Μικροί άνθρωποι: Το πρότζεκτ του street artist Slinkachu

Το έργο του που ενσωματώνει στοιχεία της street art, της γλυπτικής και της φωτογραφίας, έχει παρουσιαστεί σε γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Ο street artist Slinkachu, ο οποίος γεννήθηκε το 1979 στην πόλη Devon της Αγγλίας, «εγκαταλείπει» τους μικροσκοπικούς του ανθρώπους στους δρόμους των πόλεων σε όλο τον κόσμο από το 2006. Το έργο του ενσωματώνει στοιχεία της street art, της γλυπτικής και της φωτογραφίας και έχει παρουσιαστεί σε γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο. Οι εικόνες του έχουν φιλοξενηθεί και σε διάσημα βιβλία τέχνης όπως: Little People in the City (Boxtree, 2009), Big Bad City (Lebowski, 2010) and Global Model Village (Boxtree, 2012), τα οποία έχουν σημειώσει υψηλές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Σημείωμα καλλιτέχνη

Άρχισα να δουλεύω με μινιατούρες το 2006. Η δουλειά μου περιλαμβάνει αναδιαμόρφωση και ζωγραφική μινιατούρων σετ τραίνων, τα οποία στη συνέχεια τοποθετώ και αφήνω στο δρόμο. Είναι γλυπτική, street art installation και φωτογραφία. Η δουλειά μου βασίζεται στο δρόμο και συνδέεται με την έννοια της έκπληξης και στόχος μου είναι η ενθάρρυνση των κατοίκων της πόλης να γνωρίζουν καλύτερα το μέρος όπου ζούνε. Οι σκηνές που έχω δημιουργήσει, μέσα από τη φωτογραφία αλλά και τους τίτλους που τους έχω δώσει, αποσκοπούν στην αντανάκλαση της μοναξιάς και της μελαγχολίας που γεννάει η ζωή σε μια μεγάλη πόλη αλλά παράλληλα υπάρχει πάντα λίγο χιούμορ στα έργα μου. Ο σύγχρονος κόσμος μπορεί να είναι παράλογο μέρος για να ζήσει κάποιος αλλά ενθαρρύνω μέσω της τέχνης μου την ενσυναίσθηση με τους μικροσκοπικούς ανθρώπους που αγωνίζονται να υπάρξουν, να ζήσουν, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Slinkachu.

Μπορείτε να δείτε τα έργα του καλλιτέχνη εδώ.

culturenow.gr

You May Also Like

Η χωροθέτηση των έργων τέχνης

Με τη διάλεξη της δρα Μόνικας Ασημένου με τίτλο «Το έργο τέχνης μέσα από ...

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής “I A Metamorfosis”

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ιγνάτιου Μητροφάνους, με ...

Χριστόφορος Σάββα παρών

Με μια έκθεση έργων του Χριστόφορου Σάββα (1924-1968), πρωτοπόρου Κύπριου καλλιτέχνη του 20ού αιώνα, ...

«Χειρονομία αυθορμητισμού» στην Apocalypse Gallery

Τη πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής, “Χειρονομία αυθορμητισμού”, παρουσιάζει η Μαρίλια Γαβριηλίδου. Αν και ...

Ο Γιάννης Αριστοτέλους εκθέτει στην Πινακοθήκη Πάφου

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Μια έκθεση που περιλαμβάνει μνημειώδη έργα τα οποία λειτουργούν ως ...

10 καλλιτέχνες υπό το φως του Caravaggio

Σύγχρονοι καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία συμμετέχουν στην έκθεση «10 ...

X