Αναβολή της Art Basel για τον Σεπτέμβριο

Άλλο ένα πλήγμα για την Art Basel και τoν ιδιοκτήτη της, τον όμιλο MCH Group. Λόγω της πανδημίας, οι οργανωτές ανέβαλαν για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο την κύρια έκθεση τέχνης στην Ελβετία. Πλέον, η κύρια έκθεση – φυσιoλογικά λαμβάνει χώρα κάθε Ιούνιο – προγραμματίζεται για τις 23 με 26 Σεπτεμβρίου 2021. Πέρυσι, τόσο η έκθεση στη Βασιλεία της Ελβετίας όσο και στο Miami Beach ακυρώθηκαν.

«Αν και η πρώτη φάση των προγραμμάτων εμβολιασμού ξεκίνησε σε πολλά μέρη του κόσμου τον προηγούμενο μήνα, το 2021 είναι μια χρονιά στην οποία παραμένει περίπλοκος ο προγραμματισμός λόγω πολλών αβεβαιοτήτων» ανέφερε, σε ανακοίνωση, ο διευθυντής της έκθεσης Marc Spiegler.

«Μετά από προγράμματα εμβολιασμού επί δέκα μήνες, αναμένουμε ευρεία διεθνή συμμετοχή στην έκθεσή μας στη Βασιλεία τον Σεπτέμβριο, διότι όλες οι συζητήσεις μας στον κόσμο της τέχνης, δείχνουν ισχυρή επιθυμία να δει κανείς τέχνη δια ζώσης και να έχει επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με την παγκόσμια πολιτιστική σκηνή» πρόσθεσε.

Η Art Basel ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να οργανώνει φέτος διαδικτυακούς εκθεσιακούς χώρους. Τον Μάρτιο, θα παρουσιάσει την «OVR: Pioneers», διαδικτυακή έκθεση αφιερωμένη σε καλλιτέχνες οι οποίοι «άνοιξαν νέους ορίζοντες αισθητικά, κοινωνικο-πολιτικά ή, ως προς τη σύλληψη». Τον Ιούνιο, θα παρουσιάσει νέα διαδικτυακή έκθεση χωρίς να έχει προσδιοριστεί προς το παρόν το θέμα της. Και τον Νοέμβριο, τη διαδικτυακή έκθεση «OVR: 2021», αποκλειστικά με φετινά καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

You May Also Like

Το δ.σ. του ΘΟΚ επιστρέφει στο 2011 για τον διορισμό διευθυντή

Απ’ εκεί που το Δικαστήριο θεώρησε ότι η διαδικασία διορισμού του διευθυντή του ΘΟΚ ...

Το Μουντιάλ… της μεγάλης οθόνης

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου, το οποίο σηκώνει αυλαία ...

Νέα αρχή για το Παγκύπριο Γυμνάσιο

Tη νέα πτέρυγα του Παγκυπρίου Γυμνασίου εγκαινίασε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ...

Χολιγουντιανό «action» ξανά στην Κύπρο, τον Μάη

Δεύτερη ταινία ετοιμάζεται να γυρίσει στην Κύπρο ο Δημήτρης Λογοθέτης, σκηνοθέτης της ταινίας Jiu ...

Βίντεο και βιβλίο για την 55η επέτειο της «Μελωδίας της Ευτυχίας»

Την 1η Απριλίου του 1965 οι κινηματογραφόφιλοι είδαν για πρώτη φορά την ταινία που ...

Στον Τζαφάρ Παναχί η Χρυσή Άρκτος 2015

Στον Ιρανό αντιφρονούντα σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί και στην ταινία του «Taxi» απονεμήθηκε το κορυφαίο ...

X