Διαδικτυακή προβολή του ντοκιμαντέρ «Olympia» από το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών παρουσιάζει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη «Olympia», αμερικανικής παραγωγής 2018, σε σκηνοθεσία Χάρη Μαυρομιχάλη.

Μπορείτε να δείτε την ταινία διαδικτυακά και δωρεάν από τις 8 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021, σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.olympiathefilm.com/culturalworkshop. Ο κωδικός θα δημοσιευτεί την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου (7 π.μ.) στη σελίδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών στο Facebook (www.facebook.com/polerg), και θα είναι διαθέσιμος μέχρι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου τα μεσάνυχτα. Η ταινία θα προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους.

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. θα έχουμε τον σκηνοθέτη της ταινίας Χάρη Μαυρομιχάλη σε ζωντανή σύνδεση μέσω Zoom από τις ΗΠΑ για να μας μιλήσει για την ταινία και για να απαντήσει σε ερωτήσεις. Ελεύθερη συμμετοχή στο link: https://zoom.us/j/94285407141. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και σχόλια σχετικά με την ταινία στον ίδιο τον σκηνοθέτη.

OLYMPIA

Διάρκεια: 100 λεπτά
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος παραγωγής: 2018
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Σκηνοθέτης: Harry Mavromichalis
Ιστοσελίδα: www.olympiathefilm.com
Trailer: https://www.olympiathefilm.com/trailer

Σύνοψη:

Το “OLYMPIA” είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που καταγράφει τρία χρόνια στη ζωή της φημισμένης Ελληνοαμερικανίδας θεατρικής ηθοποιού και βραβευμένης με Όσκαρ, Ολυμπίας Δουκάκη. Με αξέχαστες ερμηνείες σε ταινίες όπως το Moonstruck και το Steel Magnolias, η Ολυμπία Δουκάκη ψυχαγωγεί το κοινό για πάνω από 50 χρόνια.

Ο σκηνοθέτης Χάρης Μαυρομιχάλης γύρισε την ταινία έχοντας πρόσβαση σε όλη το φάσμα της ζωής της Δουκάκη: Από τη δουλειά της, μέσω της οποίας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε πιο ιδιωτικές στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους της. Μέσα από την ταινία και την «παρουσία» του θεατή σε όλους αυτούς τους χώρους, γνωρίζουμε μια μεγάλη προσωπικότητα σε συνεχή κίνηση και μια σημαντική ηθοποιό που αφιερώνει τη ζωή της στην Τέχνη της.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο DOC NYC και την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Los Angeles Greek Film Festival καθώς και στο Hunter Mountain Festival (2019).

You May Also Like

«Θεοσκότεινα»: ένας θεατρικός μονόλογος

Η Πολιτιστική Ομάδα «Η Παράσταση» παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο «Θεοσκότεινα». «Ένα σώμα που κινείται ...

Ledra Music Soloists: 200+ Σονάτες για τσέλο και πιάνο

Το Ledra Music Soloists παρουσιάζει μια μοναδική βραδιά μουσικής δωματίου με έργα για τσέλο ...

«Blog the Block», ομαδική έκθεση στην γκαλερί Αργώ

Ανάμεσα στον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο τοποθετείται το ενδιαφέρον της ομαδικής έκθεσης «Blog ...

Η μουσική ατζέντα της εβδομάδας

Έξι μουσικές εκδηλώσεις που μπορείς να πας αυτή την εβδομάδα: Λυρισμός και Δεξιοτεχνία από ...

Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον Λευκωσιάτη Ιωάννη Καρατζά, συμμάρτυρα του Ρήγα Βελεστινλή.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Παράλληλου Προγράμματός του συνδιοργανώνει με ...

Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Ο αρωματοποιός»

O Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής και ο Πολυχώρος Λόγου και Τέχνης ΡΟΕΣ παρουσιάζουν το ...

X