Αναβολή της Art Basel για τον Σεπτέμβριο

Άλλο ένα πλήγμα για την Art Basel και τoν ιδιοκτήτη της, τον όμιλο MCH Group. Λόγω της πανδημίας, οι οργανωτές ανέβαλαν για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο την κύρια έκθεση τέχνης στην Ελβετία. Πλέον, η κύρια έκθεση – φυσιoλογικά λαμβάνει χώρα κάθε Ιούνιο – προγραμματίζεται για τις 23 με 26 Σεπτεμβρίου 2021. Πέρυσι, τόσο η έκθεση στη Βασιλεία της Ελβετίας όσο και στο Miami Beach ακυρώθηκαν.

«Αν και η πρώτη φάση των προγραμμάτων εμβολιασμού ξεκίνησε σε πολλά μέρη του κόσμου τον προηγούμενο μήνα, το 2021 είναι μια χρονιά στην οποία παραμένει περίπλοκος ο προγραμματισμός λόγω πολλών αβεβαιοτήτων» ανέφερε, σε ανακοίνωση, ο διευθυντής της έκθεσης Marc Spiegler.

«Μετά από προγράμματα εμβολιασμού επί δέκα μήνες, αναμένουμε ευρεία διεθνή συμμετοχή στην έκθεσή μας στη Βασιλεία τον Σεπτέμβριο, διότι όλες οι συζητήσεις μας στον κόσμο της τέχνης, δείχνουν ισχυρή επιθυμία να δει κανείς τέχνη δια ζώσης και να έχει επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με την παγκόσμια πολιτιστική σκηνή» πρόσθεσε.

Η Art Basel ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να οργανώνει φέτος διαδικτυακούς εκθεσιακούς χώρους. Τον Μάρτιο, θα παρουσιάσει την «OVR: Pioneers», διαδικτυακή έκθεση αφιερωμένη σε καλλιτέχνες οι οποίοι «άνοιξαν νέους ορίζοντες αισθητικά, κοινωνικο-πολιτικά ή, ως προς τη σύλληψη». Τον Ιούνιο, θα παρουσιάσει νέα διαδικτυακή έκθεση χωρίς να έχει προσδιοριστεί προς το παρόν το θέμα της. Και τον Νοέμβριο, τη διαδικτυακή έκθεση «OVR: 2021», αποκλειστικά με φετινά καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

You May Also Like

ΗΛΕΚΤΡΑ και ΟΡΕΣΤΗΣ, ένα like!

Το ΠΑΡΑΘΥΡΟ χαρίζει 20 διπλές προσκλησεις για την παραγωγή του ΘΟΚ “ΗΛΕΚΤΡΑ και ΟΡΕΣΤΗΣ, ...

Βραβευμένος Νταφόε στο Κάρλοβι Βάρι

Ο Γουίλεμ Νταφόε απέσπασε την Ειδική Χρυσή Σφαίρα από το Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι και ...

Εύα Κοραή | Τα έπιπλα ως παιχνίδια

Αφήνουμε σήμερα τους εαυτούς μας να παίξουν; Οι προσκλήσεις σε πάρτυ αποτελούν και για ...

H Κύπρος στους φιναλίστ του διαγωνισμού «Μετανάστες στην Ευρώπη»

Η αφίσα της Βερόνικας Ρομάνοβιτς είναι ανάμεσα στα 27 έργα που διεκδικούν βραβείο στον ...

«Η Προεδρία ως ευκαιρία» | Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού μιλά στο «Π»

Με μια σειρά από εκθέσεις -στο Λούβρο του Παρισιού και στο Βozar των Βρυξελλών μεταξύ ...

The Cranberries: «Θα τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε»

Οι The Cranberries – όσοι απέμειναν – θα προχωρήσουν στην κυκλοφορία καινούργιου άλμπουμ και ...

X