Δέκα δραστηριότητες από τη ΦΕΚ Πάφου εν μέσω πανδημίας

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Τμήμα Πάφου) κατάφερε να οργανώσει 10 μεγάλες δραστηριότητες το 2020 και να κρατήσει σε ψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον των μελών της και των φίλων της φωτογραφίας γενικότερα, ενεργοποιώντας τους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, παρά την πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΦΕΚ- Τμήμα Πάφου, Θάνος Σαββίδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι τη χρονιά που πέρασε διοργανώθηκε ηλεκτρονική έκθεση “Φωτογραφίες από τον Έγκλεισμό”, μετά από παρότρυνση των μελών να φωτογραφίζουν κατά την περίοδο του εγκλεισμού, από Μάρτη – Μάη 2020 και να παρουσιάσουν ηλεκτρονικά τις φωτογραφίες τους. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, πρόσθεσε, ίσως να μην γίνονταν σε διαφορετικές συνθήκες, αφού η ματιά τους, συνδεδεμένη με την ψυχή και τη σκέψη, λειτούργησε ώστε να μεταμορφωθεί η πραγματικότητα που βιώσαμε.

Άλλες εκδηλώσεις συνέχισε, αφορούσαν μαθήματα φωτογραφίας, καθώς και παρουσίαση σειράς μαθημάτων με τίτλο «Εισαγωγή στη Φωτογραφία». Παρουσίαση φωτογραφιών από την εξόρμηση μελών της ΦΕΚ  στον Πεδουλά και σεμινάριο με τίτλο φωτοπου παρουσίασε ο φωτογράφος-ερευνητής Δώρος Δημητρίου.

Ακόμη είπε ο κ. Σαββίδης είπε ότι διοργανώθηκε η 5η ετήσια έκθεση Παφιτών φωτογράφων, η οποία για πρώτη φορά είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού τα έργα ήταν προς πώληση, με τα έσοδα να παραδίδονται στο Φιλανθρωπικό Σύνδεσμο Ιθάκη.

Επιπρόσθετα, σημείωσε, έγινε παρουσίαση φωτογραφιών με τίτλο «Ιερουσαλήμ», στο πλαίσιο της οποίας ο φωτογράφος Μιχάλης Κούλουμος παρουσίασε σειρά φωτογραφιών και μοιράστηκε την εμπειρία του από 2 ταξίδια του στα Ιεροσόλυμα.

Επίσης, διοργανώθηκε ο 6ος Φωτομαραθώνιος Κύπρου, μια δράση η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δουν την πόλη μέσα από μια νέα διάσταση. Τους ωθεί δε, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΦΕΚ – Τμήμα Πάφου, μέσα από μια φωτογραφική πρόκληση να ανακαλύψουν νέες έννοιες σε γνωστές και άγνωστες τοποθεσίες και να εξερευνήσουν τρόπους απεικόνισης ιδεών, σκέψεων, συναισθημάτων και ρυθμών της ζωής μέσα στην ίδια την πόλη.

Η ΦΕΚ Πάφου διοργάνωσε και την εκδήλωση The Wall, σημειώνοντας πως ο διεθνής διαγωνισμός έφτασε στην 5η χρονιά έκδοσής του. Συγκεκριμένα είπε, μετά από ανοιχτή πρόσκληση, φωτογράφοι από πολλές χώρες συμμετέχουν στην πρόκληση για να εκθέσουν φωτογραφίες τους στην εγκατάσταση του The Wall, στο κέντρο της Πάφου, στην Πλατεία Κέννετι, για 10 μήνες.

Εκδήλωση διοργανώθηκε και για την τελετή απονομής βραβείων – Εγκαίνια The Wall, κατά την οποία έγινε επίσημη παρουσίαση αποτελεσμάτων και απονομή βραβείων του  6ου Φωτομαραθώνιου Κύπρου και παρουσίαση νικητών και εγκαίνια του 5oυ The Wall στην αίθουσα Αττικόν.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως η επιτυχής ολοκλήρωση όλων των δράσεων τους το 2020 έγινε κατορθωτή με την αμέριστη συμπαράσταση των μελών της ΦΕΚ-Τμήμα Πάφου, την συνεχή προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου, την πολύτιμη υποστήριξη από το Δήμο Πάφου και τη συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου.

You May Also Like

Γιάννης «Rubus» Ρουμπούλιας και Γιώργος Καμπάδαης στο Eyekon Comic con

Το Eyekon Comic Con 2018, ανακοινώνει δύο ονόματα σπουδαίων καλλιτεχνών στον χώρο των κόμικ, ...

Η Rocío Toral Mancheno στον ARTo

Το ίδρυμα ARTos φιλοξενεί στις 15 Ιουνίου για ένα βράδυ μόνο, την προσωπική έκθεση ...

Σήμερα στην Αγία Νάπα οι Πυξ Λαξ

Ένα δεκαπενθήμερο μετά την πρώτη τους κοινή συναυλία στην Αθήνα, οι ΠΥΞ ΛΑΞ που ...

Κλείνει το διάσημο βιβλιοπωλείο του Notting Hill

Ένα από τα πιο διάσημα βιβλιοπωλεία της Αγγλίας, το Travel Bookshop, το οποίο έγινε ...

Rosemarie : Τα γυρίσματα

Φωτογραφίες: Παύλος Βρυωνίδης Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Άδωνι Φλωρίδη “Rosemarie”.Περισσότερα εδώ:http://parathiro.wpengine.com/?p=35092 ...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ| Φεστιβάλ Buffer Fringe 2020

Το Σπίτι της Συνεργασίας ανακοινώνει ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων συμμετοχής στην 7η διοργάνωση ...

X