Διαδικτυακή προβολή του ντοκιμαντέρ «Olympia» από το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών παρουσιάζει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη «Olympia», αμερικανικής παραγωγής 2018, σε σκηνοθεσία Χάρη Μαυρομιχάλη.

Μπορείτε να δείτε την ταινία διαδικτυακά και δωρεάν από τις 8 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021, σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.olympiathefilm.com/culturalworkshop. Ο κωδικός θα δημοσιευτεί την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου (7 π.μ.) στη σελίδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών στο Facebook (www.facebook.com/polerg), και θα είναι διαθέσιμος μέχρι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου τα μεσάνυχτα. Η ταινία θα προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους.

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. θα έχουμε τον σκηνοθέτη της ταινίας Χάρη Μαυρομιχάλη σε ζωντανή σύνδεση μέσω Zoom από τις ΗΠΑ για να μας μιλήσει για την ταινία και για να απαντήσει σε ερωτήσεις. Ελεύθερη συμμετοχή στο link: https://zoom.us/j/94285407141. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και σχόλια σχετικά με την ταινία στον ίδιο τον σκηνοθέτη.

OLYMPIA

Διάρκεια: 100 λεπτά
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος παραγωγής: 2018
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Σκηνοθέτης: Harry Mavromichalis
Ιστοσελίδα: www.olympiathefilm.com
Trailer: https://www.olympiathefilm.com/trailer

Σύνοψη:

Το “OLYMPIA” είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που καταγράφει τρία χρόνια στη ζωή της φημισμένης Ελληνοαμερικανίδας θεατρικής ηθοποιού και βραβευμένης με Όσκαρ, Ολυμπίας Δουκάκη. Με αξέχαστες ερμηνείες σε ταινίες όπως το Moonstruck και το Steel Magnolias, η Ολυμπία Δουκάκη ψυχαγωγεί το κοινό για πάνω από 50 χρόνια.

Ο σκηνοθέτης Χάρης Μαυρομιχάλης γύρισε την ταινία έχοντας πρόσβαση σε όλη το φάσμα της ζωής της Δουκάκη: Από τη δουλειά της, μέσω της οποίας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε πιο ιδιωτικές στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους της. Μέσα από την ταινία και την «παρουσία» του θεατή σε όλους αυτούς τους χώρους, γνωρίζουμε μια μεγάλη προσωπικότητα σε συνεχή κίνηση και μια σημαντική ηθοποιό που αφιερώνει τη ζωή της στην Τέχνη της.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο DOC NYC και την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Los Angeles Greek Film Festival καθώς και στο Hunter Mountain Festival (2019).

You May Also Like

Σύγχρονες δημιουργίες με έμπνευση από τις παραδοσιακές ενδυμασίες

Δεκαεπτά σχεδιαστές ρούχων καταλαμβάνουν τον εικαστικό χώρο του Κέντρου Ευαγόρα Λανίτη στη Λεμεσό από ...

Σεμινάριο από τον φωτογράφο Αχιλλέα Ζαβαλλή

Ο Κύπριος φωτογράφος Αχιλλέας Ζαβαλλής θα δώσει ένα τρίωρο σεμινάριο το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου ...

Μουσικές επιλογές στο Ριάλτο

Μια σειρά από μουσικές συναντήσεις γεμίζουν το πρόγραμμα του Θεάτρου Ριάλτο για τον μήνα ...

Βαρκελώνη: 1ο Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου

Πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2 και 4 Φεβρουαρίου του 2018 σε κεντρικό κινηματογράφο στη Βαρκελώνη το ...

«Μισώ τον Άμλετ» από το Θέατρο Ένα

Στις 9 Δεκεμβρίου θα δοθεί η πρεμιέρα της κωμωδίας του Paul Rudnick «Μισώ τον ...

«Άμστερνταμ» της Maya Arad Yasur στο «θέατρο ένα»

Με το «Άμστερνταμ», ένα σύγχρονο, ανατρεπτικό, αντιρατσιστικό έργο της  Maya Arad Yasur που παρουσιάζεται ...

X