Μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση για στήριξη καλλιτεχνών οργανώνει η ΠΑΣΥΝΕΚ

Στη στήριξη των απλών πολιτών προσβλέπει η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών, η οποία οργανώνει μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση, υπό τον τίτλο «Κοίτα γύρω, ο πολιτισμός φωνάζει», με απώτερο στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για οικονομική βοήθεια του καλλιτεχνικού κόσμου.

Με την καθυστέρηση στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021, στον οποίον περιλαμβάνεται το δεύτερο έκτακτο επίδομα και με τη συνέχιση των περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας, αρκετοί καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν πλέον, όχι απλά προβλήματα διαβίωσης, αλλά επιβίωσης, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΕΚ, Γιώργος Γιωργαλλέτος.

«Δεν ξέρω γιατί το συγκεκριμένο επίδομα συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2021, αφού μιλάμε για ψίχουλα, που μπορούσαν να βρουν από τον προϋπολογισμό του 2020», είπε ο κ. Γιωργαλλέτος και πρόσθεσε ότι, λόγω της καθυστέρησης που αναμένεται στην καταβολή του επιδόματος «εμείς κινητοποιηθήκαμε άμεσα, γιατί κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν άτομα στον καλλιτεχνικό κόσμο που πεινούν».

Η πρωτοβουλία για την μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου, «προέκυψε από την ανικανότητα της Κυβέρνησης να στηρίξει τους εργάτες του πολιτισμού», ανέφερε και σημείωσε ότι, ήδη αρκετοί καλλιτέχνες έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Συντεχνίας, η οποία κάνει σκέψεις και για μια δεύτερη, παρόμοιου είδους, εκδήλωση.

«Έχουμε καλλιτέχνες από όλο το φάσμα του καλλιτεχνικού χώρου, μουσικά συγκροτήματα και ηθοποιοί που θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από δουλειές τους, χορευτικές ομάδες ή άτομα, φωτογραφική έκθεση, θα υπάρχουν ζωγράφοι που θα ζωγραφίζουν και κατά διαστήματα θα προβάλλονται ζωντανά, ενώ τα έργα τους θα βγουν σε δημοπρασία», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΕΚ.

Υπέδειξε δε ότι το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν την παράσταση, σε διαδικτυακή διεύθυνση που θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ θα μπορεί να κάνει εισφορές, είτε με την αποστολή μηνύματος SMS ή μέσω κατάθεσης σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

«Προσπαθούμε να μαζέψουμε όσα πιο πολλά λεφτά με αυτήν την προσπάθεια γιατί είναι πολλά αυτά τα άτομα του καλλιτεχνικού κόσμου που το έχουν ανάγκη», συμπλήρωσε.

Η μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της 23ης Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 21:00, ενώ οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να αποταθούν μέχρι αύριο για συμμετοχή, στο eventpasynek@gmail.com.

Η ΠΑΣΥΝΕΚ σημειώνει πως μπορούν να συμμετάσχουν καλλιτέχνες όλων των τεχνών, μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, εικαστικοί, τεχνικοί ήχου και εικόνας, ταχυδακτυλουργοί, κτλ.

ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΑΓΚ

You May Also Like

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η 21η Μαρτίου

Με μια σειρά από εκδηλώσεις θα γιορταστεί στην Κύπρο η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. ...

Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2017 από 27 Απριλίου

«Δεκαπέντε χρόνια μιλάμε σινεμά» είναι η ατάκα που συνοδεύει το φετινό 15ο Διεθνές Φεστιβάλ ...

«Το κλουβί με τις τρελές» στη σκηνή του Θεάτρου ΕΝΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Το κλουβί με τις τρελές», στην Κύρια ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 20η

Γράφει η Φατέμα Ίσλαμ/ Κοινωνική λειτουργός Μου είχε δοθεί η δυνατότητα να φύγω με ...

Προβολή της πρώτης ταινίας του Χίτσκοκ στο διαδίκτυο

Στο διαδίκτυο προβάλλεται η πρώτη ταινία στην οποία παρουσιάζεται το όνομα του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ...

Εγκαινιάστηκε η πρώτη έκθεση της ΠΠΕ Πάφος2017

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης-Πάφος2017, «Μυθολογίες μιας ...

X