FENGAROS REACTS | Δημήτρης Μεσημέρης

Το ΠΑΡΑΘΥΡΟ παρουσιάζει τους μουσικούς που συμμετέχουν στο διαδικτυακό φεστιβάλ Fengaros Reacts που πραγματοποιείται από τις 10-31 Ιανουαρίου 2021 καλώντας τους να απαντήσουν σε δύο κοινές ερωτήσεις.

Ο Δημήτρης Μεσημέρης είναι ένας τραγουδιστής-τραγουδοποιός του οποίου η μουσική συνδυάζει στοιχεία από την αστική ελληνική λαϊκή παράδοση και ρεμπέτικη μουσική, με μια σύγχρονη ενορχήστρωση. Με συνεχείς συναυλίες τα τελευταία δύο χρόνια, συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες από την ελληνική μουσική σκηνή, και το πρόσφατο άλμπουμ του «Έχω τα ποιήματα του κόσμου», ο Μεσιμέρης έχει αποκτήσει έλξη στην ελληνική λαϊκή μουσική σκηνή της Κύπρου. Το άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, είναι μια συλλογή από δέκα τραγούδια, δέκα ποιήματα για τη ζωή, την αγάπη και τις καθημερινές ανησυχίες – ένα ταξίδι που έχει την αγάπη ως πυξίδα. Η παραγωγή και η ενορχήστρωση είναι ευγενική προσφορά του διάσημου Φώτη Σιώτα. Στη σκηνή τον Μεσημέρη συνοδεύουν ο Γιώργος Χατζηπάπας στο κλαρινέτο και το μπουζούκι, ο Χαράλαμπος Παντελή στο λαούτο και το λάβτα και ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου στο βιολί.

  • Ο Δημήτρης Μεσημέρης θα συμμετέχει στο Fengaros Reacts την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 στις 21.15

Πώς αντιδράς;

Η μουσική και γενικότερα η τέχνη, είναι ύλη πρώτης ανάγκης, αποτελεί πηγαίο κώδικα επικοινωνίας, έκφρασης, ανταλλαγής ιδεών και συναισθημάτων. Οι άνθρωποι της τέχνης είναι παρόντες και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν το αυτονόητο. Μέσω των διαδυκτιακών συναυλιών, αφού είναι ο μόνος τρόπος να προβάλουμε την τέχνη μας, προσπαθούμε να γίνουμε όλοι μια φωνή και να στηρίξουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που γίνεται οδός έτσι ώστε να εκφραζόμαστε, η δουλειά μας και η ζήση μας. Σκεφτείτε μόνο πόσο πιο όμορφος και μελωδικός θα ήταν ο κόσμος αν οι άνθρωποι διάλεγαν για αντίδραση την μουσική.

Τι κρατάς από το 2020 και τί προσμένεις για το 2021; 

Το 2020 είναι σίγουρα το πιο περίεργο έτος που βίωσα ποτέ και προφανώς για τους περισσοτερους απο εμας. Το 2020 δοκιμάστηκαν τα όρια μας, οι αντοχές μας και η υπομονή μας. Ωστόσο, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο κατάφερα να φτιάξω και να κυκλοφορήσω τον πρώτο μου ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «Έχω του κόσμου ποιήματα» και να γνωρίσω εξαιρετικούς ανθρώπους που πλέον είναι μόνιμοι συνεργάτες. Από το 2021 προσμένω ανάπτυξη στον πνευματικό μας κόσμο, περισσότερη μουσική, περισσότερα όνειρα και μια καρδιά πλημμυρισμένη από ευτυχία.

You May Also Like

Αβεβαιότητα για την πραγματοποίηση του Χορού της Κρατικής Όπερας Βιέννης

“Αβέβαιος” ως προς το εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά ο προγραμματισμένος για τις 11 Φεβρουαρίου ...

Τζαζ «Κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη! » στην Κύπρο

Τον επόμενο μήνα, οι λάτρεις της μουσικής από όλη την Κύπρο θα έχουν την ...

Απεβίωσε ο στιχουργός Κώστας Κωτούλας

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο γνωστός στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός, ...

ΠΑΜΤ: Προτάσεις και συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη

Θετική υπήρξε η απάντηση του Συνδέσμου Γονέων του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων, στην πρόταση ...

Windcraft Music Fest 8 | To line-up

Το Windcraft Music Fest ετοιμάζει ένα γκρουβάτο και δυναμικό comeback, με ένα διεθνές line-up ...

Μουσικό εργαστήριο «Τακεντίμι-Ταντιγκινάτον-Τάκε | Μουσικές πολυρρυθμίες»

Άλλο ένα εργαστήριο για όσ@ νιώθουν «Νέ@ σε έρημο νησί» έρχεται να προστεθεί στην ...

X