοχεύοντας τον καλοφάγωτο αταξίδευτο του μικρού καραβιού.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι διδάσκαλοι του γένους, που δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν ότι δεν είναι καλό το μάθημα της τηλεκπαίδευσης, αλλά δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούν τα μαθήματα κατά τις διακοπές και τις αργίες, διότι τελικά είναι καλό το μάθημα που γίνεται online. Και έχουν ριχτεί στον ανένδοτο αγώνα για ακύρωση των εξετάσεων των τετραμήνων – Δεν Ξεχνώ τον Επίτροπο Ορεινών Λουκανίκων και Ζιβανίας. Τουλάχιστον δεν κάνει κρύο στο νησί –κρύο δεν έκανε ποτέ– γι’ αυτό και τελικά δεν χρειάστηκαν οι κουβερτούλες του υπουργού Πολιτισμού των 200 ευρώ από την Επανάσταση του 1821.

Πολυαγαπημένη μας Pfizer, καρτερούμεν μέραν νύχταν το εμβόλιο για την ανοησία της αγέλης.

 

 

You May Also Like

Σ’ όσους είναι στα κελιά

ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΙΞΗΣ | ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ #1 Γράφει η Στέργια Κάββαλου / εικονογραφεί ο Γιώργος Μυλωνάς ...

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ| Εμβόλιο οι αόρατοι και οι αφανείς

Γράφει ο Τάκης Χατζηδημητρίου, Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Οι ρίζες του κοινωνικού ...

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ| Ας προσεγγίσουμε τον κόσμο ως ευγενείς

Γράφει η Άρτεμις Χρυσοστομίδου, Συγγραφέας Στρατιές επιστημόνων παλεύουν να μεταφέρουν μέσα από μερικά κυβικά ...

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ| Μεταρρύθμιση στον πολιτισμό

Γράφει ο Γλαύκος Κουμίδης, Εικαστικός Ας μην τι άλλο η πανδημία επιβεβαίωσε με δραματικό ...

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ| Η πολιτισμική ανοσία της αγέλης

Γράφει ο Σταύρος Χριστοδούλου, Συγγραφέας Ωραία θα ήταν αν οι κοινωνικές παθογένειες θεραπεύονταν με ...

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ | Αντίδοτο η παιδεία

Γράφει ο Παναγιώτης Σταυρινίδης, Αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Είναι προφανές ότι οι ...

X