Μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση για στήριξη καλλιτεχνών οργανώνει η ΠΑΣΥΝΕΚ

Στη στήριξη των απλών πολιτών προσβλέπει η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών, η οποία οργανώνει μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση, υπό τον τίτλο «Κοίτα γύρω, ο πολιτισμός φωνάζει», με απώτερο στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για οικονομική βοήθεια του καλλιτεχνικού κόσμου.

Με την καθυστέρηση στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021, στον οποίον περιλαμβάνεται το δεύτερο έκτακτο επίδομα και με τη συνέχιση των περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας, αρκετοί καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν πλέον, όχι απλά προβλήματα διαβίωσης, αλλά επιβίωσης, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΕΚ, Γιώργος Γιωργαλλέτος.

«Δεν ξέρω γιατί το συγκεκριμένο επίδομα συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2021, αφού μιλάμε για ψίχουλα, που μπορούσαν να βρουν από τον προϋπολογισμό του 2020», είπε ο κ. Γιωργαλλέτος και πρόσθεσε ότι, λόγω της καθυστέρησης που αναμένεται στην καταβολή του επιδόματος «εμείς κινητοποιηθήκαμε άμεσα, γιατί κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν άτομα στον καλλιτεχνικό κόσμο που πεινούν».

Η πρωτοβουλία για την μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου, «προέκυψε από την ανικανότητα της Κυβέρνησης να στηρίξει τους εργάτες του πολιτισμού», ανέφερε και σημείωσε ότι, ήδη αρκετοί καλλιτέχνες έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Συντεχνίας, η οποία κάνει σκέψεις και για μια δεύτερη, παρόμοιου είδους, εκδήλωση.

«Έχουμε καλλιτέχνες από όλο το φάσμα του καλλιτεχνικού χώρου, μουσικά συγκροτήματα και ηθοποιοί που θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από δουλειές τους, χορευτικές ομάδες ή άτομα, φωτογραφική έκθεση, θα υπάρχουν ζωγράφοι που θα ζωγραφίζουν και κατά διαστήματα θα προβάλλονται ζωντανά, ενώ τα έργα τους θα βγουν σε δημοπρασία», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΕΚ.

Υπέδειξε δε ότι το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν την παράσταση, σε διαδικτυακή διεύθυνση που θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ θα μπορεί να κάνει εισφορές, είτε με την αποστολή μηνύματος SMS ή μέσω κατάθεσης σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

«Προσπαθούμε να μαζέψουμε όσα πιο πολλά λεφτά με αυτήν την προσπάθεια γιατί είναι πολλά αυτά τα άτομα του καλλιτεχνικού κόσμου που το έχουν ανάγκη», συμπλήρωσε.

Η μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της 23ης Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 21:00, ενώ οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να αποταθούν μέχρι αύριο για συμμετοχή, στο eventpasynek@gmail.com.

Η ΠΑΣΥΝΕΚ σημειώνει πως μπορούν να συμμετάσχουν καλλιτέχνες όλων των τεχνών, μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, εικαστικοί, τεχνικοί ήχου και εικόνας, ταχυδακτυλουργοί, κτλ.

ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΑΓΚ

You May Also Like

Η καλλιτέχνης Ζεχρά Ντογκάν στη φυλακή για πίνακα στρατιωτικής επίθεσης σε Κουρδική πόλη

Η Κούρδη ζωγράφος και δημοσιογράφος Ζεχρά Ντογκάν έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια, εννέα μήνες, ...

Η Αστυνομία επέστρεψε τις φωτογραφίες της Πάολας Ρεβενιώτη

Η Αστυνομία Κύπρου επέστρεψε στις 9 Ιανουαρίου 2015 τις φωτογραφίες που κατάσχεσε από την ...

Ο Ιούνιος στο Θέατρο Ριάλτο!

MΟΥΣΙΚΗ 04/06 Στους Ρυθμούς του Nuevo Τango – Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου Παρασκευή 20:30 (65’) ...

«Η Κερύνεια στις μνήμες των εκτοπισμένων Ελλήνων κατοίκων της»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνδιοργανώνει με τον Λαογραφικό Όμιλο Κερύνειας εκδήλωση, κατά την ...

Ληστεία στο Μουσείο Ολυμπίας – παραιτήθηκε ο Γερουλάνος

Εξαιτίας ληστείας η οποία διαπράχθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Μουσείο της Ολυμπίας, ...

Display 6 | συνεχίζονται οι παρουσιάσεις στο Point

«Το βιβλίο ως εικαστική μορφή» παρουσιάζει σήμερα η Μαρίνα Γεραλή στο πλαίσιο του ερευνητικού ...

X