Bego Antón: “About Elves and Witches”

Διαδικτυακή παρουσίαση από την σύγχρονη Ισπανίδα φωτογράφο

Η Φωτοδός διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση από την γνωστή σύγχρονη Ισπανίδα φωτογράφο Bego Antón, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, στις 7:45 μ.μ.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη μέσω Zoom, στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/96094735863. Η γλώσσα της εκδήλωσης θα είναι τα αγγλικά και θα έχει διάρκεια 50′.

Η Bego Antón θα επικεντρωθεί στα δύο τελευταία έργα της για να ερευνήσει τη δική της διαδικασία ανάπτυξης μιας φωτογραφικής σειράς, που συνήθως σχετίζεται με τη φαντασία και τον μαγικό ρεαλισμό.

Το έργο της The Earth Is Only A Little Dust Under our Feet είναι μια βαθιά διερεύνηση της ύπαρξης ξωτικών και άλλων μαγικών πλασμάτων στην Ισλανδία. Για μια περίοδο έξι ετών ταξίδεψε σε όλο το νησί για να γνωρίσει τους Ισλανδούς που έχουν την ικανότητα να τα δουν.

Το All Of Them Witches είναι μια πολύ προσωπική αναπαράσταση του κυνηγιού μαγισσών στη Χώρα των Βάσκων με βάση τις περιγραφές που έδωσαν γυναίκες που κατηγορήθηκαν για μαγεία στους ανακριτές τους, όταν αυτοί τις είχαν κάνει να ομολογήσουν με βασανιστήρια και απειλές.

Μετά την παρουσίαση το κοινό θα μπορεί να σχολιάσει και να υποβάλει ερωτήσεις στη φωτογράφο.

Βιογραφικό Σημείωμα:

Η Bego Antón γεννήθηκε στο Μπιλμπάο το 1983. Το έργο της έχει δημοσιευτεί ευρέως σε διεθνή μέσα και έχει εκθέσει στο FotoWeek DC, στο Μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο, στο Canal Isabel II στη Μαδρίτη, στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, την Ινδία, τη Μαλαισία, τη Χιλή, την Αργεντινή, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Περού και το Μεξικό.

Έχει λάβει grants από τα Vegap, Spain USA Foundation, EEA Grants από τη Νορβηγική Πρεσβεία στη Μαδρίτη, το Δημοτικό Συμβούλιο της Bizkaia και το Ινστιτούτο Basque Etxepare.

Κέρδισε το βραβείο Revelation Prize PhotoEspaña 2017 και επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Joop Swart Masterclass του World Press Photo 2014.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ο ήχος, το βίντεο και άλλες πληροφορίες που αποστέλλονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ενδέχεται να καταγραφούν για αρχειοθέτηση, δημοσίευση on-line ή για άλλους σκοπούς που κρίνονται κατάλληλοι. Συμμετέχοντας σε αυτήν την ηλεκτρονική συνεδρία, συναινείτε αυτόματα σε μια τέτοια οπτικογράφηση. Εάν δεν συναινείτε στην οπτικογράφηση, συζητήστε τις ανησυχίες σας με τον οικοδεσπότη ή μην συμμετάσχετε στη συνεδρία.

You May Also Like

Έκθεση φωτογραφίας «Καθ’ οδόν» στο 6χ6

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Καθ’ οδόν” παρουσιάζει ο Μιχάλης Ζειπέκκης, στο Κέντρο Φωτογραφίας 6×6, ...

Ρεσιτάλ πιάνου Παναγιώτη Γώγου

Έχοντας επευφημηθεί ως ένας εκπληκτικός μουσικός και ένας καλλιτέχνης που συνδυάζει ευαισθησία, φλογερό πνεύμα ...

Παρουσίαση εκδόσεων στο The Island Club

Με την ευκαιρία την αρχή της εκδοτικής του δραστηριότητας, το The Island Club παρουσιάζει ...

ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ του Ευαγόρα Καραγιώργη από τη Moneda

Η Moneda βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την εναρκτήρια δισκογραφική της έκδοση: τα ...

Ponerse Las Pilas|Μια παράσταση Flamenco από την καρδιά της Ισπανίας

Μια σπάνια συνεργασία Ισπανών και Κύπριων καλλιτεχνών που συνδυάζει το παραδοσιακό με το πειραματικό ...

Ο Πασχάλης Αναστάση στη Διαχρονική Γκαλερί

O ζωγράφος Πασχάλης Αναστάση παρουσιάζει τη νέα του εικαστική δουλειά στην γκαλερί Διαχρονική, στη ...

X