“Ο κινηματογράφος στα σχολεία” – Διαδικτυακό Συνέδριο από το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών διοργανώνει στα πλαίσια των κινηματογραφικών του δράσεων στις 29 και 30 Ιανουαρίου (Παρασκευή και Σάββατο) ένα διαδικτυακό συνέδριο που θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, για την κινηματογραφική παιδεία.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (CIFEJ) και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος με παρουσιάσεις άτομα και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, οι οποίοι θα απευθύνονται κυρίως στους εκπαιδευτικούς στην Κύπρο για την κινηματογραφική παιδεία, τη σημασία της, τρόπους να ενταχθεί στα σχολεία και άλλα θέματα που τους απασχολούν. Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό και δωρεάν και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα της Κινηματογραφικής Παιδείας, όχι μόνο εκπαιδευτικοί. Στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης από την CIFEJ.

Το συνέδριο θα αρχίσει την Παρασκευή (4:00 μ.μ μέχρι 6:00 μ.μ.) / Zoom link: https://zoom.us/j/96402476310 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (10:00 π.μ. μέχρι 1:30 μ.μ.) / Zoom link: https://zoom.us/j/95999624837

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29/1

4:00 μ.μ. – 5:00 μ.μ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ (ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΩΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ)

5:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «FILM IN SCHOOLS – Teachers’ teaching workshop, part I» (DRAGAN MILINKOVIC FIMON – CIFEJ): «Why we need film and media education?»

ΣΑΒΒΑΤΟ, 30/1

10:00 π.μ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «FILM IN SCHOOLS – Teachers’ teaching workshop, part II» (DRAGAN MILINKOVIC FIMON – CIFEJ): «Teachers as Leaders»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

10:30 π.μ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ (ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ): “Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους: Ένας θεσμός για τη σύνδεση της τέχνης του σινεμά με την τυπική και άτυπη εκπαίδευση”.

10:40 π.μ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΑΓΓΑΡΗ (ANIMAFEST CYPRUS): «Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation Κύπρου – Όψεις του Κόσμου: Η τέχνη του Animation ως καλλιτεχνικό μέσο έκφρασης»

10:50 π.μ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (CYPRUS FILM DAYS FOR CHILDREN AND YOUTH): “Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε πρώτα σε αυτό” – Mathew Jacobson.

11:00 π.μ. Συζήτηση / Ερωτήματα

11:10 π.μ. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΦΟΡΕΙΣ

11.30 π.μ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΠΑΝ ΚΥΠΡΟΥ: «Πολιτιστικές Υπηρεσίες – Κινηματογραφική Παιδεία: Δράσεις»

11.40 π.μ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ: «Δημιουργώντας μια ταινία: Η βιωματική μάθηση στην πράξη». Δημιουργία ταινιών από μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς σε δράσεις, σεμινάρια και εργαστήρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Ένα ταξίδι ανακάλυψης ή αποκάλυψης;

11.50 π.μ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Δρα ΚΩΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, Αναπληρωτή Καθηγητή Κινηματογραφικών Σπουδών, Τμήμα Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: «Εμπειρίες και Προβληματισμοί γύρω από την Κινηματογραφική Παιδεία στην Κύπρο»

12.00 μ.μ. Συζήτηση / Ερωτήματα

ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ

12.15 μ.μ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΒΑΡΔΑ (MEDIAWHAT – A MEDIA LITERACY HUB): «Σκέφτομαι και … μιλώ τη γλώσσα των media»

12.25 μ.μ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ (EKOME – ΕΛΛΑΣ): «Οι κινηματογραφικές διαδρομές του ΕΚΟΜΕ μέσα από την Παιδεία στα Μέσα»

12:40 μ.μ. Συζήτηση / Ερωτήματα

13:00 – 13:20 Κλείσιμο / Σύνοψη

∙ Το συνέδριο θα γίνει μέσω της πλατφόρμας Zoom.
∙ Η γλώσσα είναι η ελληνική, εκτός από τις παρουσιάσεις του Dr. Milinkovic Fimon που θα είναι στα αγγλικά.
∙ Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό από την CIFEJ νοουμένου πως θα υπάρχει συμμετοχή και παρουσία και τις δύο μέρες
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο info@politistiko-ergastiri.org, ή στα τηλέφωνα 22-256782 και 99-435754.

You May Also Like

Παρουσίαση έκδοσης της Μαρίας Λοϊζίδου στη Λευκωσία

Με την ευκαιρία της έκδοσης «Συλλογική Aυτοβιογραφία» της Μαρίας Λοϊζίδου, ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών ...

«Μικρόκοσμοι» του Βάκη Λοϊζίδη στην Opus 39

O Βάκης Λοϊζίδης παρουσιάζει τη νέα του εικαστική δουλειά με τίτλο «Μικρόκοσμοι» στην γκαλερί ...

Cyprus Film Days: οι ταινίες του διαγωνιστικού

Οι ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος Glocal Images αλλά και του Διαγωνιστικού Τμήματος Κυπριακών Ταινιών ...

«My Dying Body» από τον Διομήδη Κουφτερό

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ No_Body, ο Διομήδης Κουφτερός παρουσιάζει στις 3 Νοεμβρίου την ...

Μία εβδομάδα σε απομονωμένο νησί με συντροφιά ταινίες του Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία προσφέρει μια νέα εμπειρία για τη διοργάνωση ...

“Και Μετά Χορέψαμε”| Στο Ριάλτο Open Air

Η επόμενη προβολή του Θερινού Σινεμά του Θεάτρου Ριάλτο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ...

X