Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Κορωνοϊός- ο αόρατος εχθρός»

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου ανακοινώνει το διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα«Κορωνοϊός- ο αόρατος εχθρός». Σκοπός, είναι να ενθαρρύνει τους φωτογράφους, μέλη και φίλους της ΦΕΚ, που βρίσκονται αποκλεισμένοι μέσα στο σπίτι τους, να ασχοληθούν με τη φωτογραφία καλώντας , χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική τους μηχανή, το κινητό ή και το tablet, να βρουν και να αποθανατίσουν εικόνες  που σχετίζονται, ή και που δε σχετίζονται με τον Κορωνοϊό. Μέσα ή έξω από το σπίτι τους. Στο δικό τους χώρο και περιβάλλον.

Οι φωτογραφίες μπορεί να απεικονίζουν εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού, από το μπαλκόνι, την βεράντα, την ταράτσα…Μπορεί να αποτυπώσουν εικόνες από τις δραστηριότητες και τη ζωή στο σπίτι, όπως επίσης μπορεί να αποτυπώσουν το χιούμορ, τη χαρά, τη συγκίνηση, την  λύπη, την απελπισία…

Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν, θα  πρέπει να έχουν παρθεί κατά την περίοδο του 1ου  Lockdown, που άρχισε την Τρίτη 24 Μαρτίου και κράτησε μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου του 2020, και του φετινού 2ου  Lockdown, που άρχισε την Κυριακή 10 και θα κλείσει την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν  μέχρι και 10 φωτογραφίες σε ψηφιακό αρχείο jpg και σε ανάλυση 300 dpi. Η μεγαλύτερη πλευρά να είναι 3000 pixels, με ελάχιστο μέγεθος αρχείου 2 MB  και μέγιστο 6 MB.

Το χρωματικό προφίλ να είναι  sRGB.

Το όνομα  κάθε αρχείου θα πρέπει να είναι:Ένας τυχαίος πενταψήφιος κωδικός αριθμός, τον οποίο θα    σημειώνετε στα σημεία που ζητείται ο κωδικός αριθμός, ο αριθμός και ο τίτλος της φωτογραφίας.

Παράδειγμα : 25364-5-Παράθυρο

Τυχαίος κωδικός είναι ο αρ. 25364,  το 5 είναι ο αριθμός της φωτογραφίας σύμφωνα με το Δελτίο συμμετοχής, και ακολουθεί ο τίτλος της κάθε φωτογραφίας.

Κάθε φωτογραφία θα πρέπει να έχει  δικό της διαφορετικό τίτλο. Δεν θα γίνονται αποδεκτές φωτογραφίες με τίτλο «Άτιτλο».  Επίσης θα πρέπει  να αποφεύγεται ο ίδιος  τίτλος σε 2 ή και 3 φωτογραφίες και να σημειώνεται  δίπλα αριθμός π.χ. «Παράθυρο 1», «Παράθυρο 2», «Παράθυρο 3»…

Οι τίτλοι θα πρέπει  να  γράφονται, με πεζά γράμματα.

Στους ελληνικούς τίτλους θα πρέπει να γράφονται με Ελληνικούς χαρακτήρες, και στους αγγλικούς  τίτλους να γράφονται με Αγγλικούς χαρακτήρες. 

Φωτογραφίες των οποίων οι τίτλοι γράφονται  greeklish, δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Απαγορεύεται η χρήση κορνίζας. (Border)

Επιτρέπεται μερική διόρθωση των φωτογραφιών  (color, contrast, cropping).

Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει το Δελτίο Συμμετοχής με τα στοιχεία του,  και  τον τίτλο  της κάθε φωτογραφίας.                      

Η κρίση θα γίνει από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, η  απόφαση της οποίας,  θα είναι οριστική και αμετάκλητη.

Θα δοθούν 1ο, 2ο, 3ο βραβείο, καθώς και τρεις έπαινοι.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί πως  βραβευμένη, ή επιλεγμένη φωτογραφία,  ή μέρος αυτής, δεν ανήκει στον φωτογράφο που την υπέβαλε, αυτόματα θα  αφαιρείται.

Ο φωτογράφος  πρέπει να είναι ο  πνευματικός δημιουργός των έργων που θα υποβάλει και θα φέρει την ευθύνη για πρόσωπα που εικονίζονται.

Φωτογραφίες  που έχουν Βραβευθεί, ή Αναρτηθεί σε Διαγωνισμούς  στην Κύπρο, δεν θα γίνονται  αποδεκτές. Επίσης δεν θα γίνονται αποδεκτές  Φωτογραφίες  που Βραβεύτηκαν  σε Διαγωνισμούς του Εξωτερικού.

Η ΦΕΚ  θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες που θα υποβληθούν, σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της, με ονομαστική αναφορά στο φωτογράφο.

Τελευταία ημερομηνία παράδοσης των συμμετοχών  είναι η:   Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021.

Η υποβολή φωτογραφιών  στο  διαγωνισμό  θα σημαίνει αποδοχή όλων των όρων  και μη συμμόρφωση με οποιοδήποτε από τους πιο πάνω κανονισμούς θα συνεπάγεται με αποκλεισμό  από τον διαγωνισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικά με τους κανονισμούς στο 99 332813  &  99 474009.

                                             

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

3 years in Tokyo μέσα από τα sketchbook της Σιμώνης Φιλίππου

H εικονογράφος και χαράκτης Σιμώνη Φιλίππου ολοκλήρωσε φέτος τρία χρόνια έρευνας στην Ιαπωνία στο ...

2η Μπιενάλε Λάρνακας 2020

Τις ημερομηνίες διοργάνωσης της 2ης Μπιενάλε Λάρνακας 2020 ανακοίνωσε την Τρίτη η οργανωτική επιτροπή ...

Εγκαινιάστηκε έκθεση με έργα τέχνης στους «Εφτά Αη Γιώρκηες»

Εικαστική έκθεση σύγχρονης τέχνης εγκαινιάστηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου στη Γεροσκήπου, στο μονοπάτι του ...

«Enter» από το Ίδρυμα Ωνάση: 8 νέα έργα μετατρέπουν το σπίτι σε σκηνή

Αθηναϊκά και νεοϋορκέζικα διαμερίσματα, σπίτια στην ελληνική επαρχία, ο ήλιος που δύει, ζευγάρια που ...

A Collective Library Project by Phytorio, Yours Faithfully.

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας phytorio.org/yours-faithfully για να δείτε ...

Διαγωνισμός Γραφιστικής του Ι LOVE GRAPHIC

Προκήρυξη διαγωνισμού για μαθητές Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης και Τεχνικών Σχολών καθώς και φοιτητών Κλάδων ...

X