Δέκα δραστηριότητες από τη ΦΕΚ Πάφου εν μέσω πανδημίας

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Τμήμα Πάφου) κατάφερε να οργανώσει 10 μεγάλες δραστηριότητες το 2020 και να κρατήσει σε ψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον των μελών της και των φίλων της φωτογραφίας γενικότερα, ενεργοποιώντας τους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, παρά την πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΦΕΚ- Τμήμα Πάφου, Θάνος Σαββίδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι τη χρονιά που πέρασε διοργανώθηκε ηλεκτρονική έκθεση “Φωτογραφίες από τον Έγκλεισμό”, μετά από παρότρυνση των μελών να φωτογραφίζουν κατά την περίοδο του εγκλεισμού, από Μάρτη – Μάη 2020 και να παρουσιάσουν ηλεκτρονικά τις φωτογραφίες τους. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, πρόσθεσε, ίσως να μην γίνονταν σε διαφορετικές συνθήκες, αφού η ματιά τους, συνδεδεμένη με την ψυχή και τη σκέψη, λειτούργησε ώστε να μεταμορφωθεί η πραγματικότητα που βιώσαμε.

Άλλες εκδηλώσεις συνέχισε, αφορούσαν μαθήματα φωτογραφίας, καθώς και παρουσίαση σειράς μαθημάτων με τίτλο «Εισαγωγή στη Φωτογραφία». Παρουσίαση φωτογραφιών από την εξόρμηση μελών της ΦΕΚ  στον Πεδουλά και σεμινάριο με τίτλο φωτοπου παρουσίασε ο φωτογράφος-ερευνητής Δώρος Δημητρίου.

Ακόμη είπε ο κ. Σαββίδης είπε ότι διοργανώθηκε η 5η ετήσια έκθεση Παφιτών φωτογράφων, η οποία για πρώτη φορά είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού τα έργα ήταν προς πώληση, με τα έσοδα να παραδίδονται στο Φιλανθρωπικό Σύνδεσμο Ιθάκη.

Επιπρόσθετα, σημείωσε, έγινε παρουσίαση φωτογραφιών με τίτλο «Ιερουσαλήμ», στο πλαίσιο της οποίας ο φωτογράφος Μιχάλης Κούλουμος παρουσίασε σειρά φωτογραφιών και μοιράστηκε την εμπειρία του από 2 ταξίδια του στα Ιεροσόλυμα.

Επίσης, διοργανώθηκε ο 6ος Φωτομαραθώνιος Κύπρου, μια δράση η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δουν την πόλη μέσα από μια νέα διάσταση. Τους ωθεί δε, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΦΕΚ – Τμήμα Πάφου, μέσα από μια φωτογραφική πρόκληση να ανακαλύψουν νέες έννοιες σε γνωστές και άγνωστες τοποθεσίες και να εξερευνήσουν τρόπους απεικόνισης ιδεών, σκέψεων, συναισθημάτων και ρυθμών της ζωής μέσα στην ίδια την πόλη.

Η ΦΕΚ Πάφου διοργάνωσε και την εκδήλωση The Wall, σημειώνοντας πως ο διεθνής διαγωνισμός έφτασε στην 5η χρονιά έκδοσής του. Συγκεκριμένα είπε, μετά από ανοιχτή πρόσκληση, φωτογράφοι από πολλές χώρες συμμετέχουν στην πρόκληση για να εκθέσουν φωτογραφίες τους στην εγκατάσταση του The Wall, στο κέντρο της Πάφου, στην Πλατεία Κέννετι, για 10 μήνες.

Εκδήλωση διοργανώθηκε και για την τελετή απονομής βραβείων – Εγκαίνια The Wall, κατά την οποία έγινε επίσημη παρουσίαση αποτελεσμάτων και απονομή βραβείων του  6ου Φωτομαραθώνιου Κύπρου και παρουσίαση νικητών και εγκαίνια του 5oυ The Wall στην αίθουσα Αττικόν.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως η επιτυχής ολοκλήρωση όλων των δράσεων τους το 2020 έγινε κατορθωτή με την αμέριστη συμπαράσταση των μελών της ΦΕΚ-Τμήμα Πάφου, την συνεχή προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου, την πολύτιμη υποστήριξη από το Δήμο Πάφου και τη συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου.

You May Also Like

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού

To Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού ανακοινώνει ότι κατά τη πρόσφατη Ετήσια Γενική Συνέλευση  που ...

George Harrison: Living In The Material World

Σπάνιες φωτογραφίες και βίντεο που δεν έχουν δει ξανά το φως της δημοσιότητας, καθώς ...

Ed van der Elsken: Το Rijksmuseum αγοράζει το πλήρες έργο του σπουδαίου Ολλανδού φωτογράφου

Ένα σπάνιο άλμπουμ φωτογραφιών του Ολλανδού φωτογράφου Ed van der Elsken πουλήθηκε για 21.250 ...

«Αναδυόμενες Πολιτείες» στην Γκαλερί Αποκάλυψη

Ο Φώτος Δημητρίου επιστρέφει στην γκαλερύ του στην Λευκωσία με καινούργια εικαστική πρόταση. Μια ...

Εκατό χρόνια μετά, ανακάλυψαν ότι πίνακας του Μποτιτσέλι είναι αυθεντικός

Αυθεντικός και όχι αντίγραφο, είναι ένας πίνακας του Μποτιτσέλι, που αποτελεί εδώ και 100 ...

Η Τουρκία ζητά επιστροφή του λιονταριού της Κνίδου

Τον επαναπατρισμό του μαρμάρινου λιονταριού από την αρχαία ελληνική πόλη της Κνίδου στις ακτές ...

X